Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип

Той остава задържан за 72 часа
7 авг 2023 08:13, Елка Василева
277
Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип
Кадър: БНТ

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като Динко от Ямбол, след видеоклипа, в който той бие и унижава просяк. Това каза пред БНТ ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Още по темата
Динко от Ямбол беше задържан от полицията заради разпространен клип с агресия срещу просяк в Равда.

Маркова каза още, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда.

"Вчера беше установен извършителят Динко Вълев, за което му е предявено обвинение както за хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, така и за принуда. Законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. На Динко Вълев е взета и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа и предстои изготвяне на искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража", каза Маркова.

Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова. Тя определи деянието на Динко като изключително цинично.

„С изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество. Прочетох коментарите в социалните мрежи, голяма част от обществото възприема това поведение на Динко Вълев като един българин с изградено самосъзнание и гражданство, но не считам, че това е начин на поведение и така не биха могли да бъдат разрешавани каквито и да е било спорове. Като свидетел на такова деяние би следвало да сигнализира правоохранителните органи“, каза Маркова.

Установено е, че Динко от Ямбол има и предишни провинения, но по-голямата част са висящи производства от частноправен характер. Става дума за леки телесни увреждания, уточни ръководителят на районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
8
 
! Отговори
Само питам .. преди 8 месеца
И от кога просиятя е легална в България? А от кога въвеждането в заблуда с цел лично облагодетелстване е премахнато като престъпление от Наказателния кодекс? Ако ще арестувате Динко, измамника който се преструва на сакат за да измъква парите на доверчивите ..... той ЗАЩО не е с повдигнати обвинения? АРЕСТУВАЙТЕ И ДВАМАТА. Единия за побой. Другия за измами. Нека ПРАВОСЪДИЕТО да е за ВСЕКИ нарушаващ закона.
248
0
 
5
 
! Отговори
Така е преди 8 месеца
Като родната милиция дреме по кафенетата. 60 000 хрантутника милювци.
247
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова." - Само толкова ли? Прокуратурата ме кефи, как един път е "безпристрастна, протоколна и следва закона", а в слдващия моемнт пише пламенни стихчета и едва ли не се заканва, като пиянде в квартална кръчма ...
246
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За динко разбрахме. Но нека не се правим, че не е имало и друг престъпник там. За него?
245
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Дереджето в момента"Имам предвид реални случаи с конкретни хора." - Аха ... да. Издай роман.
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество." - Ох, нека си разточа локумите, които заучих от есетата по литература в 9-ти клас ... Те тея не видяха ли, че 3/4 от общестовто е от "ттатално подкрепям Динко" до "Динко направи нещо глупаво и трябва да бъде наказан, но беше с добри намерения"
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гиб Мелсън - Сега значи прави хубаво. Повече хора анаучават и повече хора е действат!
242
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 244 - Момко - полицията може д асе справи с ЦЕЛИЯТ престъпен контингент за по малко от 24 часа, като ще има такива, които вероятно ще се крият в мазета, хралупи по дърветата, дупки в земята, пещери ипрочие, ама ще са малко. ВЪРЗАНИ СА ИМ РЪЦЕТЕ!
241
1
 
3
 
! Отговори
Полиция нула преди 8 месеца
Тая нефелна полиция е ясно че не може да се справи с бандити, мафиоти, измамници, проституция. Обаче, нека бъдат така добри поне да разчистят просяците и джебчиите, или и това не могат. Въобще защо плащаме данъци? Във Варна такива просяци гонят туристите, дърпат ги за дрехите. Те са опасни, повечето са пияни-заляни.
240
0
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 8 месеца
Динко от Ямбол не е разбрал, че по морето всички проосяци работят за кууките. Посягаш на проосяк, значи бъркаш в джоба на чеенге. Динко, Динко, много си първосигнален. Първо трябва да се поинтересуваш как са нещата по морето преди да действаш. *** при полицаиите, помоли ги като човек, че този проосяк те дразни, може да ти съчувстват и ще го сменят с друг.
239
0
 
7
 
! Отговори
Дереджето в момента преди 8 месеца
Странно е, че има хора, на които не им е ясно, че с просешката мафия у нас в момента могат да се справят само Динковци. Печалбите на тази мафия са огромни, данъци не плащат, не внасят осигуровки за просещите за тях. Има не един и два случая на българи, заставени като роби да просят за същата тази мафия, а когато някой такъв успее да се откубне, в полицията му казват, че посочените от него факти не са достатъчни за да бъде повдигнато обвинение. Имам предвид реални случаи с конкретни хора.
238
1
 
5
 
! Отговори
HELL преди 8 месеца
Ей тема за ръфане нон-стоп. АЙДЕ ДА МИ ОГОВОРИТЕ ВСИЧКИ. КЪДЕ Е ОРГАНА НА РЕДА мвр И НЕ СА ПРОВЕРИЛИ ИЛИ ПРИБРАЛИ ПРОСЪКА?? Ама да се мучи тука колко ти е било IQ-то, защо не Управлявате държавата???
237
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За всички, които защитават и хвалят тоя душманин, заповядайте да живеете в Ямбол. Пожелавам ви да се сблъскате с Динко бозавия и да разберете що за "човек" е това *** безподобно.
236
0
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 8 месеца
Лъжливият просяк е за обвинение за злоупотреба с финансови средства, злоупотреба с доверие и за повече време зад решетките. Иначе Динко не е прав да решава по този начин кзусите в държавата, но очевидно НЯМА ДРУГ защото НЯМА правосъдие!
235
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ямболския шериф си е за санкция, ясно. А оня безкракия с крака задържан ли е за просия, измама и спекула с доверие? Щото и той е за същата килия с динковеца, двамцата заедно.
234
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
224,полицията,е длъжна,друг е въпроса,че не си изпълняват задълженията.
233
1
 
4
 
! Отговори
Кочев преди 8 месеца
Отново нереално решение и то на прокурорско ниво ?! Излиза,че е щяло да бъде много по-добре Динко да почерпи престъпника / или да се представяш за за някакъв, когато не си такъв не е престъпление ?! / да го окуражи да ментосва де кой и с колкото може ?! И то ва доживяхме ?! А мнимия просяк с какво,а пропо, е наказан ?!
232
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а по времето на крум, на измамника наистина щяха да му отрежат краката...
231
1
 
26
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 8 месеца
А на измамника какво обвинение повдигнахте. Или той не нарушава закона.Явно измамата не е престъпление ,просията също.
230
0
 
16
 
! Отговори
99 преди 8 месеца
Динко за пореден път показа, че не е от най - умните, видя един клип на светофарите с хора които уж нямат ръце и реши да се направи на по - интересен... Ама чак пък за един шамар да искаш постоянен арест и до 6 години затвор ми е малко много, при положение, че има видим измамник, за който също трябва да има промени в законите и да си носи отговорността, като лъже... Значи за Динко искат затвор и постоянен арест, а за Чавдар Б, убил човек по време на Сек*, подписка и чао...

Спонсорирани публикации