Вежди: Бойко днес не ми е приятел, няма нужда да ми се обажда

Нашият народ иска да му дрънкаш глупости и да е щастлив
16 сеп 2023 20:30, Стела Стоянова
131
Вежди: Бойко днес не ми е приятел, няма нужда да ми се обажда
Снимка БГНЕС, архив

Отидох в политиката като идеалист, но през 2009 г. това беше един друг ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда депутат, защото Борисов ме попита искам ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат. Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав.

Това заяви пред БНТ бившият депутат Вежди Рашидов и по темата допълни:

"Няма нужда да ми се обажда вече. Мъжете се обаждат. Аз бих се обадил. Но да е жив и здрав. Американското посолство щом е казало аз ще се оттегля. Не може, нас ни управляват нашите приятели от Америка. Когато бях министър при мен дойде американската посланичка и аз тогава си позволих да й кажа, че "Америка за България" прави такава политика, че разделя българското общество на две и ако всички си заравяте главата и само аз го виждам - много зле. Вече няма да вдигна телефона, няма да се върна, срокът за обаждания мина. Има една човешка болка от предателството. Ако случаен човек те обиди, подминаваш го и го забравяш. Но приятелството е години инвестиция, любов, вяра, доверие, лоялност - всички човешки добродетелни качества. Да те предаде приятел, на който си бил предан до дупка, е болезнено".

"Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, дори преживях куп унижения в самата политика. Не знам как ги изтърпях. Аз работя с истината. А свободата е всичко онова, което можеш да кажеш, да мислиш образно, чувствено, честно и искрено. Тази истина в политиката ми липсваше. Но исках нещо да оставя. Аз съм идеалист - глупак и съм труден за контролиране. Хората там идват страхливи", каза Вежди Рашидов.

Още по темата

По повод скандалната реплика на Рашидов, направена в пленарната зала в почивката, но при включени микрофони: Всички (нецензурна дума) се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани, той заяви, че не съжалява за думите си.

"Ние си скриваме главите зад думите, които нямат друго определение за хора, които за облаги и за интереси правят секс. Не съжалявам за думите си, защото това е истината. Ще поема за истината всичко и се оттеглих отвсякъде. Нашият народ иска някой да му дрънка глупости и е щастлив. А истината? Истината не можеш да я държиш в рамки", допълни той.

"В ателието се чувствам в свои води. Целият ми живот е ателие. То е като риболова - то е онова нещо, което като хвърлиш въдицата, вторачваш се в една тапа, нито знаеш какво има под или над водата. Мозъкът ти спира да мисли цифри, хора, адреси, телефони. Компютърът си почива. Като вляза тук и спирам да мисля за друго, а след това чувствам хубава умора", каза още Вежди Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално да се чувства засегнат след той много пъти е провел всичко възможно да помогне на Борисов когато е имал проблеми.Стана и председател в предишното НС за да не пропадне парламента, а и повечето партии го приеха защото е диалогичен.Той може да е прям и груб понякога но не е от корист.Свестен човек е ,не придава приятели затова е уважаван.Явно Борисов не може да ги защити.
43
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 месеца
Веждито,не е лош по...душа,но е доста...наивен,по отношение на...някакво приятелство с Тиквата. Тоя действа само от личен интерес и...сила. Да се чуди човек,как...обримчи толкова хора да му правят...партията и още...повече да му...гласуват за нея. Партийно феодалче,чиста проба,най...яркия представител на тази...порода.
42
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Всички що годе стойностни хора напуснаха Баце, разочаровани от безпринципната му политика и националното предателство заради личния му(дори не партиен!) интерес. Останаха само ***. Да видим докъде ще стигне с тях.
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов го разкарваше като панаирджийска мечка из Турция. Ползваше го за преводач при срещите с Ердоган. Нали все едно "ето в нашата партия Герб има и турци" за да зарадва Ердоган. А Бойко нито е демократ, нито е комунист нито пък толерантен. Биел е турци в Лудогорието при възродителния процес. И националист не е Бойко. Бойко си е далавераджия и селски хитрец. Бандит. А Веждю Радишев се обръща натам където задуха вятъра. Турчин бил..турци са били родителите му. Той е нищо.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С Борисов сигурно са изялиняколко кошари с агнета.
39
2
 
11
 
! Отговори
паф преди 7 месеца
вежди, и аз съжалявам че съм имал бойко за мъж и съм гласувал за него...НО, след като подари кученце каракачанка на путин и сега скача и крещи да се дава оръжие на бандитска украйна, той вече за мен е едно голямо НИЩО!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лоестото е способно да завлече в гроба всичките свои авери,само и само да отърве кожата!Да ама не е познало,нито парите които окради ще си харчи с кеф,нито ще спи спокойно!
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов е като един поп Кръстьо.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама истината каза Веждичката, не може да минат години и да се сетиш, че си сексуално насилван или платил за нещо си, а ако и да е било така какъв(ва) си ако не куу'рва. В световен мащаб се заиграха с леките жЪни и мураффетите им. Грозно и низко е към истински експлоатираните и малтретирани жени, защото се губи реалността и истината. Начело излизат ур'вальоците и номерата им, не насилието и грозните отношения
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това ще не проговори тогава през 2009 като е имал такива приказки с американското посолство тогава,как пък всичките изведнъж се осъзнават като ги свалят от властта ,ей това не мога да разбера и както е тръгнало той скоро време ще се изкара и репресиран...
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ходжата срещу бай Боко.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боко едва ли ще се трогне и тръгне да му се извинява.
32
3
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 7 месеца
След като и Рашидов спомена Посолството, а той беше в кухнята, значи всичко е вярно. Съмнения, че Посолството ни управлява при мен вече няма. Жалко за България, жалко за всички нас българи, които все още таим някаква надежда за България!
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе големи моралисти станаха тия,първо Каскетя след това и Пияндурника,га пълнехте гуши всичко беше на шест,га обаче лоестият крадец се отрече от вас нададохте вой на умряло!
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хитър лаком за пари турчин.
29
3
 
8
 
! Отговори
излъганите от боко преди 7 месеца
сберете се бившите гервави като с цоко, йосифова, и други изритани и при каскета партия си направете
28
1
 
22
 
! Отговори
САТАНА преди 7 месеца
На Борисов му е навик да предава...
27
10
 
12
 
! Отговори
Осми преди 7 месеца
Доживях да видя как на този му биха шута
26
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пияндето се издъни, биха му шута и сега яростно ще храчи по ония, които го хранеха до преди дни. Неговото е "Храни куче да те лае"..
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ооо толков съжаляваше като имаше шанс да запазиш поста, сега не съжалявал