СДС: Терзиев за кмет е сериозна обида за демократите

Дядо му е отговарял за войските ни, участвали в Пражката пролет
21 авг 2023 18:00, Стела Стоянова
93
СДС: Терзиев за кмет е сериозна обида за демократите
Снимка БГНЕС

"На 21 август се навършват 55 години от нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия, за да смажат Пражката пролет. В операцията участват и български войски. Отговорен за техния контрол и неутрализиране на всеки опит за брожения и несъгласие сред изпратените в Прага български офицери и войници, е бил ген. Васил Терзиев".

Това се казва в позиция на СДС.

Човекът, чието име, кръв и гени носи неговият внук - настоящият кандидат на ПП-ДБ за кмет на София.

"Комунистическа България слага срамно клеймо върху репутацията си и за пореден път се доказва като най-верен слуга на Съветския съюз, защото е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет – с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.

За потушаването на порива на Чехословакия към реформи и повече свобода, България участва с два мотострелкови полка и един танков батальон. Показателен факт е, че румънският диктатор Чаушеску не изпраща войски и осъжда нахлуването, защото е категоричен противник на съветското влияние, за разлика от българските партийни и държавни ръководители, които хвърлят сериозен ресурс срещу Пражката пролет.

Още по темата

Днес техните наследници продължават генералната линия, че когато Кремъл нахлува винаги е в правото си, а нападнатата страна е виновна. За тях е нормално България да изпрати войски и оръжие през 1968 г. в Прага, за да запази влиянието на СССР, но не е нормално да дадем оръжие на Украйна, за да защити свободата и независимостта си от агресора Путин.

На този политически цинизъм на проруските партии у нас трябва да се даде категоричен отпор, но вместо това, неочаквано се появи тяхна сериозна конкуренция за реабилитация на комунистическото и ДС минало. Градските либерали от ПП и ДБ издигнаха за столичен кмет наследник на една от най-влиятелните фамилии на Държавна сигурност и с това нанесоха голяма обида на демократичната общност, на хората пострадали от репресиите на режима и техните наследници с погубено бъдеще.

България няма как да скъса с комунистическото си минало, ако на думи осъждаме престъпленията на режима, а на дело постиламе „червен килим“ пред наследниците на неговите генерали, ако пазим Паметника на съветската армия сякаш е Триумфална арка, а не символ на окупация и половинвековно васално съществуване, ако не се излекуваме веднъж завинаги от стокхолмския синдром към Кремъл и да осъзнаем, че мястото ни е в Европа, а не в Евразия", завършва позицията на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баща ми пък е командвал десантният отряд, превзел летището, направил пражката пролет възможна. И кво? Да се гръмна ли? Още не съм бил роден тогава. Защо някой трябва да носи отговорност за нещата, които родителите му са вършели?
43
2
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 8 месеца
Аз лично съм роден,много преди да се образува СДС, 1989 г! В 1 вата вълна от " членове" на СДС присъстваха основно кандидат членове на ЦК на БКП ! Които Комунистите отхвърлиха и не приеха в редиците си! Имаше и хора които бяха Безпартийни! Но като цяло СДС се яви и продължи във времето ,да " управлява" България! След години едва разбрахме,че Окраде Огромният Паричен и Материален ресурс на НРБ! И се скриха през годините и ги е Срам да се показват днес! Защо? Този " файтон кариеристи" покрай Христ
42
4
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 8 месеца
Не мога да разбера как някакъв напълно анонимен измисленяк може да се мисли за нещо повече от останалите на база на някакви измислени и казани от самия напълно анонимен измисления думи? Само пълен анонимен измисленяк може да напише нещо подобно. Защото е забравил, че няколко грама олово правят равни всички. И там, където рано или късно отиваме всички, няма кинти, нито апартаменти. Така, че, аре у лево.
41
2
 
8
 
! Отговори
фъкоф преди 8 месеца
От както мога преди 20години гласувам за "градската десница" на всички възможни избори.Вече не - дано на вас останалите не ви тежи на съвестта тази "победа".
40
6
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 8 месеца
Сега влизам в сайта и, ако щеш вярвай, без да чета останалите коментари ти написах един плюс, защото този е наистина представител на потомците на онази лyмneнcка малограмотна nanлaч, която окупаторите налагат като привилегирована каста след 1944 г. Те наистина се помислиха за елит, особено онези от тях, които получиха богатство при разграбването на България през 90-те години. Но не се сещат, че подарени блага лесно се харчат или умните ги отнемат от еволюционно недоразвитите.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички са комунисти и ченгета бе,не го ли разбрахте толкова години?!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Терзиев е доказателството, че има цели родове ***, които винаги ще служат на силния на деня, без оглед на нищо останало
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еееее, партньори сте, няма ках :))))))))))
36
4
 
4
 
! Отговори
Fa преди 8 месеца
Васко маслото не е за кмет, но щом Бонев му легна толкова, може би е посочен от посолството за да е манипулируем
35
6
 
10
 
! Отговори
Не преди 8 месеца
Седесари, защо като бащата на Кирил Петков е бил ортак с мафията Кирчо управлява държавата. А?
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не мога да разбера какво разни аутсайдери коментират в статията. Това не е вашият кмет. Това е кметът на софийския елит. На заможните. В гетото си гласувайте за когото искате, а и по традиция гласувате 30%, но иначе лаете нон стоп. Баден бачкаторе, разпозна ли се?! Айде пляскай минусите.
33
5
 
6
 
! Отговори
до анонимен 27 преди 8 месеца
"""""""Най-важното е да имаш партамен, криптовалуа и "Тесла" """"----- Без пари не вземам Електрмобил!!! В Събота, баба и внуче едва не изгоряха живи!!!!! Бабчето и внучката слизат от колата на разходка в парка да хранят лебедите, правят десетина крачки и Купето на колата се възпламенява, за по-малко от минута цялата кола е в пламъци, изгоря като факла!!!!!
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя има физиономия на тежък соципциопат.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тя пак стана "крадеца вика дръжте крадеца". Хвани единия-удари другия.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сидисарниците да си напишат афтобиографиите иначе не се приема.
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А шофьора на бай Тошо да ти е шеф не е ли обида за демократите????
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 29. Изобщо не ме интересува кой е новия или кой е стария кмет на София.
27
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И да злобеете, и да не злобеете, това е новият кмет на София.
26
4
 
11
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Ако започнем да се ровим в миналото на родителите и прародителите на нашият "политически елит", косите ни ще настръхнат! Крушата не пада по-далече...
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 18. Най-важното е да имаш партамен, криптовалуа и "Тесла". Друго не знаете ли бе или до безкрай ще дрънкате едни и сщи глупости ?