В кадър: Почистват Дома на Европа от боята на "Възраждане"

Вандализмът бе осъден от партии и институции
22 май 2023 13:13, Александър Попов
95

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започна почистването на Дома на Европа в столицата, след като сградата беше залята с червена боя от симпатизанти на "Възраждане".

Редица партии и институции осъдиха случилото се, включително и европейски.
Още по темата


Реагира и външното ни министерство.

„Подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява“, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
1
 
! Отговори
смех преди 1 година
Комунисти мятат червена боя,те това е агония.
66
3
 
10
 
! Отговори
Кривораздаване преди 1 година
Не съм гласоподавател на Възраждане, но се чудя има ли задържан и осъден за боята, доказана ли е връзката му с тази партия. Нали човек следва да е невинен до доказване на противното. Така беше и навремето със оня алкохолик Скрипал - още не беше отровен, а вече се знаеше, че ще е виновна Русия. А на никого не му прави впечатление, че всички "десиденти" умират все в UK.
65
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато е по руски паметник е 'гражданска позиция', когато е по сграда на ес е 'вандилизъм и насилие'
64
3
 
12
 
! Отговори
ФAШИ.3ЪM преди 1 година
ЕЛЕМЕНТАРНИЯТ подход е да се лепят ЕТИКЕТИ на всеки, който не следва ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ. Т.е. всеки с умерена позиция за войната веднага става русофил, путинофил, нациcт, а пък боята вече стана "НА ВЪЗРАЖДАНЕ". Паветата, яйцата и боята, които летяха няколко месеца към сградата на парламента обаче бяха ДЕМОКРАТИЧНИ и АНТИМАФИОТСКИ. Когато определен човек, партия, държава, народ, нация се ДЕМОНИЗИРАТ в общественото мнение, това се нарича ФAШИ.3ЪM.
63
4
 
19
 
! Отговори
Интересно ! преди 1 година
Последното изречение в статията направо разбива ! Значи това деяние е "В противовес на демократичните ценности" а онова деяние дето трошат паметник не е в противовес на демократичните ценности ?!? А като хвърляха камъни и боя по руското посолство, какво деяние е това ?
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Това е краят на третата българска държава! Това е истински кошмар!" Супер! Не е кошмар, а нова надежда. Това кекаво нешо му беше време, да се гътне! Идва време за нова държава.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая фирма ще има много работа ми се струва :)
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 78 - Ако си мислиш , че пък в САЩ няма подобни случай или деца с автомати и т.н силно грешиш !
59
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин на съд, задето си е присвоил партийните субсидии, с които си е построил къща. Досега, проверката не е била независима. Трябва да има нова...
58
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия носи само войни, беззаконие, корупция, безправие и бедност. По-далеч от Русия, по-близо до цивилизацията.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе хора, обичате пееееерасчетата ли, че така мрънкате? Искате да ги обучават по пееерастия ли в училище и да преминат от другата страна на реката ли, че не разбирам ? Или вие на разбирате защо Възраждане е била там и само четете като папагали?
56
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72. Точна така, ама че нахали, те ще ти казват кога да си биеш жената и децата и кога да се наливаш с пърцуца като ***. Традиционните ценности на копейкинското "българско" семейство...
55
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72Къде къде са по добри руските ценности,а именно алкохолизъм ,корупция и доносничество.Ако кажеш нещо против царя слънце -бункерния плъх и измишлютините му те вкарват в затвора.Къде са по добри ценности на ***.Спор няма
54
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путлерорашизмът е ЗЛО. Лечението го прави ВСУ.
53
18
 
22
 
! Отговори
руски продажни преди 1 година
За мене е унизително като българин, че един мазен лъжец и шпионин използва святата дума възраждане за име на една лъжлива политическа партия, щедро спонсорирана от КГБ !!!
52
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костя Копейкин - марш в матушката си, късопишковец! Толкова гнусна и продажна гаддд скоро не е имало в политическия зоопарк!
51
15
 
13
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
Да връчат сметката накрая на Костя Копейкаджията - виден къссопиковец!
50
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко е тая боя ! Другият път повече , докато не спрете на налагате ЕУ ценностите на БГ семействата така ще е !!! Няма да говоря за Укритата, дето обичат да палят БГ знамена, те са винаги прави.
49
13
 
22
 
! Отговори
BG рашисти преди 1 година
Копейкин е лицето на българските путлеро-фашисти които са изпаднали неудачници-аутсайдери, обвиняващи всичко и всички за жалкото си съществуване.
48
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест да уточним ,тия същите които протестират за мир са тия същите които вандализираха сградата на ЕК в София ?Тоест искаш мир чрез насилие ?Тоест протестиращите крият руските цинични и лажливи искания зад думата мир .Тоест ние нападаме по малка държава ,караме я да капитулира ,извършваме геноцид ,след което като решим да прекратим войната се правим на жертва и искаме мир от войната която започнахме защото не се разви по начина по които очаквахме.