Украинското посолство скочи срещу прожекцията на руския филм "Азовстал"

Според тях прожекцията на филма е опит да се оправдае престъплениетона Русия
25 май 2023 19:54, Йоана Цонева
136
Украинското посолство скочи срещу прожекцията на руския филм "Азовстал"
Снимка: БГНЕС

Посолството на Украйна в Република България осъди остро планираната за днес, 25 май, прожекция на документалния филм "Азовстал" в руския културно-информационен център в София, към посолството на руската федерация.

Посолството на Украйна смята това действие за открита пропаганда на войната, водена от руски дипломати на територията на държава-членка на ЕС и НАТО.

Украинското посолство и нас посочва, че от началото на пълномащабната военна инвазия на русия в Украйна, руските окупатори са извършили почти 85 хиляди военни престъпления и други зверства. Руснаците убиха повече от 10 хиляди мирни украинци, раниха над 13 500, повредиха или унищожиха почти 100 хиляди обекта на гражданската инфраструктура. Руската армия атакува жилищни райони и критична инфраструктура на Украйна, като систематично нарушава нормите на международното хуманитарно право, допълват от ведомството.

Още по темата
Според украинското посолство прожекцията на филма е опит да се оправдае престъплението, агресията и окупацията на украински територии, разрушаването на украинския град-герой Мариупол, унищожаването на металургичния завод "Азовстал", изопачаването на фактите за героичната защита на града, заличаването на убийствата на хиляди украински цивилни от руски военнопрестъпници.

Дипломатическата мисия на руската федерация в Република България системно разпространява военна пропаганда и идеология на рашизма, допълват от посолството на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До А ще покажат ли. Копейките лъжите за нищо ги нямате. Няма 50 000 жертви в Донбас. Според Украинците са 8 000 според руснадите са 12 000 жертвите на конфликта в Донбас, като по голямата част са военни.
91
3
 
10
 
! Отговори
мен преди 10 месеца
Как няма да скочи, когато истината боли
90
6
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 10 месеца
Руската култура се е сринала до неузнавайми равнища , не само у нас, а и по света!Ако Пушкин, Лермонтов, Есенин или Толстой, сега бяха тук, те нямаше да кажат нищо!Макар че словата са тяхата най-голяма сила!Щяха да се хванат за главата, да погледнат към небето и да се прекръстят!
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кви са тия бе?!?
88
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма нужда от посолство на украинците САЩ ги представлява и без друго.
87
5
 
25
 
! Отговори
А ще покажат ли преди 10 месеца
Украинците как избиваха цивилното население на Донбас 8 години. Там са над 50 хил жертвите. Ще видим ли от украинците как се криха вв жилищтните квартали между цивилното население и колко хора изби фашистите от Азов. Дали ще покажат доклада на Амнести Интернешънъл за украйна и как застрашава живота на гражданите си. А за над 50 хил изчезнали деца продадени за ортани от ункраинските власти ще чуем ли. Този въпрос е повдиган няколко пъти и ЕС мълчи. Айде у лево евроантлантиците бегайте на фронта
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 92 __ НАПРАВИ МЕ МЯСТО ДО ТЕБЕ В КОЧИНКАТА, ЧЕ НЯМА МЯСТО!!...
85
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен "А КОЛКО СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА..." Аве копейкин, 'айде бегай у кочин КАТА откъдето си се пръкнал!
84
23
 
4
 
! Отговори
Твърдо преди 10 месеца
Абсолютна подкрепа за позицията на Украйна! Вън всички лилипутьовци и лилипутчици от България. Съд за памперсования сатрап от кремлин. Слава на Украйна!
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А КОЛКО СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА УКРАИНСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ ОТ 1992 ДО 1998 ГОДИНА. ЗАЩО НЕ СИ ГИ ДЪРЖАХТЕ В УКРАЙНА, А ГИ ПРАТИХТЕ В БЪЛГАРИЯ??? И КАКВИ СА ТЕЗ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ОТ ЕС. ТОВА ДА НЕ ВИ Е УКРО-ФАШИЗМА?!!...
82
3
 
7
 
! Отговори
Фарс преди 10 месеца
Руски филми не гледам, но с такава добра реклама събудиха интересът ми.
81
2
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Не знам кой е извършил престъпления, но изчезналите деца до 12 години от Украйна са повече пт убитите войници. Това твърди Николай Марков.Въпреки, че сезира когото трябва, всички се правят, че няма проблем с децата в Украйна, продавани на Запад.
80
4
 
26
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 10 месеца
Айде гонете ги тия нахални просяци ,и пуснете тоя филм по телевизията че бая квичене .
79
4
 
8
 
! Отговори
Американец преди 10 месеца
До Анонимен-бай Ууй и на мен ми писна да ви пращаме помощи и да ползвате нашите технологии ама не пиша простотии по мрежите.
78
14
 
4
 
! Отговори
Факти преди 10 месеца
Това не е "руски филм". Това е пародия на документален филм, режисиран под ръководството на руското Министерство за Масова Медия и Министерство за Интернет. Филмът е свободно достъпен в интернет - всеки може да го гледа, не е забранен в България или ЕС. Филмат има нулева фактическа субстанция, и подобно на още два-три такива филма е сбирка от несвързани и нереалистични измислици на руската пропаганда. Примери: гръмнала бомба, а стъклата здрави; убит нацист - ама дрехите му чисто прани и т.н.
77
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те още малко ще ревнат, че в руското посолство говорят на руски. На мен пък ми писна от украинска пропаганда. От това, че насила трябва да се съобразяваме с тях, да ги поставят над нуждите на европейците. Да им осигуряват преференции след като дори не са в ЕС. Да мрънкат за щяло и нещяло и основните ДАЙ, ИСКАМЕ, НУЖДАЕМ СЕ, ОЩЕ и т.н. Хайде стига вече. Време е да си научат мястото и че светът не е длъжен да се съобразя с тях.
76
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нахалство, нито са в ЕС а ще изискват от нас, че нямаме право да гледаме руски филм.
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
bg.urki eide na fronta tuka njmate mjsto da se penite
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пол МакКарти бил Македонец защото се казвал Йован!
73
1
 
18
 
! Отговори
Върте на Ичка си Айн преди 10 месеца
От 2014 украинските средства за масова истинизация на населенията ни обясняваха колко руснаците са лоши. А са излиза че укроидалните биоуроиди не ни дават да видиме руски филм за лошите руснаци. Тия от посолството са парексенце руски шпиони, агенти на Коминтерна и на международния Венсеремус. На место да подкрепят прожектирането и да ни дигната на крака по време на прожекцията да крещиме СлаваУрина. Абе кви са пи шарени шарани у шавара бе. *** тия имат ли изобще акъл бре. Да върят на ичка си айна