Нередности: Паркинг, превърнат във фитнес, къща за гости е личен дом...

Част от сигналите, получени в Helpbook за седмицата
Обновена: 19 май 2023 19:04 | 19 май 2023 18:45, Анисия Иванова
8
Нередности: Паркинг, превърнат във фитнес, къща за гости е личен дом...
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме притеснителен сигнал за унищожени дръвчета по протежението на бул. „Монтевидео“, район „Овча Купел“.

От изпратените снимки е видно, че при извършено косене на трева кората на дърветата е наранена и вследствие на това растенията неминуемо ще загинат, тъй като няма как да се хранят. Парадоксалното в случая е, че Общината дава едни пари за засаждане, после дава други пари за косене, при което явно няма точни инструкции как да се извърши това, за да няма поражения.

Получихме и няколко сигнали, адресирани към ДНСК, с молба за проверка.

„В гр. София, район "Връбница", ул. "Тишина" 3, в поземлен имот, от 10 дни се изгражда голяма метална конструкция, тип хале. Височината ѝ надхвърля 3 метра, основите са около 3 на 5 метра. За изграждането ѝ няма издадено разрешително за строеж“, пише в сигнала.

В град Пловдив закрит паркинг бил превърнат във фитнес зала чрез фалшифициране на документи, за което собствениците нямат представа, твърди авторът на сигнала.

В друг сигнал ни съобщават за къща за гости, изградена по Европейско финансиране, която не се ползва по предназначение, а единствено като личен дом.

Получихме и молба за проверка на имот с адрес София, кв. Бояна, относно строителни дейности. „Построяването на допълнителна масивна постройка, изградена върху ограда на съседски имот при съществени отклонения от одобрения инвестиционен проект,без разрешение от собствениците на съседния имот. В същия имот е изграден и басейн, който е залепен за оградата и граничи с улицата и съседния имот. Не са спазени законовите отстояния на границата на имота и улицата. На новопостроената постройка водосточната тръба е изведена в съседния имот.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само далавера му е в главата на българина. А може да развие бизнес и пак да има къщи и пари, но трябва да вложи повечко труд. Мили братя и сестри, мислете в перспектива, и ще имате повече!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До м..даа - да, на това му се вика адска робска държава! Нещастие е да живееш в такава, съжалявам за брат ти!
1
8
 
9
 
! Отговори
м..даа преди 11 месеца
Брат ми живее в Маями , и там за да си сложи климатик подава молба в общината , защото глобите са страшни !!