След катастрофата: Княгиня Калина е отказала да даде кръвна проба

Предстои прокурорът да прецени какво да бъде обвинението
Обновена: 20 авг 2023 13:21 | 20 авг 2023 13:16, Елка Василева
266
След катастрофата: Княгиня Калина е отказала да даде кръвна проба
Снимка: архив, БГНЕС

Княгиня Калина е отказала да даде кръвна проба, съобщи Нова тв, като се позова на Прокуратурата. Така разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера, който е отчел около 1.5 промила алкохол в кръвта.

Автомобилът, с който княгинята се удари в бариера в Боровец, е предаден доброволно на разследващите с протокол като веществено доказателство.

Тепърва прокурорът, назначен по случая, ще трябва да прецени какво да бъде обвинението, като най-вероятно ще е по чл. 343 Б от НК, който предвижда от 1 до 3 години затвор и отнемане на колата или глоба с размера на стойността му. В този случай колата не е собственост на Калина Сакскобурготска.  

От Окръжната прокуратура обясниха, че евентуални нарушения при документирането на отказа на Сакскобурготска да даде кръвна проба могат да бъдат причина за това обвинение да не бъде повдигнато.

Още по темата
Княгинята вече не е в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
1
 
! Отговори
lewskar преди 8 месеца
Евентуални нарушения при документирането на отказа за кръвна проба могът да доведът до НЕповдигането на обвинение!!!Спирането за проверка и задържането на водача до идването на патрул на КАТ , представлява нарушение на правото за свободно движение, което е незаконосъобразно. Също така отказът на водача да де проба трябва да бъде съзнателен т.е. да не е подведен от полицейските служители или от свидетели описани в акта. Демек Пияната Калина пак и се размина
207
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз винаги съм казвал че наказанията са достатъчно сериозни.Те просто трябва да са еднакви ЗА ВСИЧКИ.Не може като си "цар" или министър или примерно Лютви Местан за тебе да не важат правилата и да не подлежиш на никакво наказание.НАПРОТИВ за такива наказанията трябва да са ОСОБЕНО сериозни!
206
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До И сега к'во?! - Ами не, няма да те третират наравно с княгинята и именно затова подобен закон за конфискация на автомобил и затвор е пълен абсурд. Ще напълнят затворите с младежи пушили една марихуана преди 1-2 седмици и седнали зад волана, защото отдавна не са под влияние на марихуаната, но видиш ли княгини, министри и полицайчета като шофират под влияние на нещо си при тях ще се допускат грешки при документирането, за да може да нямат проблем. И тълпата вика "ура" на насилника си!
205
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде да видим сега как ще я вкарат в затвора? В статията директно си пише, че това няма да стане "От Окръжната прокуратура обясниха, че евентуални нарушения при документирането на отказа на Сакскобурготска да даде кръвна проба могат да бъдат причина за това обвинение да не бъде повдигнато." Въпросът ми към одобряващите закона е следния - Защо одобрявате нещо, което няма да се прилага за всички, а само за такива като вас?
204
3
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 8 месеца
"Княгиня" на измисленото кралство на Шизофрендия.
203
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ясно, и тази е невинна...
202
2
 
0
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ преди 8 месеца
Терористи на власт в София провеждат ограбване на десетки милиарди годишно и ликвидация на БЪлгарския народ.Да се конфискуват автомобилите на служители от КАТ ПРинуждаващи милиони БЪлгари да увреждат тежко климата и биосферата с включени фарове през деня и с залепени на предни стъкла НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ДИГИТАЛНО ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ ЕКО СТИКЕРИ..Следят и манипулират през сателити милиони българи през ЕКО Стикери. Милиони са жертви на ТОЛ терористични камери bg.tol..
201
1
 
6
 
! Отговори
простата истина преди 8 месеца
Отказала е кръвна проба защото или ще излезе и наркотици и други неща.Може да е княгиня ама си е баш б.*** няма спор
200
1
 
8
 
! Отговори
Бълагрски от Своге преди 8 месеца
Тия от Австрия ли беха внесли навремето Сакскуборготи ли кви беха .
199
1
 
7
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 8 месеца
Е толкова ли не може да си наеме шофьор та кара пияна на мотика ....
198
1
 
15
 
! Отговори
д-р. Марко Садов преди 8 месеца
На пластичния и хирург трябва да му вземат дипломата какъв е тоя нос бате...
197
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато баща ти е крал, ама много е крал, ставаш княгиня :))
196
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Внимание! Пияна княгиня на пътя!
195
2
 
11
 
! Отговори
срамота преди 8 месеца
Лорд Евгени/я Минчефф ,крал Васко/Азис и пияна княгина Калина...Боже колко много благородници са се навъдили по нашите ширини...
194
2
 
26
 
! Отговори
Анализатор преди 8 месеца
Баща й окраде държавата и не го съдиха вие ся искате да я съдят за две ракии.Гарван гарвану око не вади!
193
3
 
19
 
! Отговори
И сега к'во?! преди 8 месеца
Всички да отказваме кръвна проба като ни спрат, независимо дали теста ми е положителен или отрицателен или как?! Някой, който разбира, да обясни моля?! Дали мен ще ме третират наравно с царкинята?!
192
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 206 И какво е нейното ниво? И коя е тя, за да я возят шофьори?
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще ходи ли на военно обучение както испанката?
190
3
 
1
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ преди 8 месеца
СЛЕД ОПЛАКВАНЕ НА ДОКАЗАН ЕКСПЕРТ ОТ МВР за опит за убииства чрез катастрофи веднага след залепване на ЕКО СТИКЕР .БЯхме ударени с БЛОК СЪЗНАНИЕ ВЕДНАГА СЛЕД ИЗЛИЗАНЕ ОТ СЕРВИЗА С ЕКО СТИКЕР> Терористи ползват Сателитно следене и обемно проникващо манипулиране на милиони жертви в момента.ДА СЕ ОТНЕМАТ КНИЖКИТЕ НА ВИНОВНИТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ВКЛ ОТ МВР И КАТ...
189
3
 
0
 
! Отговори
КАТ СА ВИНОВНИ преди 8 месеца
ТЕРОРИСИТ НА ВЛАСТ В СОФИЯ УБИВАТ Милиони БЪлгари с терористични камери и нагло престъпни дигитАлно хологрмани оръжия рекламирани като ЕКО СТИКЕРИ.МИЛИОНИ СА тежко или средно пострадали.ДА СЕ ОТНЕМАТ АВТОМОБИЛИТЕ НА ВИНОВНИТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ВКЛ ОТ МВР И КАТ.ЗАКОНЪТ ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА НА ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА СТИКЕРИ. КОНСТИТУЦИЯТА ЗАБРАНЯВА ВИДЕО ТЕРОРА>

Спонсорирани публикации