Още двама областни подадоха оставки

Единият се мотивира с "несъвместимост с морала на този кабинет"
Обновена: 12 юни 2023 15:39 | 12 юни 2023 10:54, Стела Стоянова
1
Още двама областни подадоха оставки
Снимка БГНЕС

Назначените от служебния кабинет на Румен Радев областни управители започнаха да подават оставки, без да дочакат да бъдат освободени от новото правителство.

Веднага след встъпването на новото правителство сливенският Минчо Афузов подаде оставка и излезе в отпуск, а днес тръгването си оповестиха софийският Радослав Стойчев, пазарджишкият Трендафил Величков и пловдивският Ангел Стоев. Мотивът на Величков е "поради несъвместимост на личния му морал с този на премиера и представените в кабинета партии,, съобщава "Сега".

"За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип. Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате!". Това написа в социалните мрежи Величков.

Още по темата

Ангел Стоев също се обърна към премиера: „С назначаването на редовно правителство считам своя дълг към родината за изпълнен. За да дам възможност да бъде назначен човек, който има необходимите умения и е готов да следва политиката на партиите, които са ви назначили, заявявам желанието си да бъда освободен от заеманата длъжност възможно най-бързо“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 10 месеца
По закон са длъжни да подадат оставки, пък който иска да остане и му предложат - ще го преназначат. Но Браво за позицията на човека относно морала! Чухме записите и точно ДЕНКОВ казва "ако нещо стане ще го изиграеме, все едно не може повече така и си тръгваме. Аз съм го правил, знам как става - трябва малко подготовка предварително. Ще стане". А за останалите пом*ии "законно-незаконно", "посолствата" и тн да не говориме. То трябва да си опериран, не само от морал, а и от срам да си с тия!