За ден МВР хвана 24 пияни и 16 дрогирани зад волана

За административни нарушения са съставени 2671 фиша и 633 акта
6 юни 2023 18:25, Йоана Цонева
4
За ден МВР хвана 24 пияни и 16 дрогирани зад волана
Снимка: БГНЕС

"Пътна полиция" установи за ден 24 водачи, седнали зад волана, под въздействието на алкохол и 16 шофьори, употребили наркотици. Общо шестима са отказали да бъдат тествани.

В рамките на ежедневната акция на МВР са проверени 9181 моторни превозни средства, както 11 791 водачи и пътници. За административни нарушения са съставени 2671 фиша и 633 акта.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са засечени трима шофьори, употребили алкохол и двама под въздействието на наркотични вещества или техни аналози. Контрол е извършен над 2977 МПС и 3424 водачи и пътници, на които са съставени 910 фиша и 168 АУАН.

Акцент в полицейската операция е недопускането на пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Икономиста преди 10 месеца
Ако само МВР се активизира напълно, в рамките на 6 месеца може да запълни дефицита в бюджета . Вчера с приятели стояхме в близост до знака на улица"Забранено влизането", т.е. еднопосочна. За половин час, срещу знака влязоха 5 коли. Не искам да прогнозирам колко улици има в България с този знак, който системно се нарушава. И при налагане на глоби, биха се събрали огромни суми. Това е едно приходно перо в бюджета. А такива пера са стотици!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Ще трябва да се засилят събирането на глоби и увеличаването им и също обществено полезен труд. Онзи ли нещото с тротинетката и куката и такива, всички на полето обществено полезен труд и по строежи и т.н.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според тази стъкмистика която излиза през няколко дни вече трябваше да си карам сам по булевардите на София. Но уви. Сеяндурите не намаляват.
1
0
 
3
 
! Отговори
Винарка преди 10 месеца
Затова водачите на МПС не трябва да излизат от кръчмата, там високият промил не е престъпление.