СОС гледа днес връщането на нощния транспорт

Общинарите заседават за последно преди ваканцията
27 юли 2023 08:00, Стела Стоянова
6
СОС гледа днес връщането на нощния транспорт
Снимка БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) ще направи днес последното си заседание преди да излезе в лятна ваканция, съобщават от пресцентъра на Съвета. В дневния ред са включени общо 149 доклада на общински съветници, заместник-кметове, кметове на райони, както и на главния архитект на София, съобщава БТА.

Сред акцентите в дневния ред е предложението за връщане на нощния транспорт в столицата, който бе спрян през 2020 г. заради пандемията от коронавирус. Съветниците ще обсъдят и въвеждането на единен стандарт за обозначаване на линиите на обществения градски транспорт. Става дума за визуализациите, които се поставят на спиркови знаци и електронни информационни табла, на интернет страницата на Центъра за градска мобилност, както и в самите превозни средства.

Ще бъде обсъдено отпускането на 109 300 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд за реконструкция на спортна площадка в квартал „Хиподрума“. Изграждането на съоръженията ще допринесе както за подобряване на градската среда в района, така и ще повиши физическата активност на жителите на квартала, посочват от общината.

Още по темата

Създаване на „Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак съоръжение“ е в дневния ред на СОС. Средствата ще бъдат осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд и са на стойност до 1 600 000 лв.

СОС ще разгледа изменения в Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столичната община. По настояване на председателя на Съвета Георги Георгиев, след случая с незаконната сеч в Борисовата градина, са включени нови текстове в раздела, който засяга контрола от страна на общината при премахване на растителност, а именно да бъдат определяни конкретни дати в разрешението за премахване на растителност, с които да се гарантира възможността за присъствие на общински служител.

Приемане на парично дарение от 500 000 лв. за Столичната община от „Електрохолд България“ за ремонт и изграждане на детски площадки се очаква да обсъдят общинските съветници днес. Предвидено е „Електрохолд България“ да преведе на Столична община по 100 000 лв. в рамките на пет години, като първото дарение да бъде направено в двуседмичен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Издънкова преди 8 месеца
Мога ли да карам в бус лентата като няма автобуси ?над 30 мин се чака за превозно средство това са влакови разписания не на грАдски транспорт.Къде са спирките с навес?В най голямата жега на НДК на спирката почина млад мъж тази седмица!Какво стана с далаверите н цгм платени зони спирки и т.н.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От какъв зор нощен транспорт! Пълна простотия! Който има пари за нощен живот, ще си плати и за такси!Няма пари за миене на улиците, те за нощен транспорт ми говорят!Цъфнали и вързали и София, та нощният транспорт ни е кусурът!Само с глупости се занимават!Голяма тема, голям проблем!
4
1
 
6
 
! Отговори
Дон Диего Z преди 8 месеца
Тези от СОС е добре да върнат нещото , което вършеше работа , а един умник реши. че не било законно и е по-добре да стават катастрофи вместо да се предприемат действия за узаконяване , а именно мигаща зелена светлина на светофара 3 пъти преди да светне жълта. Върнете работещото, а не се крийте зад разни други ремонтчета!!!!
3
1
 
6
 
! Отговори
ПЪТНИК преди 8 месеца
Не може да правиш нещо за сметка на други линии.Нощният транспорт,като изключим автобус до летището,е харчене на пари.Вместо автобусите да вървят по-често те правят нощен транспорт.Идват избори и давай пак да зарибяваме младежите.Харчат се излишни пари.Нашата улица не е мита от 20 г.,по нея минават много деца,които със сигурност след години ще имат алергии от мръсотията,а те се загрижили за нощните партита.
2
2
 
4
 
! Отговори
Дзивко преди 8 месеца
Малко спорна полза, много работодатели плащаха такси на работниците си за през нощта, сега ще спрат, от друга страна шофьори на автобуси няма за през деня, а сега от тях ще вземат за нощните смени...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Напипаха най-болезнения проблем. Има села, където линейка не мое прехвръкне, те се загрижили за софийските купонджии.