Полска фирма ще ремонтира МиГ-29

ТЕРЕМ отказаха да подпишат договор
14 юли 2023 20:30, Стела Стоянова
10
Полска фирма ще ремонтира МиГ-29
Снимка БГНЕС

Полската фирма Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A. ще ремонтира шест двигателя на българските изтребители МиГ-29. Класираният на първо място българските военноремонтни заводи в „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД отказаха да подпишат договор, показва справка на БТА в Регистъра за обществени поръчки.

Миналия месец стана ясно, че "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ" ЕАД е спечелил обществената поръчка.

Цената, предложена от полската фирма за този ремонт, е 9 552 000,00 евро (18 682 088,16 лева) без мито и ДДС. Тя е за извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест броя двигатели.

От Министерството на отбраната обявиха обществена поръчка за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29 през април. Предметът ѝ включва извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест двигателя за МиГ-29 за възстановяване на техния междуремонтен ресурс и междуремонтен срок на служба. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на всеки един двигател не трябва да бъде по-голям от девет месеца.

Ведомството прекрати процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставка на шест ремонтирани двигателя за МиГ-29 по-рано тази седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МиГ-29порска фирва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
Най добре хартиени преди 9 месеца
Добре изпитаната схема за крадене на пари. Нали предният път пак полска фирма ги ремонтира, преди да започнат да падат. Бас държа че и тогава и сега фирмата е една и съща. От друга страна, няма да ги подаряваме на Украйна неремонтирани, я.
7
1
 
3
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Ако влиза в предмета на ремонта бих помогнал на ТЕРЕМ с технология за рециклиране на лопатките на турбината!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А тия самолети след ремонта ще имат ли изобщо лиценз?
5
4
 
4
 
! Отговори
Магарев: преди 9 месеца
Ще подарим всичко необходимо на родината ми Укрия! И хартиените Ф-ки тоже!!! Слава Кокаине! Зиг хайл,Зельоньй др0гарчик!
4
1
 
6
 
! Отговори
мълчите преди 9 месеца
за 8те бг самолета руско производство дадени за ремонт на укр и 6 милиона. И копче не казахте повече а само им пълните бездънните джобове
3
3
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 месеца
Много интересно развитие на тази корупционна Схема ?Защо Българската Фирма е Отказана ?
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трошките пак предстои да бъдат кърпени.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През 2015 година тогавашният министър на отбраната Николай Ненчев подписа споразумение за ремонт и замяна на двигатели за миговете на стойност около 12 милиона лева.През 2021 г., на най-висока инстанция, съдът окончателно оправда Нечев по обвинение, че заради договора е нарушил руските интереси. Още тогава Русия предупреди, че може да отнеме лиценза на поляците заради договорката с България.