Ген. Ралчев: Ако професионалист беше подготвил атентата срещу Гешев, щеше да има жертви

МВР и ДАНС не са си свършили работата, заяви той
2 май 2023 19:49, Йоана Цонева
141

Количеството и начинът на поставяне на взривното устройство показват, че целта е еднозначна - да се стигне до смърт. Отделен въпрос е колко е квалифициран този, който я е поставил. Това заяви ген. Румен Ралчев пред Bulgaria ON AIR.

"Ако еквивалентът на тротила наистина е 3 кг, ефектът е много малък. Фактът, че устройството не е сработило по предназначение, разкрива, че има пропуски при подготовката на атаката", смята той.

По думите му такъв тип атентат срещу действащ главен прокурор не е имало у нас до момента и се хвърля огромна сянка върху авторитета на България в Европа.

"Работата с криминалния контингент е занемарена. Някой е пропуснал информацията или някой е изчакал. И в двата случая не е постъпил правилно. Най-важното е, че главният прокурор е жив и здрав, а НСО излиза с чест от този атентат. МВР и ДАНС не са си свършили работата", подчерта той.

Според ген. Ралчев думата професионализъм трудно би могла да бъде използвана във връзка с подготовката на атентата.

"Ако беше подготвена професионално, щеше да има жертви. Бомбата е сработила, но не в подходящия момент. Подготовката е целяла убийство", категоричен бе той.

Гостът изтъкна, че начинът на изпълнение изключва поръчката на атаката да идва от чужда служба.

"Както "Охрана на съдебната власт", така и НСО имат  хронически недостиг на ресурс, а оттук и начина, по който работят. Това ги кара да вършат работа и да се гънат - не могат на 100% да вземат мерки, които да са адекватни. Атентатът показа, че има определен контингент от хора, които са готови на всичко за дестабилизирането на обстановката в страната", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
Хихиков преди 1 година
Хи-иа железен аргумент извади тоя, за разлика от оня братиньо който вчера подскачеше че некъф супер дупер професионалист е заложил бомбата.
19
3
 
6
 
! Отговори
Пп дб преди 1 година
Хората на пп и дб които - освободи закриването на спец прокуратурата сега са жадни за мьст , ясно е на всеки кои стои зад атентатаИ не не сьм привьрженик на гешев просто отбелязвам очевидното
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз това пишем че аматьори са били. Но някои баш специалисти искат да ни убедят че са били професионалисти. Ако бяха професионалисти щяха да знаят че бомба в кал не се залага защото силата и отива в земята. Ако разровят почвата ще видят че повече от половината сачми са в калта. Ударната вълна намалява ефекта в мек терен. Но това го знаят професионалисти а не аматьори. В казармата бях сапьор и съм наясно с взривните вещества. С 200 грама тротил може да се събори стена ако знаеш как да го заложиш
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама какво значи професионалист? Това е някой на който му плащат да свърши нещо. Не значи експерт в нещо. Явно е че така наречения атентат нищо не е постигнал освен да вдигне шум и следователите и прокурорите да казват колко било професионално изпълнено, а в същото време без резултат. Терористите в Близкия изток са аматьори но взимат повече жертви а тук някакъв професионалисти нищо да не направи и го изкарват някакъв много добър. Не е сериозно това.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ли дни още ще ни занимават с този кьорфишек?
15
0
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Комунисти са твоите близки, предполагам. Някакви телешки черти има при твоите близки
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше професионалист немаше да ползва пиратка.
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ралчев не нужно да ми обесняваш че това е пародия на покушение видях снимките ясно ми е като бял ден
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е оплешевял от стрес.
11
4
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
РАЛЧЕВ ЩО ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ, ЧЕСИ СПЕЦ ПО СИГУРНОСТТА. ПОМНИШ ЛИ АТЕНТАТА СРЕЩУ ГН АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ??? С РПГ В КОЛАТА МУ . СНАРЯДА НЕ ГРЪМНА ЩОТО ТРЯБВАЛО ДА Е ОТ ПО ДАЛЕЧЕ,АКО БЕШЕ ГО ИЗПЪРЖИЛ ЩЕШЕ ДА Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ НАЛИ???? НО НЕ ГРЪМНА НЕ БЕШЕ ЛИ ПРОФЕСИОНАЛИСТ???СРЕЩУ ИЛИЯ ПАВЛОВ НА СЪЩИЯТ ПЪТ. ВИЖДАЛ ЛИ СИ КАЛНИКА НА СЕДМИЦАТА?????? ОБГОРЕН , НО ШОФЬОРА МУ ГО СПАСИ ИВАН ..... ЩО РЪСИШ ГЛУПОСТИ УМЕН ЧОВЕК СИ.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корумпираният доносник гнннооом от доносническа българия каза, че било исценировка! Кой ли му вярва на този престъпник лъжец и цялата им номенклатурна партия, сбирщина от крадливи комунисти.
9
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атака идва от Русия ,след изказването на Гешев за арест на Путин.За да бъде взривена бомбата се иска интелигенция в смисъл кортежа може да е наблюдаван от спътник в космоса.Второ прецизността с която е направена бомбата говори за военен опит , вероятно от паравоенна организация.Трето никоя партньорска служба не е засекла комуникация за атентат.Което отново подсказва за пара военен опит първо че са подслушвали Гешев и са знаели маршрута и второ че са използвали криптирани сигнали за комуникация
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако целта е била вдигане на шум без да пострада никой е бил голям професионалист.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народеца е страхлив и супер тъъъъп. Малко са читавите хора.
6
5
 
4
 
! Отговори
General motors преди 1 година
Колите на НСО са стари, а сега е криза. Как иначе с вашите пари да купят нови лимузини и папомобил за Гешев?
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Показваха некакви храсти извън пътя дето избухнало устройството Някой се е упражнявал Няма нищо общо с Гешев Постановка
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за жалост Гешев не е бил професионалист
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама, то и онова с шкафчето и кюлчетата беше постановка иначе нямаше да стоят така на открито.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я па тоя
1
6
 
21
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Кой пък ше трепе плешо Гешо - освен той сам себе си :)))