АПИ с ново ръководство, Ясен Йорданов е новият шеф

Разчитат на експертното начало
7
АПИ с ново ръководство, Ясен Йорданов е новият шеф
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, за председател на Управителния съвет на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Членове на УС на АПИ са инж. Десислава Паунова и инж. Калоян Киров.

С влизането на утвърдени професионалисти в ръководството на АПИ се разчита на силно експертно начало, което ще следи за прозрачно разходване на значителния държавен ресурс за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на обществени поръчки с голям обществен интерес.

Предвид публичния интерес към стартиралите по време на служебното правителство обществени поръчки за поддръжка на републиканската пътна инфраструктура за близо 4 млрд. лв. за следващите 4 г., настоящото ръководство на МРРБ следва да довърши стартиралите процедури и да понесе политическата отговорност за крайните решения.

Това наложи след встъпване в длъжност на кабинета „Денков“ да се вземат временни мерки и да се предприемат превантивни действия с цел защита на обществения интерес до встъпване в длъжност на новите членове на Управителния съвет на АПИ.

Новото ръководство на АПИ заяви при стъпването си в длъжност, че дава кредит на доверие на служителите в Агенцията и ще цени експертността им.

Членовете на УС на АПИ от днес са:

Инж. Ясен Йорданов е магистър инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), гр. София. Той има близо 30-годишен опит в проектирането и изграждането на големи обекти от пътната инфраструктура в България. Експертизата му е оценена и в чужбина, където е работил по различни проекти. Инж. Ясен Йорданов беше част от Междуведомствената работна група, създадена през 2022 г. от кабинета „Петков“, която проверяваше възлаганията на текущ ремонт и поддръжка за спорни пътни ремонти.

Инж. Десислава Паунова запазва позицията си на член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Тя е магистър със специалност „Транспортно строителство“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи в Агенция „Пътна инфраструктура“ от ноември 2018 г. като е заемала длъжностите главен експерт и директор на дирекция „Пътна безопасност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа“. В периода септември 2012 г. – октомври 2016 г. е асистент преподавател в катедра „Пътища“ към Университета по архитектура, строителство и геодезия. През октомври – ноември 2017 г. е лектор към Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Инж. Калоян Киров става член на УС на АПИ. Той е строителен инженер, магистър със специалност „Транспортно строителство“ в УАСГ – гр. София. Има завършени курсове „Контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни процедури със съществените изисквания за безопасност“, „Координатор по безопасност и здраве по време на проектирането и строителството“ и др. Има натрупан професионален опит по реализацията на множество проекти.


7
Още по темата: АПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
КОСТОВА преди 3 месеца
До ВъзмутенОще не са се запознали с работата на предишното ръководства и почнаха със чистката.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
баси магистралите приличат на луна парка във виена
3
0
 
3
 
! Отговори
До сега преди 3 месеца
Само "Я"кспертно консумирахме асфалт. От булемията сега пък ще търпим уханието и неприятната гледка. И така продължава съществуването на една територия-Политически Клондайк. Феодална територия във третото хилядолетие. Резултат- начина на мислене не на един и двама, а на цялата ни съвкупност.
2
3
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 3 месеца
Нали уж нямаше да има чистки и щеше да се действа внимателно, с обсъждане между коалиционните партньори и прозрачни и публични конкурси. А започнаха още от втория ден.
1
0
 
5
 
! Отговори
Xxx преди 3 месеца
Сложете маркировка и пътни знаци по пътищата