Близки на Радев бранят с референдум 3 март като национален празник

Политици, общественици, журналисти и спортисти в инициативата
370
Близки на Радев бранят с референдум 3 март като национален празник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Политици, общественици, журналисти и спортисти обявяват инициатива за запазване на националния празник Трети март - Ден на освобождението на България от османско иго.

Още по темата

Сред инициаторите ще са професор Искра Баева, спортната легенда, бивш министър и депутат Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, боксьорът Тервел Пулев. Те ще поискат референдум за запазване на Трети март като национален празник. “Ще бъде като всички референдуми със събиране на подписи”, уточни за “Труд news” проф. Баева.

Движението беше анонсирано от президента Румен Радев от връх “Свети Никола” в реч за 146-ата годишнина от Шипченската епопея. “Днес казваме “не” на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет - изтрита, а българската държавност - разградена”, каза Радев.

Това бе в отговор на намерението на ППДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС в поправките на Конституцията, които предстои да бъдат гледани в парламента, за национален празник в основния ни закон да бъде вписан 24 май.
,

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като гледам, май 70% от нацията сме бшизли до Радев, даже и да не сме гласували за него ... Помнете - пазете се от неолиберали, които отрипат нация, семейство и вяра.
340
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чорапа трябва да бъде съден за съдействие и подкрепа на чужди рускофашистки интереси!
339
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес виждаме освободителите как са освободили и за какво!!!! А представете си тогавашното време какъв е бил човека между освободителите който ни е пренаписал история
338
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
20 април е добра дата за България. Що не е български празник.
337
7
 
0
 
! Отговори
До 349 преди 7 месеца
Другар третополов, много искам да разбия устата на такива псевдо анонимки като теб
336
1
 
7
 
! Отговори
фен преди 7 месеца
Ши го бранят,амчи как,ИЗТЪРВА ЛИ СЕ КОКАЛА(не е кокал,а филе),СЛУЖБИТЕ И Т.Н.
335
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Аааааааахахахаааааа :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...........Още един руски учен почина при съмнителни обстоятелства в Москва. Руските медии съобщават, че 77-годишният Мелников е ял негодни за консумация гъби и се е борил с тежко отравяне в продължение на две седмици. Не са известни обстоятелствата, при които се предполага, че е бил отровен..................... Тоя от Лунната програма Луна -25
334
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въпрос към народа, г-жа Нинова и г-н Възраждане - кога 3-ти март става национален празник? Много хора изобщо не са наясно с дълголетната традиция на този уж изконен празник.
333
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НАЛИ ТЕЗИ МУ ПИШАТ РЕЧИТЕ!РУСКОПИТЕЦИ!
332
2
 
8
 
! Отговори
Маг Минчо преди 7 месеца
Интересно е, ако покрай Радев се учреди движение "3-ти март", дали на някой ще хрумне идеята да основе конкурентното "24-и май"???
331
0
 
6
 
! Отговори
Паню Баирски преди 7 месеца
Паяци!
330
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БЛИЗКИТЕ НА РАДЕВ СА КАТО НЕГО-РУСКИ .....РЕШЕТНИКОВ МАТЕРИАЛ!
329
19
 
7
 
! Отговори
Браво!!! преди 7 месеца
С Вас сме, господин Президент!!!
328
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 336: Щом цитирате Паисий по повод на 3- ти март, явно много малко познавате Българската история, " О неразумний ........" се отнася точно за такива като Вас- чуждопокланници!
327
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
..... Народното движение ... Хахахаааа, Рундю ново БСП ли ще прави? Или направо БКП?
326
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХАЙДЕЕЕ ЧАК ПАИСИИ ДОНЕСЕ ВОДА В МЕЛНИЦАТА НА РУСКИТЕ ***!БАН ДА ЗАСЛУЖИ БЮДЖЕТА СИ И СТАРЦИТЕ С КРЕМЪЛСКИТЕ ДИПЛОМИ ДА СЕ ИЗКАЖАТ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!АКО ИМА И ЕДИН ИСТОРИК БЪЛГАРИН ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ПОКАЖЕ ДОКУМЕНТИ!КОГА БЪЛГАРИЯ СТАВА НЕЗАВИСИМА!А РУСКИТЕ ПЛАТЕНИ ...ДА ХОДЯТ ДА ЦЕЛУВАТ НА МИТРОФАНОВА РЪКА ВСЕКИ ДЕН И СВЕЩИ ДА палят за ПУТИН!
325
7
 
18
 
! Отговори
Валери преди 7 месеца
Писна ми от руските игрички и още повече от техните *** тук в България.Радев плаче за импийчмънт.
324
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам какви българи сте , че да не почитате тази велика дата 3 март. Срам и позор. О неразумни юроде. Туй го е писал ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ. Сега важи с пълна сила.Срам и позор за всички българи сте!
323
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПЕТ ВЕКА РУСИЯ Е СПАЛА И РУСНАЦИТЕ НЕ СА ИЗТРЕЗНЕЛИ ЗА ДА СЕ сетя след 500 години , че ни обичат и да ни освобождават?КОЙ ВЯРВА В ТАЗИ БРАТСКА ОБИЧ ДА ПРАЗНУВА,!АЗ ПАЛЯ СВЕЩИЧКА ЗА ДУШИТЕ НА ВОЙНИЦИТЕ! Почит на империята на злото не отдавам !
322
5
 
11
 
! Отговори
Граф Игнатиев-2 преди 7 месеца
Самите руснаци водят спорове относно този договор. Запазени са писма на Игнатиев в които открито признава, че смисъла на прелиминарния документ е само един- да се натяква на Българите, че Русия ги е "освободила" та да се натяква през следващите няколко хилядолетия да са "благодарни" Днес виждаме, че този замисъл си има своите продажни привърженици и е успешен. Истината е че руската дипломация е работила "благодарното" население да поиска да се присъедини към Русия, както става днес с Донбас..

Спонсорирани публикации