Братя Галеви дарили над 30 000 лева на църква

Парите идвали по различни хора и винаги в плик
6 юни 2023 18:37, Стела Стоянова
39
Братя Галеви дарили над 30 000 лева на църква
Снимка БГНЕС

Братя Галеви дарили над 30 000 лева на църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ в Дупница, докато Интерпол ги издирва с червена бюлетина. Това твърди пред „Телеграф“ отец Георги Паликарски. Парите са носени на части в църквата от различни хора, банкнотите били в плик.

Основната сума е получена преди около 4 години, като с нея са закупени 6 полилея за храма, обясни отец Паликарски.

„Ако всички даряваха като Галеви, църквите щяха да светят като коледна елха. Направили са дарения за 17 животоспасяващи операции само на деца. Само за едната са дали 250 000 лева. Купиха и модерен апарат за онкоболницата в София“, допълва  още наместникът на Дупнишката духовна околия.

Още по темата

В неделя отец Георги Паликарски трябваше да извърши опелото на починалия Ангел Христов. Погребението беше отложено заради образуваните две досъдебни производства, които трябва да установят причините за смъртта на Христов и обстоятелствата при връщането му в България. Стана ясно също, че отецът през цялото време получавал sms-и по празниците от тях.

Все още витаят мистерии около смъртта на Ангел Христов - единия от Братя Галеви, включително насилствена ли е тя и дали починалият наистина е той. Много догадки имаше и около това къде е починал, както и около бързането на близките му да го погребат тихомълком.

Вчера стана ясно, че аутопсията на тялото на Ангел Христов показва, че той е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение, вследствие на което е получил инфаркт.

Междувременно БНР съобщи, че братя Галеви са плащали по 300 лева наем за имота в Ресилово, където в петък вечерта почина Ангел Христов. Резиденцията е изградена върху близо 10 декара и се води на офшорна фирма. От общината в Сапарева баня казаха, че ползвателите не дължат никакви суми за данъци и такси.

Че на името на Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово не се води нищо, стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години. Според това решение, в полза на държавата бяха отнети имоти и пари в размер на 2 474 582 лв. След като братя Галеви бяха обявени за международно издирване, в имота продължила да живее съпругата на Ангел Христов - Радмила. Тя притежава и ръководи клуб по художествена гимнастика към дупнишко училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: църквабратя Галеви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахаха понамали малко - общината им била подарила СТОТИЦИ милиони -
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Общината и обръчите от фирми са им дарили стотици милиони. 30 хиляди за пиар за престъпници е ниска цена. И повече ще дадат.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и защо бягат извън страната, щом всичко им е наред?престъ.пници!!!
27
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
той и Боко раздаваше пари на църквата и целуваше ръцете на поповете...Определено си мислят ,че ще умилостивят Господа и Той ще си затвори очите за греховете им...
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дали си е мислела мутрата, че може да купи и Господ? Поповете явно е могла.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
брей тия ще излязат светци бе!нЕма такава държава!!?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
даряват щото са гузни!ама оня горе си знае работата!и другия ще си намери майстора!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
КаскетЯ преди 10 месеца
Брех, наредиха се до късокракия "светец" убиец на беззащитни майки и деца от Масква!
22
0
 
13
 
! Отговори
Дюк Нюкем преди 10 месеца
Пак излагация за църквата, как го възхваляват и къде щели да го погребват! После реват , че хората си загубили вярата. С такива "свещеници" се чудя как изобщо има още вярващи, които не са убийци и насилници да се преперат...
21
0
 
12
 
! Отговори
Мутрополит преди 10 месеца
A как са ги изкарали?
20
0
 
2
 
! Отговори
Баба Гуси преди 10 месеца
Супер брат! ОЩЕ ДА ДАРЯВАТ ТАКИВА
19
2
 
6
 
! Отговори
Ба преди 10 месеца
И кво от това, аз познавам човек дето дари 150 000лв на църква.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво се оказа, Интерпол ги издирва с червена бюлетина под дърво и камък, а те си у дома в собственото имение и никой не знае
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Светци,светци ....Има ли престъпник в България които да не е възпяван каков е добър,благороден щедър,честен,чист като сълза и тн.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е схемата на "Къщата в Барселона", "Къщата в Турция". Братя Галеви и Брат им Бойко нямат къща в Барселона и никога не са имали. Нямат къща в Турция, в Дупница.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имението се конфискува от държавата, а офшорниците нека да се покажат и да дойдат да съдят държавата. да ги видим, да ги разследваме, откъде имат парите. Да повдигнем обвинения и на тях. Никой няма да дойде, ще пратят някой адвокат като Менко. Да донесе имена, подписи на офшорниците.
14
0
 
18
 
! Отговори
Експертиза преди 10 месеца
Типичен пример за мафия. Даряват, плащат, помагат на бедните, но са държава в държавата, всичко играе по техните правила а не по държавата и закона. Нещо като миниатюрни Пабло Ескобарци
13
0
 
0
 
! Отговори
Някой към 8 преди 10 месеца
Най вероятно всички политици ще бъдат точно с този електорат заедно в казана хахаха
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Някой към шест Никога не се знае. Може да си е съвсем жив и здрав. България е страната на неограничените възможности.
11
0
 
7
 
! Отговори
Някой към шест преди 10 месеца
Той единият няма как да е жив и здрав. Отиде на безпристрастен и неподкупен съд ако не е прескочено и направо в казана...

Спонсорирани публикации