Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров
20 юли 2023 13:13, Нели Христова
389
Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село
Снимка: Facebook

Известният готвач Таньо Шишков също коментира разразилия се скандал в социалните мрежи. Става въпрос за видеото, в което семейство плаща 650 лв. за три пържоли в ресторант на морето.

"От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 г., когато г-жа Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…” Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова така, както ги разбирам днес", пише той във фейсбук профила си.

Шишков призова да не се толерира неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите. На самия него веднъж му се наложило да обяснява как се образуват цените на услугите в бранша, за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Още по темата
"Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации. Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилния начин", пише шеф Шишков.

Той призова да не се сравняват скъпи локации в България с "рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла" (правописът е запазен).

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров. Той уточни, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

В четвъртък от Комисията за защита на потребителите заявиха, че започват проверка по заведенията за нелоялни практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Пришълецът преди 10 месеца
Имате проблем с елейците или известни повече като птоломеии:)) а баба ти от Вавилон е просто потенциал на идея:))) и въпреки това пищите... :)))
37
1
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 10 месеца
Шишко да не философства, а да се запита що българите предпочитат гръцките села пред луксозните БГ комплекси.
36
3
 
24
 
! Отговори
Minuva42 преди 10 месеца
Хайде стига тъпотии. Като са решили да правят пържоли от по половин кило е редно да предупредят клиента коректно! Шишков да не се прави на луд - тези пържоли са над два пъти по-големи от средно приетото в бранша! Това някак си го пропуска големия спец! И между другото - всяко гръцко село ще ви сложи в малия си джоб по качество на обслужване и храна! Шефове големи! ХоРеСмешници!
35
0
 
7
 
! Отговори
Да не сравняваме преди 10 месеца
шеф с кашавар!
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя с менюто от кое село идва не е ли бил по света да види как е?
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ми обяснявай Шишков, че некакви си пържолки, било то от Марс ако щеш, ще струват 500 кинта, това е лудост :))) По голема реклама нема за Мутроморието, заклевам се :))))
32
0
 
21
 
! Отговори
Перниканец преди 10 месеца
Шишков, не говорим за цената, а начина по който е обявена е незаконен. Никъде не се пише само цена на килогам, без крайната калкулация. Ти сока от магазина как си го купуваш - шишенцето с 275 ml си калкулираш литъра 8,15 лв и получаваш цената, или ти пише колко е цената на бройката?
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Готвя в пъти по-вкусно от скъпоплатените ви готвачи по морето, мега зле сте!
30
0
 
17
 
! Отговори
777 преди 10 месеца
Аз чудя, щом цената в менюто е за 100 грама, мога ли да си поръчам 100 грама Рибай за 35 лв.???
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Шишков призова да не се толерира неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите" ей чирпак, неграмотноста я толерираш ти или може би не си видял че вместо 3 порции са маркирали 14 или викаш това е нормално
28
1
 
17
 
! Отговори
Кънчо преди 10 месеца
хаха тва явно е някъв нов маркетинг похват-да обиждаш клиентите си, наричайки ги невежи.Това напълно затвърждава наглостта от така наречените ресторантьори, които все нещо им пречи и все те са прави.Държавата им пречеше,че ги затваря,ДДС им пречеше..намалиха им го,нещо за тротоарното право имаше..изобщо все нещо им пречи.Влизаш в заведението,абсолютна рандом гръцка кръчма,но с претенции за топ модерно заведение.Намръщен персонал,измислено меню, високи цени и накрая излизаш гладен, беден и ядосан
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Месо което не е прясно и не е от младо животно отглеждано свободно не ми го хвалете, ако ще да е най-великия рибай стек, в случая зрял над месец - ами не мерси. Същото важи и за прочутия Хамон, да си го ядат испанските сигание, за мен мирише на гранясало не го искам.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То па Свети Влас и редица други места по мутроморието не са села и не скат космически суми за щяло и нещяло. С мироглед ден година храни ще става и по-зле.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Направо то цените били народни в този ресторант.
24
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шишков, и без пари да ми даваш пържолите , пак няма да дойда в ресторанта. Предпочитам гръцкото село, с вкусната морска храна, с чистото море, със спокойствието и девствените места. Останете си със "скъпата локация" и парвенюшки напъни.
23
1
 
4
 
! Отговори
ДебелООкият Коко преди 10 месеца
това е Скъпата Пържола - 9 милиарда за 9 дена - Никой не търси сметка! Явно са се разплатили със Всички от Прокуратура до Прецедент!!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Индва индиец на курорт във Варна, сервитьорката идва при него, той пръчва пържоли, сервитьорката не издава и звук, само казва yes, трагедия пълна :))) Той иска пържоли, не му казват на чужденеца, че ще му одерат кожата след това, никой не му обяснява, важното е кинтата :)))
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Иска това, заведение един коктейл Мол.. отов вечер безплатно и ще дръпне с пържоли те собственика
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Човека е напълно прав. Този ресторант е хубав и с добра локация. Но менюто му е предимно морско. Ако си вземеш миди, калмари или черноморска риба,цените са съвсем нормални. Как ще ти хрумне в разгара на лятото да си поръчаш вносно телешко месо!?
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.