Прокуратурата разследва сигнал срещу реклама на „София прайд“

Рекламна кампания включва семейството на Галина, Елена и двете им деца
10 авг 2023 20:47, Йоана Цонева
49
Прокуратурата разследва сигнал срещу реклама на „София прайд“
Снимка: Facebook/Sofia Pride

Разпити на еднополови двойки и на част от организаторите на "София прайд" в полицията по прокурорска проверка. Поводът е сигнал до държавното обвинение, че реклами със снимки с еднополови двойки и децата им насаждат, "сексизъм и еднополовото семейство като висша ценност".

"Нашето семейство кани вашето на София прайд". В рекламна кампания под този надслов се включва и семейството на Галина, Елена и двете им деца през пролетта. Снимката им е на билбордове из столицата. А вчера ги викат на разпит в СДВР.

„Питаха ни основно дали нашите деца са в риск“, обясни Елена Генова.

„Трябваше да даваме обяснения защо сме го направили. Винаги се съобразяваме с тяхното желание или липса на желание“, каза Галина Георгиева.

Част от организаторите на прайда също са давали обяснения. Казват, че междувременно част от билбордовете в кампанията са станали обект на вандалски актове.

„Вместо да се разследват тези противообществени прояви, които са ежегодни и тормозят цяла една общност в България, се тормозят участниците в една кампания“, заяви съорганизаторът на „София прайд“ Димитър Богданов.

„Несъмнено това са репресивни действия. Нищо от това, което сме направили, не е незаконно и това е очевидно на пръв поглед“, каза Радослав Стоянов от Български хелзински комитет.

Сигналът до прокуратурата е от Инициативния комитет за свикването на референдум за забрана на джендър идеологията в училищата, предаде bTV.

„Върховният тълкувател на Конституцията се е произнесъл какво е семейство. Не може да съществуват семейства във вида, в който се рекламират на плакатите. Това е нарушение на обществения ред“, заяви съпредседателят на инициативния комитет адв. Владимир Шейтанов.

От Софийската районна прокуратура посочиха, че проверката е по сигнал, подаден през юни: "Въз основа на законовите си правомощия, прокуратурата е длъжна да назначи проверка, тъй като в сигнала се излагат данни за евентуално извършено престъпление."

„Ще разпитват нашите деца, които са много щастливи, обгрижени деца, а в същото време децата, които са в истински риск - тези семейства сякаш остават извън обсега на светлината“, добави Галина Генова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Чочо преди 8 месеца
До един момент ги уважавах ......но вече започват да прекаляват.Прекомерната "свободния"води до анархия.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 15. Никога не съм осъждал тези с обратна сексуална ориентация и не ме интересува с кой си лягат . Да си живеят както си искат. И аз искам да живея както си искам. Искам да няма в училищата ЛГБТ пропаганда. Ще бъдат ли толерантни към мен? Ще зачитат ли моя начин на живот и това как искам да възпитам детето си? Едно знам, в природата нищо не съществува без да има определена функция. Ненужните рано или късно атрофира.Каква е функцията на различносексуалните в природата.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 25 Може да се поспори. Мисля че точно сега е времето да забавим. В целия свят. Никога до сега не е имало такива изменения в техническо отношение само за един живот. Смяташ ли че човешкото съзнание се е изменило също толкова? Сега е време да се поспре и дори да се даде крачка назад за да осъзнаем какво сме постигнали. Смяташ ли че ЛГБТ е израз на зрялост и свобода.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 28. Нарастването на населението в САЩ се дължи на арабите, мексиканците и индийците. При тези общности прайдовете не важат
30
0
 
10
 
! Отговори
Кококо преди 8 месеца
Галина Бланка и Елена Умопомрачена. Едната или единия от тия кокошки го вади по-голем от моя, ама иначе се пишат жени. Не можаха да вденат тия имитации и пародии на хора че тук номерът им няма да мине и че България която е най-свободната и толеранта държава на света ще остане последното място на Земята където номерът им няма да минава никога. Подобни същества нямат място в Божия оазис и колкото и да се напъват ще им бъде показан червения картон! Квачки, бегайте да се жалите на дедо ви Дьорд.
29
7
 
1
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 8 месеца
До До Алтерниращ вегани: Да бе, точно такива като теб имах пред вид.
28
13
 
2
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 8 месеца
Българския непризнат хомосексуалист най- го е страх от някой да не го разпознае, да не го набедят че не следва християнските традиции. Сичко му е на шес само лезбогейовете го гърчат.
27
28
 
2
 
! Отговори
Кравар - до 23 преди 8 месеца
Нямаш си на представа колко са си екстра САЩ . Имат растящо население . По-младо и креативно от повечето от останалия свят (за Европа или България със застаряващото им население и дума за сравнение не става) . В Америка имат пари , двигател са на нови технологии . Не ги мисли тях .
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво! Има си закони. Точка.
25
18
 
2
 
! Отговори
Минуващ. преди 8 месеца
Всичко което дразни копейките подкрепям с две ръце и два крака!
24
17
 
2
 
! Отговори
Кравар - до 23 Чори преди 8 месеца
Нищо не подценявам . Но логиката на човешката история е че нищо не може да я спре. Хода на историята може да бъде забавен , но не може да бъде спрян . От както съществува - човешкото общество се променя , и няма връщане назад. Основният двигател на промените - са технологиите . Съответно и единствените "замръзнали" в миналото обшества са онези които не допускат технологии - като Афганистан . България не е така . Влиянието на западна Европа е доминиращо .
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подкрепата само от компютър ли се приема?
22
2
 
12
 
! Отговори
А бе преди 8 месеца
До краварСлед 1,2 поколения САЩ ще са станали като Латинска Америка с картелите и масовите убийства. Европа ще е станала като Алжир или Южна Африка след Апартейда. В България ще се върне диктатурата, а такива като теб ще ги пращаме на един слънчев дунавски остров с много блата и комари.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както на кутиите за цигари, на такава реклама трябва да има предупредителен надпис. Погрешното самоопределяне на половата ориентация е опасно за вашето здраве!
20
1
 
5
 
! Отговори
Чори Домингез преди 8 месеца
До Кравар - до 15Не подценявай българите, в България е пълно с *** и от по-новите поколения също. Постоянно има пропаганда и поне едно 20-25 % ще се хванат. Така че анти-сатанистите трудно ще намалеят.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Кравар-ПОСЛУШАЙ ГО!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ама много, много долна пропаганда. защо не дадоха двама 'бащи' с две сладки момченца на плаката? да ви кажа ли? защото на всеки ще му мине през ума какво правят с децата тази 'мила и невинна' гей двойка всяка вечер. и какво общо има насилите над жени с лесбийството? някой иска да обясни, че насилитето между мъже ги прави pedеrи ли?
17
12
 
2
 
! Отговори
Кравар преди 8 месеца
:)) някой от най-видните анти-сатанисти тук - изглежда са научили да пишат само по едно изречение :)
16
17
 
3
 
! Отговори
Кравар преди 8 месеца
:) Не отричам че - пишещите тук "православни християни анти-сатанисти" са доста забавни . За ваше съжаление - след 1, 2 поколения нама да ви има в България . Обречени сте като онеязи които преди 4, 5 века са горили на клада всеки оричащ че земята е плоска .
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да разследват как са се появили тези деца на снимката, защо са при тези същества дето приличат външно на жени. ако са осиновени, защо са още с тях; ако са естествено направени, защо не са при бащите си и ако са с изкуствено оплождане, защо не са отнети и дадени са осинивяване. след 18г. възраст, прави каквото си искаш, но не унищожавай психиката на едно дете и не го превръщай в социален психопат и престъпник.