МВР и прокуратурата нищят влизането и смъртта на Ангел Христов

Изникват много въпроси около влизането му в България
Обновена: 4 юни 2023 10:32 | 4 юни 2023 10:10, Александър Попов
167
МВР и прокуратурата нищят влизането и смъртта на Ангел Христов
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започват две проверки, свързани Ангел Христов. Това съобщиха от МВР.

Първата проверка е за това как Христов е влязъл у нас, тъй като срещу него има вляза в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция.

Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово.

Още по темата
Снощи стана ясно, че напусналият преди около 12 години страната Ангел Христов е бил в България. През 2012 той, заедно с Пламен Галев, бяха осъдени от върховния съд задочно, тъй като преди произнасянето на съда двамата бяха напуснали страната. Затова и бяха обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Погребението на Ангел Христов от "Братя Галеви" бе спряно, каза говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Мариана Сиракова. Днес погребението на починалия от инфаркт 54-годишен Ангел Христов трябваше да започне в 13.30 катедралния храм „Св. Георги“ в центъра на Дупница. Погребението бе планирано за новите гробища. Назначена е аутопсия на тялото в Съдебна медицина в София.

Вчера в Спешна помощ-Дупница е получен сигнал, че има починало лице в Ресилово, смъртта му е констатирана от лекарски екип на филиала на ЦСМП в Дупница.

Разследване на прокуратурата ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов. По първоначални данни по тялото на мъжа няма следи от насилие. Въпреки това е назначена аутопсия, а насроченото за днес опело е отложено.

Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Ангел Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
29
 
! Отговори
Дачо преди 10 месеца
После се чудете...защо...няакои държави са против влизането ни в шенген...Ами не са те лошите ? Лошите сме ние, защото търпим тези мут*и 30 години
50
0
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Шенген ?
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво всъщност храним структури като ДАНС и МВР, кой не е решил той не е напуснал границите, кой не е решил , не се е върнал, пък ние си ги търсим, а всъщност никой не се крие?
48
0
 
31
 
! Отговори
Max преди 10 месеца
Ако някой се е чудил защо Нидерландия не ни пуска е Шенген, е защото сме "врата в полето" а не държава.
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не желая МВР да охранява погребението на един червен мафиот! Вместо да го охранявате, АРЕСТУВАЙТЕ ВСИЧКИ МУТРИ, както са се събрали на едно място, конфискувайте джиповете им, всеки един за по минимум 100 000 лева, и ги продайте на търг! С парите купете лекарства за онкоболни дечица!
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво се чудят, имам къща в малко градче тихо и спокойно място, комшия от едната страна, насреща през улицата още двама и въпреки това някой се беше настанил в къщата, обрали каквото става за нещо и това е правено дни наред - имаше следи че са яли и пили... Когато питах съседите :"Ам нали знаеш как е, затвориш пвц дограмата, пуснеш телевизора - какво ще чуем"
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тончев, подавай си ОСТАВКАТА, ВЕДНАГА!!!
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
влизането нема какво да го нищят, защото просто не е излизал
43
0
 
15
 
! Отговори
Закривай преди 10 месеца
милицията! Вън пожарна, гражданска защита, пощи,.... На ново, с конкурс без роднините!!!
42
0
 
11
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
За разследване, как са избягали май вече е късно.
41
0
 
14
 
! Отговори
Майстора преди 10 месеца
Ех Рюте, Рюте...колко ПРАВ беше за Шенген!
40
0
 
18
 
! Отговори
_-_ преди 10 месеца
Следващия с инфаркт кой ще е?
39
3
 
8
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ ИСТИНАТА ... преди 10 месеца
...ПО СОЦ-РУСКИ ОБРАЗЕЦ!
38
0
 
25
 
! Отговори
Брат Галев преди 10 месеца
Аз се криех. Но никой не ме търсеше ?!
37
0
 
13
 
! Отговори
Ивайло преди 10 месеца
Някой видял ли е трупа ?
36
0
 
29
 
! Отговори
Фед Красивия преди 10 месеца
Сещате ли се за едни точно 33 кила злато от митницата на Софийското летище?Първия мандат на ГРОБ и министър Цецко.Е и тогава службите действаха,па мислиха,па търсиха.12 години след кражбата не виждам отчет на "Службите" на хранилка от нашите данъци.Е тва е България,за това трябва всичко да се уволни на часа!!!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Никой не може да избяга от клеймото на червената бюлетина на Интерпол и червената членска карта на БКП!" Не съм точно съгласем за първото ...
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И влизане и излизане на Галев са сериозни пробиви в МВР и ДАНС. Единия още го дират вече 10 г.
33
0
 
8
 
! Отговори
А УРИНАТОРА... преди 10 месеца
...НЕМА ЛИ ДА ОТИДЕ ДА ВИДИ "ОПЕРАТИВНО ИНТЕРЕСНИТЕ ЛИЦА", ИЛИ ШЕ ЧАКА ГЕШЕВ...??!!!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово." - Защото никой не е толкова ненормален, че да подаде сигнал?!