Зачестяват случаите на рак на кожата заради слънцето

Повечето хора не правят слънчеви бани, а се пържат
27 юли 2023 12:10, Стела Стоянова
6
Зачестяват случаите на рак на кожата заради слънцето
Снимка БГНЕС

„Зачестяват случаите на злокачествени заболявания на кожата заради слънцето. Това се дължи на факта, че все по-често и по-дълго се излагаме на слънце, че не използваме слънцезащитни фактори”. Това заяви д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар по NOVA NEWS.

„Хората отиват на плаж след 10-11 часа на 44 градуса на слънце без да са се намазали със защитен крем и да са под чадър. Голяма част от плажуващите не правят слънчеви бани, те се пържат на слънце”, обясни д-р Николова.

По думите й кожата помни всяко изгаряне, което сме преживели. „Може да има и промяна на ДНК на кожата”, обясни д-р Николова. Тя препоръча да се посети лекар, ако човек има образувания с по-тъмен цвят, кървящи при допир. Не излагайте бенките си на слънце, покрийте ги със слънцезащитен фактор, препоръча тя.

Хората с разширени вени също не бива произволно да пекат краката си, допълни тя. Добре е да имаме памучни или ленени дрехи в светли тонове при разходка. Да сме с дълги ръкави, с шапка или кърпа на главата, препоръча лекарката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Личен опит преди 8 месеца
Майка ми предпочита да се намаже с крем за слънце, понеже излиза към 4-5 да извежда брат ми навън. За 10 години по кожата и започнаха да се появяват все повече обриви, като през тази година беше най-зле. Не знам от крем ли е, от слънце ли е, но все и казвам аз да го изведа, но проблемът е, че тя обича да му угажда твърде много и всеки ден излиза, нищо, че има обриви по кожата.
3
0
 
0
 
! Отговори
мРНК преди 8 месеца
https://palexander.substack.COM/p/drudge-cancer-rates-climbing-among Пишете бок луци, опитвайки се все едно как да избегнете 10 000 килограмовия слон в стаята, но аз не съм ограничен, това е ваксината, кре тени, това е ваксината и вие го знаете! Вие виждате отскока сега след ваксината, но се опитвате да говорите за последните 30 години. Нека се съсредоточим върху драматичния отскок на всички форми и много агресивните видове рак през последните 2 години при появата на измамната ваксина COVID, при която от поставянето на диагнозата рак до смъртта в понякога минават броени дни!
2
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА НЕ СЕ МАЖЕХМЕ СЪС СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ МАЗИЛА СТОЯХМЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ НА ПЛАЖА И НЯМАШЕ РАК НА КОЖАТА. ЩО ЛИ ??
1
4
 
5
 
! Отговори
нн преди 8 месеца
Дали е само заради слънцето или "слънцезащитните" химикали