СДС: Терзиев за кмет е сериозна обида за демократите

Дядо му е отговарял за войските ни, участвали в Пражката пролет
21 авг 2023 18:00, Стела Стоянова
93
СДС: Терзиев за кмет е сериозна обида за демократите
Снимка БГНЕС

"На 21 август се навършват 55 години от нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия, за да смажат Пражката пролет. В операцията участват и български войски. Отговорен за техния контрол и неутрализиране на всеки опит за брожения и несъгласие сред изпратените в Прага български офицери и войници, е бил ген. Васил Терзиев".

Това се казва в позиция на СДС.

Човекът, чието име, кръв и гени носи неговият внук - настоящият кандидат на ПП-ДБ за кмет на София.

"Комунистическа България слага срамно клеймо върху репутацията си и за пореден път се доказва като най-верен слуга на Съветския съюз, защото е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет – с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.

За потушаването на порива на Чехословакия към реформи и повече свобода, България участва с два мотострелкови полка и един танков батальон. Показателен факт е, че румънският диктатор Чаушеску не изпраща войски и осъжда нахлуването, защото е категоричен противник на съветското влияние, за разлика от българските партийни и държавни ръководители, които хвърлят сериозен ресурс срещу Пражката пролет.

Още по темата

Днес техните наследници продължават генералната линия, че когато Кремъл нахлува винаги е в правото си, а нападнатата страна е виновна. За тях е нормално България да изпрати войски и оръжие през 1968 г. в Прага, за да запази влиянието на СССР, но не е нормално да дадем оръжие на Украйна, за да защити свободата и независимостта си от агресора Путин.

На този политически цинизъм на проруските партии у нас трябва да се даде категоричен отпор, но вместо това, неочаквано се появи тяхна сериозна конкуренция за реабилитация на комунистическото и ДС минало. Градските либерали от ПП и ДБ издигнаха за столичен кмет наследник на една от най-влиятелните фамилии на Държавна сигурност и с това нанесоха голяма обида на демократичната общност, на хората пострадали от репресиите на режима и техните наследници с погубено бъдеще.

България няма как да скъса с комунистическото си минало, ако на думи осъждаме престъпленията на режима, а на дело постиламе „червен килим“ пред наследниците на неговите генерали, ако пазим Паметника на съветската армия сякаш е Триумфална арка, а не символ на окупация и половинвековно васално съществуване, ако не се излекуваме веднъж завинаги от стокхолмския синдром към Кремъл и да осъзнаем, че мястото ни е в Европа, а не в Евразия", завършва позицията на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи Чаушеску не праща войска защото бил противник на съветското влияние и за награда получава разстрел от същите тези организатори на въпросните "пролети" които всички знаем кои са. И тия големи демократи ни заключиха две години с коронавируса. Абе аре бягайте с тая демокрация.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До До 18. Нема да провераааме да не излезне че я дедо я тати нещо е побутнал тук-таме
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А писалите пУсланието проверили ли са си родословното дръво да не стане няква засечка ?
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 17.. Затворко не са криви на мамуна далеч не всеки е приеман в редиците на БъКъПъ
20
11
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 месеца
Я на снимката е новия кмет на София!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кво му е донесъл дядо му от Прага?
18
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
хаиде да почваме дядовците и бабите на вили лилков и на ваня григорова
17
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Без дебели връзки в ДС няма как да станеш милионер в България. ФАКТ!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А пра-пра-пра-пра-пра дедо му ?
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До От 4.....Отворко едно е да си бил редови член на БКП тогава нямаше много място за избор друго е цялата ти рода да са били генерали в ДС.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ваня е по-приятна от този рептил и 1000 пъти по-човек!
13
6
 
4
 
! Отговори
истина е преди 8 месеца
СДС до един са за .репане !!!!!
12
2
 
16
 
! Отговори
Ами... преди 8 месеца
Така е. За внук на милиционер от ДС и син на милиционер, ръчичката ми посмъртно няма гласува. Крушата никога не пада по-далеч от дървото!!!
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 9. Сега има банани. Никой няма да се събужда.
10
3
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 8 месеца
НОВИЯТ НАРОДЕН СЪД КОЙТО ПРЕДСТОИ, НЕ ТРЯБВА ДА Е КАТО ПЪРВИЯ!!!!! ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ВСИЧКИ ЛИ З А ЧИ НА З А Д НИ Ц И Т Е НА ПОСОЛСТВОТО!!! ТОЗИ ПЪТ ВСИЧКО ДО КРАК....................ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕВЪЗПИТАНО!!!:))))))))))))))
9
12
 
4
 
! Отговори
От 4 преди 8 месеца
Преди да слагате минуси вижте родителите ви или пък вие случайно да не са били комунисти и/или да са викали "Слава на КПСС! Вечна дружба" и чак тогава. В противен случай сте много ама много долни лицемери.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички от ДС по постове!Събудете се!!!
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вместо да го приберат тоя, продължават да го лансират. Верно, че децата не са виновни за бащи и дядовци, но пък не е като едно време да го дискриминират. Развива си частния бизнес, говори се, че с ДС пари и никой не му пречи. Но да влиза в политиката и да се прави на демократ, вече е вповече. Все пак има съмнения за зависимости от ДС, така че по-добре да си гледа бизнеса.
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може родата му да е от ДС, но него са одобрили от посолството. Той е избрания! А щом посолството го харесва, свичко друго е без значение.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А, то било нечленоразделните бърборения на партията от един файтон хора.