СЕМ: Не подкрепяме внушения, отричащи зверствата в Буча

Вече има глобени оператори, отричащи зверствата на войната
22 юни 2023 14:40, Стела Стоянова
77
СЕМ: Не подкрепяме внушения, отричащи зверствата в Буча
Снимка БГНЕС

Съветът за електронни медии категорично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. Това се казва в официална позиция на СЕМ.

"Става дума за чудовищен акт на мъчения и убийства на цивилни граждани, заради отразяването на които СЕМ се сезира преди повече от година", казват още от медийния регулатор.

Малко преди това стана ясно, че посолствата на Украйна и САЩ са излезли с остра реакция по повод изявление на председателя на СЕМ Соня Момчилова за клането в Буча. Тя коментира, че освен руска пропаганда, в българските медии се наблюдава и "пропаганда в обратна посока". Като примери за това дава публикациите "за заболяване на Путин, че бил умрял, за Буча и т.н"

От Съвета допълват, че по повод войната в Украйна са осъществили множество наблюдения на програми на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и телевизията.

Още по темата

"Налице са вече образувани административнонаказателни производства и са наложени имуществени  санкции на доставчици, които отричат жестокостите на войната“, посочват още от СЕМ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: позицияСЕМБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
По- голямата част от хората в България са склонни да извършват ЗВЕРСТВА и го правят всекидневно и осъществяват агресивно насилие ,което убива и без война .
54
1
 
4
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
Ами да пуснат видеото със зверски убитите по едно шосе в Буча - всички застреляни на асфалта, за да се вижда хубаво кръвта, която продължава да тече, въпреки че са били застреляни "предния ден и предната вечер". Така ли един нямаше дето да е бягал по тротоара...? Също така да обяснят как е възможно застрелян преди поне 12 часа човек да си движи ръката (щото много отчетливо се вижда на видеото), а друг да стане от легнало положение, след като камерата мине покрай него (щото И ТОВА се вижда!?!?).
53
3
 
7
 
! Отговори
Прозрение преди 10 месеца
Хора, осъзнайте се! Вече ни диктуват какво да се пише в медиите. Евросъюз, свобода на словото, плурализъм... - глупости. Ние сме по-долу, дори ИОТ най-долните и наивни на континента -така наречените украинци.
52
2
 
7
 
! Отговори
Лелеее преди 10 месеца
Ние всъщност държава ли сме? Управляват ни дори от посолството на някаква прокси държава с временното име Украйна.
51
2
 
8
 
! Отговори
Величков преди 10 месеца
Труповете в Буча бяха с бели ленти на ръкарите. Отличителен белег на проруското население. Украинците са с жълто-сини. А тия дни Путин показа и подписания но неизпълнен договор от Истанбул. Буча беше театро необходимо да се направи невъзможно изпълнението на този договор. След като руснаците изпълниха поетите ангажименти и изтеглиха войските си от околностите на Киев и от северна Украйна...
50
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Буча е измама, както бяха измама биологическите и химически оръжия на Ирак. Това са фактите и всеки мислещ човек ги вижда.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо не се е променило: Преди забраняваха Радио Свободна Европа и западните радия. Съседите ни ги привикваха в милицията, че имали голяма антена на радиото. Сега забраняват също неудобни телевизии, предполлагам и радия по нета. Каква е разликата. Преди в Съветския съюз заглушаваха българското радио за да не го слуша българската диаспора в Украйна и Федерацията. Какво се е променило. С какво не - васалното самосъзнание и наведения гръб на много назоваващи се управници. А са все с превит гръб.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Васко къпката: Комунизмът се завръща. Беше само във пробация.Сега е демокрация, пременена плутокрация. Все същата колективизация. Либерална мимикрация.
47
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сонюшка, айде на вакзалчето с чемаданчето и към Рушистан.
46
15
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Такива жалки недоубити комунисти като Соня Момчилова, Петър Волгин и много други като тях трябва да бъдат изгонени отвсякъде, те са позор за България!
45
5
 
11
 
! Отговори
ЕС = СССР преди 10 месеца
Свобода за Европа от англосаксонския диктат! Налагането на една единствена гледна точка е важен елемент от поробването на европейския континент
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На лелята и казаха. че ще си търси нова работа и веднага омекна.Демокрация какво да я правиш :D :D: D. правиш каквото ти спуснат
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не значи че пропагандата за буча е верна. Защото не е и няма кой да вярва.
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, зверства имаше в Буча, но извършени от укронацистите, както и зверствата извършвани в Мариупол, и къде ли не в Донбас, също от укронацистите. И стига с този укронацистка пропаганда. И ако тези от СЕМ и всички наши медии си въобразяват, че им вярваме, дълбоко се лъжат.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това не значи че пропагандата за буча е верна. Защото не е и няма кой да вярва.
40
2
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 10 месеца
И това ако е свобода на словото, здраве му кажи. Дава се гласност само на едната страна. Продажна журналистика!
39
10
 
3
 
! Отговори
Ха ха, преди 10 месеца
...руските таракани са забавни! Особено като започнат да се набират за мъже! Никой не ви взема насериозно!
38
5
 
17
 
! Отговори
Стефан Николов преди 10 месеца
Че зверства имаше то е ясно. Само че ги извършиха укр.о.нацистите за да натопят руснаците.
37
1
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 10 месеца
Е ти като се празнят в устицата също ме си гладен, но ламтиш за още, нали ве предател
36
11
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
С една дума,СЕМ се разграничава от словоблудствата на музата на Чалгаря! А къде е тя, да отговори на украинското посолство? Или и да я изхвърлят, гладна няма да остане?