Юлиан Попов: Радиация няма, това са медийни атаки

Черно море ще се изчисти скоро от замърсяването от Нова Каховка
30 юни 2023 20:43, Стела Стоянова
28
Юлиан Попов: Радиация няма, това са медийни атаки
Снимка БГНЕС

“Радиация няма, морето е чисто”, заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов пред БНТ.

Той отхвърли притесненията, че Черноморието може да е замърсено от водите на Нова Каховка в Украйна.

Министърът допълни, че е в постоянен контакт с колегата си от Румъния. “Неговото семейство е на морето, нямам търпение и аз да отида”, заяви Попов. Той беше категоричен, че след като няма замърсяване по бреговете на Румъния, няма и в България.

Министърът специално благодари на ВВМУ и началника му Боян Медникаров, който помага на МОСВ с модели на движението на теченията в Черно море, които са на много високо ниво.

Още по темата

“Рибата не е безсмъртна, понякога умира”, така отговори Попов на информацията за намерена мъртва риба в морето. Според него това се случва заради цъфтежа на планктона, който понякога буквално задушава рибата. Министърът заяви също, че подобно явление е много по-вероятно заради локално замърсяване.

Екоминистърът обясни също, че Черно море ще се изчисти от замърсяването от Нова Каховка скоро, защото става въпрос за разлив на питейна вода. Тя е повлякла много отпадъци, но на фона на морето обемът им не е толкова голям, че да буди опасения в България.

Министър Попов обаче подчерта, че руски водещи журналисти правят медийна атака, за да провалят туристическия сезон в България и Румъния. Идеята според него е това да доведе до протести в двете страни и това да промени позицията на двете държави към войната в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
im-ДртiйDiN0man! преди 10 месеца
До Анонимен/17/...То, нашто ЧМ е затворена еко-с-*** и затова нема откъде да се оттичат мръсотиите и натрупаните вредни в-ва в него: независимо дали от Каховка или пък некой разлял нафтата кораб тук из наште води, тъй че нещата са силно критични. Наскоро и тя - турист.министърка я дадоха от морския пляж била там с децата, к.се били къпали /това НЕ сме го наблюдавали!/ и тя твърдеше на всеослушание, че сицко били много чисто и файнско, ама нали никви ГЕРМАН+АУСТР0-почиващи сега НЕ виждаме наоколо.
19
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
И след Чернобил всичко беше кристално чисто и рупахме на воля радиоактивни марули.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква радиация, това е фейк нюз. Я ги вижте тези плешиви спасители на плажа. По цял ден киснат във водата и нищо им няма.
17
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Планктонът не цъфти през юни. Още цъфтят рози и вече лавандула
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това изявление означава да не се ходи на морето в следващите години. Това е море което е със съвсем малък отлив през Босфора и чистенето е много трудно, да не говорим на дъното какво има и как не може да се оттече в световния океан.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хем е чисто хем ще се изчисти скоро. Не става за лъжец тоя.
14
0
 
4
 
! Отговори
Чернобил преди 10 месеца
Тръбата във варненското езеро се спука в края на август, а офичиалното съобщение на властите беше през април, май следващата година, сред местните избори и преди началото на следващия сезон. Кого се опитва да забруди новият министър и защо?
13
1
 
3
 
! Отговори
Пешо Фукушимата преди 10 месеца
И да има- тя е демократична и полезна радиация...
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А оня сйлад за снаряди с обеднен уран който им го взривиха на украйнците и огнената гъба беше като в Хирошима от какво е ? Семки и бонбонки? Що всички в Румъния и Полша казаха че има радиация само тия тука обясняват че няма? Аз не им вярвам защото тия хора лъжата я нямат за нищо те така си живеят в лъжи.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как така хем морето е чисто, хем ще се изчисти?
10
1
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 10 месеца
Посланика *** Мъртън да Влезе във водата, той ако влезе и аз ще вляза, да даде личен пример.....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА,ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Министърът допълни, че е в постоянен контакт с колегата си от Румъния. Неговото семейство е на морето, нямам търпение и аз да отида, заяви Попов."...............И Кирчо е на морето, ама на Йонийско море. Явно е толкова безопасно, че е отишъл на друго.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нямаше когато избухна Чернобил,нямаше когато хвърлиха бомбите с обеднен в Сърбия,Няма и сега в войната в Украйна.Има силно замърсяване обаче от Тецовете и комините на бабите,зя което трее затворим мините.Да живеят другите,а ние да мрем!!!
7
10
 
4
 
! Отговори
та така преди 10 месеца
от бсп и възраждане очаквайте още такива информации. нали помните когато един каза че водата в София е отровена , от бсп е :)
6
0
 
14
 
! Отговори
Антикомунистка София преди 10 месеца
Абе ге и *** така викаха по време на Чернобил
5
0
 
8
 
! Отговори
тъз калинка преди 10 месеца
да каже дво става с гробища,тоаретни,канализация и от заводи???
4
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е изненада че е руска пропаганда....по-лошото е, че ще се превърне в поредната опорка на русофила в България
3
1
 
19
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Политиците просто побъркахте хората. Взехте от техният труд пари с години истински и дадохте навсякъде всичко по хранилките на мафия, за война, на политици, на мигранти. Хората една почивка не могат да си позволят цял живот, но на всички други се полагало. Докарахте инфлация на всичкото отгоре на крадливия бизнес помагате, хората и кредитите не могат да си обслужат и сметките и издръжката на децата. Безочливи сте. Нещата са комплексни. Хората си накупиха къщи по селата и се скриха от вас.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
26 април 1986 г
1
2
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Колко екологично чисти джанки изядох като дете след чернобил в украйна - и тогава нямаше помня