Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение

"Дайте си имената и след малко министърът ще ви уволни", казал Емин
5 сеп 2023 10:15, Елка Василева
239
Шефът на "Пирогов" за случая с Мустафа Емин: Заплашвал е медици с уволнение
Снимка: архив, БГНЕС

„На 28 август в „Пирогов“ на регистратурата Мустафа Емин регистрира детето си. Мустафа Емин е придружител на пациента. Законът за личните данни не е нарушен. Споменато е едно име, защото се появява един човек и казва – „аз съм еди-кой си, работя еди-къде си, какво трябва да направя – да се обадя на министъра на здравеопазването ли?“. Това каза пред bTV д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Още по темата
„В 19:40 часа пристига Мустафа Емин. Регистрира се. Минава през кабинета, за да се види какво е състоянието на детето. Прави се рентгенова снимка на детето. Понеже анамнезата е, че детето е паднало от 60-сантиметрова масичка, изпратено е на детски коремен хирург, минава да се види дали има счупване. Установява се, че детето има нужда от полагане на шев върху рана в шокова зала. Идвайки реда на детенцето, в шокова зала вкарват дете, което губи кръв. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. Оказването на първа помощ продължава час и половина. В този период друго дете не може да се вкара. Двете деца пред шокова зала играят и обикалят пред телевизора пред чакалнята на залата“, посочи той.

„Господинът и съпругата му стоят и чакат. Започва едно изнервяне, звънят на звънеца. Разговорите са снети като обяснение. Три пъти е прекъсвана работата на лекарите, като в единия медицинска сестра 7 минути обяснява на г-н Емин. Господинът не е посягал, не е бил, не е подскачал, но също е толкова агресивно е да ви гледам в очите и да кажа – „Аз съм един-кой си, дайте си имената и след малко министърът на здравеопазването ще ви уволни. Заплашвал е с уволнение“, обясни д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ уточни, че това е написано в обясненията на шестима служители на болницата и подчерта, че при разигралата се ситуация не е споменавано Министерството на отбраната.

„От етичната комисия на „Да, България“ дойдоха на 30 август и гледаха записите от камерите. Бяха млади хора, много интелигентни. Приключихме, предоставих им копия от разказите на хората. В четири часа се свързахме с Министерството на отбраната и изявихме готовност да предоставим на министър Тодор Тагарев всички документи“, добави д-р Димитров.

„Неда Диманова е един разкошен човек, 46 години работи в „Пирогов“. Тя е била възмутена от случилото се, написала пост. Аз взех решение постът ѝ да бъде публикуван в официалната страница на болница „Пирогов“. Ние имахме запитване какво се е случило в „Пирогов“. Имаше питания от страна на екипа на болницата какво ще направи ръководството“, каза директорът на болницата.

Войната по пътищата

„Точно преди една година излязох по телевизията и в емоционален призив казах – да спрем да убиваме децата си. Това е безумие. 18 деца до 20-годишна възраст са загинали за осем месеца. Всички са при нас, ние ги виждаме всеки ден. Нашите деца загиват. На нас война не ни трябва. Автомобилът е оръжие, когато си се надрусал и напил“, категоричен бе директорът на болницата.

„Има хора, които не знаят какво е своето задължение към обществото, а смятат, че имат права. Тук имаме тенденция за саморазправа“, каза още д-р Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
3
 
! Отговори
Асен преди 8 месеца
И Христо Иванов като носещ отговорност за Емин трябва да си даде оставката!
200
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Ясно е, че турчето е бил нагъл!
199
1
 
4
 
! Отговори
Киро преди 8 месеца
Браво на шефа ,един мъж с топки в тая държава да има!!!!!
198
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
ДО 222. Ами плащайте им по европейски и ще стоят тук.
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Три пъти му е обяснено на помака, не четете ли?
196
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде хайде, за 1 час никой от болницата не се намери да обясни ситуацията? Пък и ако българските лекари на заминаваха в чужбина може би ще се чака по-малко.
195
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До: номер 218 Да бе, вярно че имаше такъв случай!Благодаря че ми го припомни!Няма да го зсбравя, обещавам!Особено на следващите президентски избори!!!Ще помня като СЛОН!!!
194
8
 
4
 
! Отговори
учуден преди 8 месеца
Няма да е лошо ако шефът на "Пирогов" си подаде оставката за тези негови думи.Нямам добро мнение за тази морга, съжалявам за субективното ми мнение, но имам горчив опит с тях.
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 218 - Е, те са от висшата раса..наши ребята!
192
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре ,а когато хванаха синчето на Радев ,че нарушава със свой авери карантината за коронавируса ,Президента защитаваше отрочето си и не последва никаква санкция за сина му.Тогава тихо-мълком всичко се потули и нямаше възмутени вирусолози,епидемиолози ,служители на ХЕИ и полицията!
191
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До :) Глупави аналогии правиш ти, досега не се е чула т.нар. от теб "деса" да е вдигала скандали, че не са я приели на секундата.
190
6
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
До Анонимен 215 Хайде, стига глупости! Все едно, ако беше деса, щеше да чака. Но нямаше да има и гък от пироговци.
189
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Вилияна Стоянова - Казаха хората колко още деца са минали, няма как за всеки като Емин да има отделна зала. Нито пък персонални доктори. Ще чака, както чакат всички, още повече, че детето му нито е кървяло, нито нищо. Разбираем е страхът на родителите, като си дрънне главата детето им, но нали затова е тоя триаж, да се види кое е спешно за лечение и кое може да почака.
188
9
 
5
 
! Отговори
Вилияна Стоянова преди 8 месеца
Не защитавам Мустафа Амин, най-вероятно се е държал нагло, но виждам голяма слабост в организацията на Пирогов. Нима само в една зала може да се зашие детето? 4 часа да чакаш в спешна болница е прекалено. Нещо куца и е добре да се поправи навреме.
187
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
До Анонимен 212 Платеният вика дръжте платения :))) Хайде, мирясайте, подаде оставка. Активното мероприятие постигна успех.
186
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айде, стига, бе, тук един пише та се носи, няма да могат да ти се наплатят "работодателите"! И остави малко впн-а да почине, че прегря! "Българина" не го броя, той изобщо не е българин.
185
13
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Може и да е така, но НЕ Е ИСКАЛ ДА ИЗКАРА ДРУГОТО ДЕТЕ ОТ ШОКОВА ЗАЛА, както написа русофилската медсестра НЕДА ДИМАНОВА в профила си, и после от "Пирогов" ПРЕПУБЛИКУВАХА целия пост на собствената си страница!!! Ей затова, ДИМИТРОВ, имам едно наум за версията ВИ!
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НЕ СА ЗА УВОЛНЕНИЕ А ЗА ЗАТВОРА
183
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А кога ще се изока Веждито, той нали има мнение за всичко
182
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде тия записи да се излъчат, да се пуснат онлайн и сами да решим кой е прав? Съгласни ли сте? Защото аз лично съм сърбал попарата на "специалисти" от Пирогов. И не им вярвам! Има и някои свестни, но предвид, че се толерират наглеци и некадърници, нямам им доверие въобще.