ДАНС: Шефът на НЗОК е нарушил закона

В момента той е единствен кандидат за шеф на здравната каса
26 юли 2023 15:45, Стела Стоянова
10
ДАНС: Шефът на НЗОК е нарушил закона
Снимка БГНЕС

Държавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на “Фокус", че кандидатът за шеф на НЗОК е нарушил Закона срещу изпирането на пари, съобщава Нова.

Преди два дни Станимир Михайлов каза, че е разгласил реалния собственик на фирмата (бел. ред. - "Балкан кредит" АД"), в която е изпълнителен директор и по този начин е изпълнил изискванията на закона.

“Като консултант през 2018 или 2019 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана“, категоричен беше Михайлов пред депутатите в здравна комисия, където той беше на изслушване.

Днес обаче от ДАНС опровергават това негово твърдение. В свое писмо, качено на сайта на Народното събрание, агенцията пише, че никога не е получавала документ от Станимир Михайлов.

“След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на "Балкан кредит" АД", посочва председателят на ДАНС Пламен Тончев.  

Станимир Михайлов е единствен кандидат за управител на НЗОК, номиниран от коалиция ПП-ДБ. В петък предстои избирането му за управител на НЗОК.

.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-мистия кандидат, чист като сълза, току-що го вадят от пералнята. Ашколсун, евала - преборихте мафията и моделът Борисов! Той така чисто не можа да го изпере тоя, при неговите мандати
6
0
 
3
 
! Отговори
Малко ала-бала и... преди 8 месеца
... ето: най-подходящия и единствен за този пост е наличен за нов мандат! Доказал е способност да пере пари, а това е много необходима компетентност за Бойко, Мустафа, Асен и Аз. Нали там Киро пее "пуснахме пералнята" ... и сега набират перачи явно.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някоя секретарка от Данс го е шитнала и се изживява като гинералисимус!:) не за пръв път!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво става на дансига? Който дойде на власт използва ДАНС за почистване на терена от неудобните. Съдът е този които накрая казва кой е нарушил или не.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
светец в сравнение с кирчу и боко :)))))
2
1
 
6
 
! Отговори
Нормално за ППДБ преди 8 месеца
те Погазват Конституцията - без Проблеми, че Някакви Закони ли ще спазват?! не ставайте Смешни, това е Режим на Пълзящ Фашизъм и Диктатура!!
1
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
никои да не се учудва от седенката на парапета очакваите какво ли не