Божков във Facebook: Кацнах, имам среща с бухалките

Посрещна го Съдебна охрана и полиция
Обновена: 25 авг 2023 15:53 | 25 авг 2023 15:44, Стела Стоянова
55
Божков във Facebook: Кацнах, имам среща с бухалките
Снимка БГНЕС

"Кацнах. Имам среща с бухалките. Това написа във Facebook Васил Божков.

Бизнесменът кацна в 15:01 ч. На ВИП терминала на Летище София го очакват бус на "Охрана на съдебната власт", "Гранична полиция", както и адвоката му - Георги Гатев.

Преди броени минути самолетът на Васил Божков кацна на столичния "Терминал 2".

Пред ВИП терминала има два микробуса на Съдебна охрана и полиция.

По разкази на очевидци - пътници в същия самолет, Божков е пътувал съвсем сам, бил е точно зад пилотската кабина, и е ползвал бизнескласата на самолета.

Вътрешният министър Калин Стоянов по-рано днес обясни, че Божков ще бъде посрещнат, приведен при прокурор, където ще му бъдат повдигнати обвинения, и ще бъде задържан.

БГНЕС припомня, че през януари 2020 г. Божков напусна България и се укри в Дубай, за да избегне задържането си.

Впоследствие му бяха повдигнати 18 обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите. По повдигнатите му обвинения са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

Делото, по което Божков е готов да даде показания като защитен свидетел, е за изнудване. Той твърди, че Борисов му искал 10% от печалбата на лотарията му.

На 18 май т.г. с пост отново в профила си във фейсбук, Божков съобщи, че е "готов да се върне в България като защитен свидетел".


По-рано днес бизнесменът публикува снимка в страницата си във Facebook, на която се вижда, че е в самолет и написа, че пътува за България.

Още по темата

Той е задържан от "Гранична полиция", защото е обявен за издирване. Освен това срещу него има наложен и арест за 72 часа.

След като бъде задържан, Божков ще бъде отведен, за да му бъдат предявени обвинения по три дела. Той ще бъде разпитан и като обвиняем, а след това разследващите ще преценят дали да го пуснат от ареста или да искат постоянното му задържане от съда.

През май, бизнесменът, който пребиваваше в Дубай, написа, че е готов да се върне в България като защитен свидетел. Посланието тогава Божков отправи чрез страницата си във Фейсбук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Къро преди 8 месеца
А къде е Киро?!?От не го посреща?СегИи ще бутат Боко у затвора.Где ти цирк .Тук дъното се копае а обикновеният зрител нехае!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Пеефффски : преди 8 месеца
Бухахахахахаха Уахахахахахахахахаха!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно прекрасно дете Нургюл скромно с няколко човека на снимката я поздравяват за това че е на второ място в света по шах., а подсъдимият Божков с неиздъжени данъци към държавата в милиони, 19 повдигнати дела се завърна в България заобиколен от журналисти....тоя бандит е гнусен.
48
1
 
7
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 8 месеца
ВИДНИЯТ БИЗНЕСМЕН ПОЛИТИК С 19 ОБВИНЕНИЯ НАРИЧА ОРГАНИТЕ НА РЕДА БУХАЛКИ- ОГРОМНО ПАДЕНИЕ.
47
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
СКОРО ДА ЧАКАТ И ПЕТЬО ЕВРОТО. ТОЙ Е ПО ВАЖЕН ОТ БОЖКОВ ОСОБЕННО ЗА НОВИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР С КОГОТО БИЛИ ГОЛЕМИ ДРУЖКИ И ВЪРТЯЛИ МИЛИОНИ.
46
0
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
Махараджата е поръчал Алексей Петров. Сега го няма и няма кой да го барне.Защо сега си идва???? Шефа на Радев дойде.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Престъпниците в БГ не стоят в затвора а управляват държавата.
44
0
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 8 месеца
До феновете на Черепа и любителите на билетчета,ако някой от вас бъде хванат с римска монета на стойност 500 евро,може да бъде опандизен до 5 години.Черепа притежавал 10 000 артефакта,като най евтиният не е бил под 250 000 евра?!И нямало за какво да го съдят и се връща като махараджа или като собственик на държавата?!Ако беше в САЩ,отдавна щеше да трие наровете с доживотна присъда,но в БГ ще мине за герой,който са ощетили и набедили.Ще съди държавата като Трактора,но дано да завърши като него!!!
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
***, ОСВЕН С БУХАЛКИТЕ МОЖЕ ДА СЕ СРЕЩНЕШ И С ЦЕВИТЕ ,ДАНО ИЗГНИЕШ В ЗАТВОРА
42
0
 
8
 
! Отговори
Deja vu преди 8 месеца
Ще се връща, къде ще ходи...всички имат една и съща съдба..
41
0
 
21
 
! Отговори
До Фенчето преди 8 месеца
Такива като Черепуха, могат да просперират само в държава като БГ, просто защото са фактор в престъпния местен бизнес. Изобщо не е никакъв умник, а е нагъл престъпник. Затова се връща, защото скъса джоба в Дубай и парите му са блокирани по Магнитски. Но средностатическия бг роб е готов да се кланя на такива като Черапуха...
40
14
 
4
 
! Отговори
Fena преди 8 месеца
До 37. Умнико, прегърбен. Божков, за разлика от 99% "академици и професори" в тази клета държава има мнение и го защитава. Не само акъл, трябва да имаш и дuпе. А за това колко е умен говори печалбата на лотарията преди и сега!
39
1
 
10
 
! Отговори
Таки преди 8 месеца
И аз идвам, чакайте.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Адвокатът на Божков - Стоян Баумайер каза, че Божков е задържан за 24ч. Сега е откаран в МВР болница за преглед. След като му направят изследвания ще даде показания в Прокуратурата.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имам среща с бухалките. Това са думи на висшиста, уважавания работодател, учен и общественик божко. Някои хорица на хранилката не престанаха да се впечатляват, че такъв капацитет до идва. Еххх какво беше нивото преди 30 г и какво е сега ....дъноо
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България е най хубаво за него за това се връща.
35
2
 
7
 
! Отговори
Кон с татация преди 8 месеца
Че защо да бяга Боко бе?Между двамата всичко отдавна е пито-платено!Черепа му дал 70 милиона на ръка че да не плаща за 700 милиона данъци а подвижния портафел Горанката е бил посредник в далаверата!Танто за танто!
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вярно ли е, че Боко е избягал от България?Взел пачките, кюлчетата за спешно бягство и избягал?
33
1
 
12
 
! Отговори
Защо преди 8 месеца
се връщаш Василе? Ще те убият като Алексей Петров /Трактора/.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е нормално нали са неговите бухалки, ще седнат на кафе с шефа, ще им заръча кого да бухат и от там у дома!