Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров
20 юли 2023 13:13, Нели Христова
389
Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село
Снимка: Facebook

Известният готвач Таньо Шишков също коментира разразилия се скандал в социалните мрежи. Става въпрос за видеото, в което семейство плаща 650 лв. за три пържоли в ресторант на морето.

"От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 г., когато г-жа Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…” Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова така, както ги разбирам днес", пише той във фейсбук профила си.

Шишков призова да не се толерира неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите. На самия него веднъж му се наложило да обяснява как се образуват цените на услугите в бранша, за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Още по темата
"Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации. Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилния начин", пише шеф Шишков.

Той призова да не се сравняват скъпи локации в България с "рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла" (правописът е запазен).

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров. Той уточни, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

В четвъртък от Комисията за защита на потребителите заявиха, че започват проверка по заведенията за нелоялни практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
16
 
! Отговори
Непозната преди 9 месеца
Гръцко село е по-добре от българска скъпа локация. Да не се чудим защо българите масово почиват в чужбина. А мнението на този шеф не ме учудва. Баба ми обичаше да казва "Халваджията за бозаджията". И аз сега най-добре разбирам думите й.
17
2
 
23
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Когато в гръцко рандом село готвят по вкусно от на топ дестинациите в България, не е виновен клиента, че сравнява!!! Виновни са "топ" дестинациите, че си мислят, че дестинацията има нещо общо с качеството и цената на храната!!! Не, няма!!!
16
0
 
11
 
! Отговори
селянин преди 9 месеца
тия пръжолки ми приличат на един банан залепен с тиксо на едно платно и му турили името произведение на изкуството и цена 200 000 $ демек ние сме *** ама вие сте по големи
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде и Шишето се намеси в спора. Сега остава и Андрю Токев да вземе страна и цялата асоциация на готвачите в България и хептен ще я втасаме. Щом черпаците станаха толкова важни. Ама не ме учудва в страна като България където 45 години управляваше овчар от Правец. Пък после 33 години *** борец от Банкя. Нищо чудно следващия президент да е черпак!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И от къде клиентите да са сигурни че това месо не е някое обикновенно месо купено от супермаркета на промоция?
13
0
 
23
 
! Отговори
Ноби преди 9 месеца
Не може в селска кръчма да ти предлагат пържоли по 200 лева, ама кой прочел прочел. Това е гнусна измама. И тоя квартален готвач, веднага шев го наричат, шеф на какво си бе, ***? Шев на хоремага на гарата
12
1
 
29
 
! Отговори
Мухи на мед преди 9 месеца
Ето появи се нова джендърска мижитурка наричаща себе си, също "шеф" явно на проститутките и търговците на дрога посещаващискапания му ресторант, трябва тотално да се игнорира и той като участник в ресторантьорската мафия и да се игнорира от бъдещите му клиенти, за да се остави да фалира . . .
11
2
 
6
 
! Отговори
Лападов преди 9 месеца
Гарван гарвану очо не вади.
10
1
 
30
 
! Отговори
QRS преди 9 месеца
ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ! Прочетете менюто! Тук е скъпа локация, не е гръцко село и не се играе табла!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре Шишков, не си е прочел менюто, ама като си е поръчал пържоли, сервитьорката не го ли е питала какви са :))) Например златни за хилядо лева, сребърни за 500 или мейби обикновенни пържолки от Метро за 50 например, не че аз ще дам толкова за пържоли в некакъв ресторант :)))
8
1
 
46
 
! Отговори
Бира и шкембе преди 9 месеца
Айде почнаха черпаците един по един да показват кой повече разбира от готвене на скъпарски ястия и да обясняват на невежото простолюдие как е по света... Обаче от много изхвърляне, не успяха да разберат че в случая никой не коментира качеството, а за заблуждаващата клиента информация...
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия всички много упорите се опитват да откажат всеки останал българин да посещава нашето черноморие
6
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този чеpпak, наричащ себе си шеф, вероятно е прав за цената на месото ,но бизнесмян ган4akoв е цар на тарикатлъците и измамите. Защо в менюто няма цена,за порция,или брой, всеки ще види че струва триста лева и ще прецени дали е по джоба му. А ми обявяват цени в грамове и милиграми. Носете си и заверен от акредитирана лаборатория кантар,че и там ,в грамажа лъжат кашаварите.
5
1
 
10
 
! Отговори
QRS преди 9 месеца
Е да, то нали всички ходим на ресторант за да четем?
4
5
 
39
 
! Отговори
Хора преди 9 месеца
Това лице обиди клиенти,не ходете в неговият ресторант.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Варна не е чак толкова скъпа локация
2
7
 
26
 
! Отговори
То е ясно че преди 9 месеца
Гарван гарвану око не вади ! Няккъв шишко тръгнал да се прави на голям чеф !
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Небраска никак нея скъпа локация!