600 млн. лева изхарчени за ремонт на язовири

Военните предприятия ще са с охрана от МВР
30 юни 2023 18:52, Стела Стоянова
16
600 млн. лева изхарчени за ремонт на язовири
Снимка БГНЕС

„През 2018 г. е одобрен ресурс за ремонт на язовири от Министерски съвет, първоначална сума 500 млн. лева, в момента ние разбираме, че са изхарчени с над 100 млн. лева повече от първоначално одобрените. Правим счетоводен анализ, за да видим как от един първоначално одобрен бюджет се харчи повече. Втори проблем е незаконното строителство на язовири“, заяви министърът на икономиката Богдан Богданов.

„Ние сме в ситуация, в която МС е възложил ремонт на 416 язовира, в последствие са били одобрени 267 за първоначален ремонт. В последствие отпадат 52, защото собствениците отказват да бъдат ремонтирани по този начин“, обясни той пред Би Ти Ви.

„Ние имаме от тези 267 по документи 10 язовира, които са формално предадени. Няма направена фактическата проверка дали тези неща са свършени. 5 от тези 10 язовира са прехвърлени към създаденото предприятие към Министерство на икономиката. При проверка от тези 5 язовира 3 са със сериозни нарушения. Нямаме нито един язовир, който да е завършен с необходимата документация, приет и въведен в експлоатация“, добави Богданов.

Той коментира и взривовете, избухнали преди седмица в складове за боеприпаси на фирмата "Емко", собственост на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, край Карнобат.

Още по темата

„Военната промишленост е ключова за българската индустрия. В нея работят пряко ангажирани 70 000 души. За последната една година сме отчели ръст на износа от над 200%. За нас е ключово да положим усилия индустрията да работи добре“, каза Богданов.

Той подчерта „не делим индустрията на частна и държавна. Всичко, което правим, ще бъде валидно за всички предприятия от военната ни индустрия“.

По думите му около военните предприятия и складове оттук-нататък ще има денонощна охрана от МВР.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Работят ли по поръчките?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във Велико Търново бум на стомашно чревни инфекции.А в санитарно охранителната зона на язовир Йовковци пълно с каравани и палатки.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
що пак преливат и се късат бе министре?
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички тези пари са откраднати от ПП о ДБ, но докато те са на власт никой няма да посмее да ги разследва!
10
1
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 месеца
Ей крадльо, никой не ти е виновен. Сам българина е виновен за кражбите и за нихилизма. 33 г нито един протест заради по скъпата храна от Европа. Цъйрвул по скъпа храна от Европа!!!!!Алчни завистливи и некадърни
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква хубава Африканска държава би била България, без 45 години социализъм? 34 години капитализъм доказаха това. Щяхме да приличаме на Африканска държава, с гета и бедност, каквато не можем да си представим.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
45 години социализмът строил язовири, кой ще ги поддържа? Ще ги отворят като Каховка да изтекат. Капитализмът не строи язовири по селата и малките градове.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гледах предаването.Статистиката е стрящаща.Ако ГРАБ са ограбили 50 милиарда за 12 години , един милиард се пада на язовири и хазарт.650 милиона от хазарта не събрани И 500 милиона раздадени без конкурс на фирми И нито един...подчертавам, нито един язовир не е ремонтиран.Това е само малка част от разсипията на ГРАБ...
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом не делите индустрията на частна и държавна да земете да ми направите европейска заплата и държавата да ми е плаща вместо фирмата а ? Или както винаги за едни може, а за други не ? Не делели били. Абе Богданов ти нормален ли си бе ?
5
4
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 месеца
Те са почистили рибата с мрежи. Толкова гнусни измами са направени още по времето на БСП и ДПС , че с тия пари досега България да беше по хубава от Швейцария. Много е крадлив бг политик..много...и всички...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Военните предприятия нали са частни ? Защо аз ще им плащам охраната ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За стадиони по селата колко (изхарчиха) то вече и *** няма по тия безлюдни села да пасат на тях
2
0
 
1
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Да живее България .
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
. . . собственост на оръжейния търговец Емилиян Гебрев . . . . . Бъдете коректни той е и производител! Все пак разликата не е малка!