Вежди: Бойко днес не ми е приятел, няма нужда да ми се обажда

Нашият народ иска да му дрънкаш глупости и да е щастлив
16 сеп 2023 20:30, Стела Стоянова
131
Вежди: Бойко днес не ми е приятел, няма нужда да ми се обажда
Снимка БГНЕС, архив

Отидох в политиката като идеалист, но през 2009 г. това беше един друг ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда депутат, защото Борисов ме попита искам ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат. Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав.

Това заяви пред БНТ бившият депутат Вежди Рашидов и по темата допълни:

"Няма нужда да ми се обажда вече. Мъжете се обаждат. Аз бих се обадил. Но да е жив и здрав. Американското посолство щом е казало аз ще се оттегля. Не може, нас ни управляват нашите приятели от Америка. Когато бях министър при мен дойде американската посланичка и аз тогава си позволих да й кажа, че "Америка за България" прави такава политика, че разделя българското общество на две и ако всички си заравяте главата и само аз го виждам - много зле. Вече няма да вдигна телефона, няма да се върна, срокът за обаждания мина. Има една човешка болка от предателството. Ако случаен човек те обиди, подминаваш го и го забравяш. Но приятелството е години инвестиция, любов, вяра, доверие, лоялност - всички човешки добродетелни качества. Да те предаде приятел, на който си бил предан до дупка, е болезнено".

"Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, дори преживях куп унижения в самата политика. Не знам как ги изтърпях. Аз работя с истината. А свободата е всичко онова, което можеш да кажеш, да мислиш образно, чувствено, честно и искрено. Тази истина в политиката ми липсваше. Но исках нещо да оставя. Аз съм идеалист - глупак и съм труден за контролиране. Хората там идват страхливи", каза Вежди Рашидов.

Още по темата

По повод скандалната реплика на Рашидов, направена в пленарната зала в почивката, но при включени микрофони: Всички (нецензурна дума) се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани, той заяви, че не съжалява за думите си.

"Ние си скриваме главите зад думите, които нямат друго определение за хора, които за облаги и за интереси правят секс. Не съжалявам за думите си, защото това е истината. Ще поема за истината всичко и се оттеглих отвсякъде. Нашият народ иска някой да му дрънка глупости и е щастлив. А истината? Истината не можеш да я държиш в рамки", допълни той.

"В ателието се чувствам в свои води. Целият ми живот е ателие. То е като риболова - то е онова нещо, което като хвърлиш въдицата, вторачваш се в една тапа, нито знаеш какво има под или над водата. Мозъкът ти спира да мисли цифри, хора, адреси, телефони. Компютърът си почива. Като вляза тук и спирам да мисля за друго, а след това чувствам хубава умора", каза още Вежди Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
12
 
! Отговори
Руси преди 7 месеца
Бойко предаде много хора и ще му изиграе лоша шега това.
83
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо въобще вкарват такива бити карти като тоя в политиката? И сега се държи като ощипана мома.
82
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голям човек и артист. Истински българин макар и от турски етнос! Голяма загуба за българската политика е че качествените хора като него се оттеглят омерзени от нея!
81
4
 
8
 
! Отговори
Време разделно преди 7 месеца
БРАВО,МАЕСТРО!!!
80
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди година Кики Парапета апестува Тиквун Магнолията, а сега са в сглобката заедно с Пеевски. Българино кухх кога ще хванеш сопата???
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега се подигравам на куууухи приятели дето търчаха да викат за педигрипалите Кики и Хасан от Асково, уж били от Харвард! Сега риват и викат "не е истина тая Сглобка".
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спомням си кога аристувъхъ Бакич и тоя го бяха закарани кьоор кютук пияяян пред палата на Тиквунич да вика за него!
77
6
 
5
 
! Отговори
Веждю преди 7 месеца
Мултинавъсено веждийско лицемерие
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя ще излезе толкова тъъбб, че чак сега се е усетил кой какъв е!
75
7
 
6
 
! Отговори
Анти-мафия преди 7 месеца
Какво трогателна изповед на веждичката-Мултак, направо се просълзих. И вече не е приятел с мафиота от Банкя, дето съсипа България! Каква човешка драма! Веждичка, няма да може да крадени повече с Боко-тиквуна ли? Сега се брои турчин, иначе вика, че бил 'голям" българин
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Демек сглобката са еничари, а поробителя е американското посолство, така ли вежди?
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Радев не е приятел на посолството, а защитник на българския интерес, щото има мъди по-големи от бойковите и пеефските
72
10
 
1
 
! Отговори
ВЕЖДИ, преди 7 месеца
ДНЕС ВЕЧЕ ДА НЕ СИ СТАНАЛ ПРИЯТЕЛ НА РАДЕВ, КОСТАДИНОВ И ПУТИН..??
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оххх горкия ,гат яде кибабчитата и тлъстите заплати нищо подобно не говореше. ББ ти виновен ,че псуваш в парламента? Толкова ниско ниво... сега се правиш на много обиден ли или какъв ? Че ББ трябва да те защити след глупостите ти? Клоуни само
70
9
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Истина казва Веждито - турчин ако ти стане приятел е до гроб, освен ако не го предадеш. Симпатизирам му и репликата му в парламента беше много удачна , видяхме какво стана в щатите.
69
16
 
13
 
! Отговори
MNENIE преди 7 месеца
Ако Борисов го нямаше - Вежди Рашид щеше да е излежал Присъда , и Държавата да му е конфискувала откраднатите пари от нашите Данъци , и сега щеше да дялка надгробни плочи .
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това да ти е обеца на дъртата кафа-Ортаклама с дявола не се прави!
67
4
 
22
 
! Отговори
Избирател пп преди 7 месеца
Еми приятел на бойко е просто киро вече заедно делят парсата народнаИма енда турска поговорка подходяща за случеяИнтереса клати феса
66
0
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
"Хората там идват страхливи", каза Вежди Рашидов" Е за това специално е абсолютно прав
65
3
 
13
 
! Отговори
Ангелина преди 7 месеца
Индивиди ,като ББ и компания не могат да бъдат "приятели" ,защото в тях има само корист и интереси.Използва те теб като "коз" срещу ДПС ,първоначално ,после "станаха първи дружки" и за да му осигуряваш "благоразположението" на турците и турския президент ,с цел да се покаже ,като "виден политик" и по "външната политика" на Балканите. Няма причина ,заради която човек да се откаже от ценностите си и да ги загърби"уж" в името на "приятелство".Хора без достойнство ,нямат морални ценности.