Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му

Той излезе с официална позиция
375
Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му
Снимка: БГНЕС

"Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до колата на главния прокурор, бих искал да дам пояснение, за да спомогна за преустановяване на манипулациите по темата. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май в близост до местопроизшествието, а именно: „само една случайност е спасила, както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора“, са произнесени, тъй като аз самият съм бил подведен от думите на г-н Гешев, че се притеснява за децата си." Това посочва в позиция, изпратена до БТА на директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов заявява, че съжалява, ако е внесъл объркване, че семейството на главният прокурор е пътувало с него. Като уточнява, че тази информация не е била изнесена първо от него.

"Впрочем, ако проследите медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на следващия ден – 2 май, пред сградата на Министерския съвет отговарям коректно на въпроса: „Кой е бил в автомобила с главния прокурор“, допълва директорът на следствието.

Днес вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че семейството на Иван Гешев не е пътувало с него, когато се е случил инцидентът.

"Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм тесен професионалист и не желая да бъда разменна монета в политическите „шеги и закачки“, посочва в своята позиция Борислав Сарафов. Той допълва, че България е правова държава и "не ми е ясно, как представител на законодателната власт, може да иска оставката на магистрат от независимата съдебна власт, тъй като обратното не си го позволява никой мой колега".

Днес “Продължаваме Промяната - Демократична България” поиска оставката на ръководителя на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов и отнемане на разследването на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев от НСлС.

Уверявам българската общественост, че както аз, така и моите колеги, ще продължим да изпълняваме своите служебни задължения обективно, професионално и безпристрастно – единствено съобразно фактите и закона, завършва позицията си Сарафов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честно казана, не мисля че на много хора им пука вече
234
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХЕЙ, САРАФЕ СПОКО БЕ, НЕМА ДА ТЕ БЕСИМ. Я КАЖИ СЕГА, РОД ЛИ СИ НА КРЪСТЬО САРАФОВ, ЧЕ ЗА ИЗКУПЛЕНИЕ ДА ИЗИГРАЕШ ЕДИН ЕТЮД НА ТЕМА "ОБЪРКАН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ - СЛУГА НА ТРИМА ГОСПОДАРИ"...
233
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският народ не е глух,пак Вижда пълните безсмислици на твърдението , че е атентат .Атентаторите не хвърлят пиратки по брониран джип.Ако са такива.Защо са били неинформирани Сериозните атентатори са добре информирани и имат план ,,Б"..Що за атентатори са , след като не са спрели задействането на взрива.При сегашните комуникативни способия.Всичко бе възможно Дори само да спрат задействането на взрива Всичко насочва на глупаво ченгеджийски операция.
232
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешеф сега трепери,че ЕВРОПОЛ ще разкрие кой е автора на пиратката .
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският народ не е *** Вижда пълните безсмислици на твърдението , че е атентат .Атентаторите не хвърлят пиратки по брониран джип.Ако са такива.Защо са били неинформирани Сериозните атентатори са добре информирани и имат план ,,Б"..Що за атентатори са , след като не са спрели задействането на взрива.При сегашните комуникативни способия.Всичко бе възможно Дори само да спрат задействането на взрива Всичко насочва на глупаво ченгеджийски операция.
230
0
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Демерджиев намекна културно за постановка , корнела имала сьмнения , че е атентат на кой да вярвам на гешев или на всички останали разследвали фактите
229
1
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
генерал Атанасов от дб явно пръв е полупил информация от свой човек в прокуратурата , че това е постановка на гешефта
228
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какви са тези политици като Ленчето,които без да са експерти бързат веднага да говорят как било исценировка?Не е ли подозрително малко?Все едно бързат да покрият нещата и да няма разследване...
227
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гноммаа е доносник и престъпник! Всички против които вика гноома са честните и добрите! Елементарно е!
226
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е откаде дб има хора в службите
225
0
 
3
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 година
Откъде Гнома знае неща които не са казвани по телевизията?
224
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пиратка да е било трябва да хванат извършителя.Днес е Гешев,а утре може и друг да е.Преди това заплашваха български политици.Трябва да се чака да стане като с Луканов,за да вземат мерки ли?
223
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който казва , че Дерменджиев е гл,упак , е или гербаджийска мишка , грабила с пълни шепи , опоскали България.Или гербаджия......Да припомним , кой най яростно защитава Главния Прокурор , ,,борецът срещу мафията"....До преди няколко години , когато ГЕРБ бе на власт , същия Главен Прокурор твърдеше , че мафия в България няма.Помбиъе ли го този момент С което защитаваше тогавашното правителство , ограбили България за десетилетия.Сега , когато нещата се промениха , и слязоха от власт.Запяха обратнат
222
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Корнелия била следовател и тя твьрди , че има нещо нередно в атентата което не се връзва с реален такьв сега четох в факти
221
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питат гаргите.Те явно нещо знаят.На 1-ви май се скъсаха да късат и свалят израелското знаме където го видят .Много е съмнително защо този израелски "експерт" е дошъл и как веднага се е озовал там.Ама той ли е направил взрива?Сещам се за записите,които Гешев даде как зад Киро бил Къро,а един от пиарите на Кирчо бил бивш израелски генерал...
220
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Явно Рене не е получил навреме институции какво да говори пред Фон Смоухаусен от Гестапо когато Мишел от съпротивата замеря с яйца колата на Херфлик от Гестапо (но това замеряне с яйца е било животозастрашаващ терористичен атентат, нищо, че Мишел е получила от Фон Смоухаусен немски шоколад и яйцата са с печат на Гестапо).
219
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опа, всички почнаха да се дърпат от гешефта. Да не е заразен нещо?
218
4
 
3
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
ЕВРОПОЛ ИДВА И СКОРО НА ДЕМЕРДЖИЕВ ЩЕ МУ УВЕХНЕ МИНЗУХАРЧЕТО ОТ СОБСТВЕНИТЕ МУ ЛЪЖИ.
217
2
 
2
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Най- вероятно децата на Гешев не са били в неговата кола, а във втората!!!
216
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига и тоя под зависимост квото му кажат това говори бил Гешев с брониран автомобил после не бил с брониран ама преди да си го съгласуват навсякъде излезе че е с брониран и със семейстеото си