"Пътна полиция" стартира две акции срещу пътния травматизъм

Те ще продължат почти до края на лятото
14 юни 2023 12:22, Красимир Ангелов
16
"Пътна полиция" стартира две акции срещу пътния травматизъм
Снимка: БГНЕС

От 15 юни до 31 август „Пътна полиция“ ще проведе традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „Национална полиция“.

Той посочи, че за същия период през 2022 г. по пътищата в страната живота си са изгубили пет деца, а други 356 са ранени.

Акцията включва превантивни и контролни мерки в районите на детските градини и училищата, както и в малките населени места. Близнаков посочи, че полицаите ще бъдат безкомпромисни към водачите, които нарушават правилата за превоз на деца.

Успоредно с тази акция, във връзка с интензивния трафик, от 15 юни до 14 септември ще се проведе акцията "Безопасно лято", която е насочена към ограничаване на пътните произшествия.

В дните петък и неделя между 14 и 21 часа по основните пътни направления, на изходите на големите градове и входовете на курортните комплекси ще бъдат ангажирани максимален брой полицаи и технически средства, обясни Лъчезар Близнаков.

Той посочи, че полицейските служители ще се движат в трафика и ще следят за неправилни маневри и движение по автомагистралите.

Той припомни, че най-честите нарушения са движение в аварийната лента. „Водачи, които не се вписват в обичайната пътна обстановка чрез прояви на агресия, нетърпение и други подобни ще бъдат извеждани от трафика и активно проверявани“, добави главен инспектор Близнаков.

Той добави, че ще се проверяват водачи за алкохол и наркотици в близост до питейните заведения.

На въпрос във връзка с един от приоритетите на вътрешния министър Калин Стоянов – пътната безопасност, Близнаков коментира, че са проведени срещи на най-високо ниво, като се обсъждат и се работи по нови идеи във връзка с пътния травматизъм. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе прави ли впечатление,че от близо една седмица всичкото кука се разработило като за последно,вардят по храсти,проверки за за алкохол и наркотици,поголовно документи се проверяват,да не е дошло време за поголовна сеч или правят добро впечатление на новите управляващи?
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Милиционерите почнаха ли да си купуват винетки?
9
1
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 10 месеца
Лъче айде в хаджака да тренимраме крака, слагай тениската на ЕКонт ,защо не идваш
8
0
 
0
 
! Отговори
Не виждаш такива шоф преди 10 месеца
Моля поставете камера на скрито място на Добрич - Варна. Да ви се отворят очите.
7
0
 
5
 
! Отговори
пояснение преди 10 месеца
не е травматизъм а си е тероризъм !!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И двете са без значение, ако няма целогодишна акция - "Да спрек корупцията в МВР"
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
АБЕ!! РАЗБЕРЕТЕ!!! Не може да има "традиционната акция Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя"!! ТОВА ВИ Е РАБОТАТА ЦЯЛАТА ГОДИНА!!! ТОВА Е АКЦИЯ ЗА 365 ДНИ В ГОДИНАТА!!! Не може да съществува понятие "акция", означаващо че за седмица или месец или сезон ще си ВЪРШИТЕ РАБОТАТА! Това ви е работата всеки ден! ТОВА Е АКЦИЯТА -ВСЕКИ ДЕН СИ ПОЛИЦАЙ! Не от първи юни до десети август!
4
2
 
14
 
! Отговори
Ха преди 10 месеца
Пълен смях са тези мерки господа ! КАТ само подпомага допълнителни проблеми! Сложете Камери и няма да се вдига над ограничението, Легнали полицаи на детските градини ... като ти сложат 2-3пати СОЛЕНА глоба или оставиш окачването някъде, ще си вземеш поука! Все едно падате от МАРС ей !
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоест обявявате дати и часови пояс, за да знаят състезателите кога да не карат с 260...
2
0
 
10
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Кредитни карти и кеш за проверка :)))
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искам да го видя това на магистралите... как отбиват някой Батьо, дето *** със 250 новото Ламбо и активно да го проверят. После дали няма активно да мятат палката като регулировчици - не знам. Или да почнат да спират гастарбайтерите, дето карат като на село... не знам какво ще направят - ще им пишат една глоба, дето няма събиране ли? Ясно, че пак ще спрат бай Иван с 20 годишния Опел и ще се чудят какво да му напишат, че да отчетат дейност.