Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му

Той излезе с официална позиция
375
Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му
Снимка: БГНЕС

"Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до колата на главния прокурор, бих искал да дам пояснение, за да спомогна за преустановяване на манипулациите по темата. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май в близост до местопроизшествието, а именно: „само една случайност е спасила, както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора“, са произнесени, тъй като аз самият съм бил подведен от думите на г-н Гешев, че се притеснява за децата си." Това посочва в позиция, изпратена до БТА на директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов заявява, че съжалява, ако е внесъл объркване, че семейството на главният прокурор е пътувало с него. Като уточнява, че тази информация не е била изнесена първо от него.

"Впрочем, ако проследите медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на следващия ден – 2 май, пред сградата на Министерския съвет отговарям коректно на въпроса: „Кой е бил в автомобила с главния прокурор“, допълва директорът на следствието.

Днес вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че семейството на Иван Гешев не е пътувало с него, когато се е случил инцидентът.

"Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм тесен професионалист и не желая да бъда разменна монета в политическите „шеги и закачки“, посочва в своята позиция Борислав Сарафов. Той допълва, че България е правова държава и "не ми е ясно, как представител на законодателната власт, може да иска оставката на магистрат от независимата съдебна власт, тъй като обратното не си го позволява никой мой колега".

Днес “Продължаваме Промяната - Демократична България” поиска оставката на ръководителя на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов и отнемане на разследването на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев от НСлС.

Уверявам българската общественост, че както аз, така и моите колеги, ще продължим да изпълняваме своите служебни задължения обективно, професионално и безпристрастно – единствено съобразно фактите и закона, завършва позицията си Сарафов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
Пустиняка преди 1 година
Ей тоа верно мязаше на многоу уплашен човеко
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е отивал на Боровец с близки хора. Но не семейството му. Гешев се е притеснил за децата си, но не тези които има, а за бъдещите си, тези дето са още в гащите му.
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станаха смешни. И на децата вече е ясно за какво става дума.
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
основната опорна точка на тролейбисите беше "кой ще инсценира атентат с децата и жена си" и тази опорка РУХНА !
11
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятай каква следствена служба, какво следствие имаме, щом шефа и незнае кой е патувал в колата!!!! И после очакваме, тези хора да разкриват престъпления.
10
3
 
38
 
! Отговори
пожелание преди 1 година
Закриване на прокуратурата , защото пазят бандитите , и от ЕС.да пратят свестни прокурори , защото нашите пазят мафията ,а милиард годишно отиват за тоз де вее !!
9
3
 
33
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Смятай какво прочостване трябва в цялата сьдебна система - льжи измами мале мале и то от директори на службиНяма да влезем никога ни в евтозона ни в шенген забравете темста изобщо
8
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не били компютри, а компоти и не били за Япония, а за Ямбол, оставка бе циркаджия!
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе да след отзвука какво е правил Гешев със семейството си на конференция изведнъж се оказа че не бил с тях но децата били много изплашени Айде лъжи пак от някойто лъже ще очакваме справедливост няма как да стане
6
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се праи на улав бе, 3-4 дена ни разправяте за кортежа на Гешев, децата и жена му, па накрая се оказа, че не било кортеж и жената и децата ги немали, чакам да покажете снимки на колата, и въобще мен ми е странно как при толкова журналисти там, успяхте да изкате автомобила без никой журналист да я снима, да не се окаже че въобще не е и минавала колата от там
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти целият си ПОДВЕДЕН бре смешниик,и това ми било шеф на НСИ пълна трагедия!
4
2
 
38
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 1 година
С другата жена и деца е бил явно...
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тогава бързаш да плямпаш преди да си разбрал какво е станало ? Не подхожда на един Генерален директор да изпреварва мисълта с приказки. Така беше доколкото си спомням и при други случаи - масови убийства ужсамоубийства за които всички бързо забравиха, атентата в Бургас и т.н. Само гледате да се изтъпаните пред камерите и да дрънкате несвързано.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
уф, честно казано нямам представа как ще се отървем от тези тясно специализирани търтей от "независимата" съдебна власт :(
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига се кривихте като сурови чамови дъски на слънце бе.