Бившата пиарка на Народния театър отново сътрудник на ДПС, този път в НС

Тя отговаря да връзките с обществеността на парламентарната група
11 май 2023 21:02, Стела Стоянова
12
Бившата пиарка на Народния театър отново сътрудник на ДПС, този път в НС
Снимка БГНЕС

Бившият пиар на Народния театър "Иван Вазов" Велислава Кръстева се е завърнала на старото си работно място и отново ще ръководи връзките с обществеността на ДПС. Това съобщава "Дневник" след проверка в регистъра на нещатните сътрудници в Народното събрание.

Тя е назначена като сътрудник на парламентарната група и към момента е единственият такъв, въпреки че по правилник всяка група има право на 10 сътрудници.

Именно кариерата на Кръстева като пиар на движението и на почетния му председател Ахмед Доган предизвика скандал в Народния театър, довел до напускането ѝ и до уволнението на режисьора Александър Морфов. След като напусна театъра, Кръстева заяви, че ще продължи да се занимава с връзки с обществеността.

Скандалът в Народния театър е от октомври миналата година, когато главният тогава режисьор Александър Морфов написа на вратата на Кръстева "ДПС" и "Изчезвай". Поводът бе, че на изборите на 2 октомври Велислава Кръстева, която в продължение на дълги години отговаряше за връзките с обществеността на ДПС, придружи почетния председател на ДПС Ахмед Доган до избирателната секция.

Още по темата
След това Морфов надраска и вратата на директора на Народния Васил Василев, като подчерта, че мотивите му са морални. Кръстева нарече режисьора "насилник".

Заради скандала театъра напуснаха драматургът Захари Карабашлиев и режисьорът Явор Гърдев. Последваха размяна на още остри реплики и административни проверки в театъра, назначени от бившия служебен министър на културата проф. Велислав Минеков. В крайна сметка този скандал най-вероятно коства и поста на служебния културен министър, който влезе в конфликт с директора, отказал да уволни Кръстева.

На 26 февруари стана известно, че директорът на театъра е подал към Министерството на културата нова управленска структура, в която липсват длъжностите пиар и главен режисьор, които се заемаха от Велислава Кръстева и Александър Морфов. Малко след това се разбра, че Александър Морфов и Велислава Кръстева вече няма да бъдат част от Народния театър, като Морфов е бил уволнен, а Кръстева е решила да напусне сама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама защо "отново"?! Тя тая скочибра никога не е преставала да бъде ДПС сътрудник, даже и когато уж се водеше на работа в Народния театър придружаваше Доган при предизборни обиколки и на разни мероприятия
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Затова Аамет Доган му показа червен картон на карадаи. Вместо да вземе младо и умно момиче от ДПС за по ар това кани жена с лоша репутация на предизвикала скандал в народния театър
4
1
 
6
 
! Отговори
С преди 11 месеца
Тая държава е метастазирана от герб и дпа до предели, за които вие е оскъдна фантазията/информацията.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
морфов сигурно се чувства като леонид и 300та му спартанци - колкото и да се бори срещу източните орди, още в пъти толкова се промъкват и няма щастлив край. битката е безнадеждна, но важен е героизмът
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
който умира за отечеството, той не умира
1
1
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 месеца
БРАВО НА САШО МОРФОВ ¡!!!!!!!!!!!