Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Тошо Тошев

Легендарният журналист почина на 20 септември на 80 години
21 сеп 2023 18:32, Красимир Ангелов
15
Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Тошо Тошев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към близките и семейството на Тошо Тошев по повод кончината на изявения журналист и общественик, дългогодишен главен редактор на в. „Труд“ и председател на Съюза на издателите в България.

"Острото перо на Тошев като журналист и като писател оставя трайна следа в трудния и изпълнен с премеждия български преход", посочва държавният глава в своя съболезнователен адрес.

Още по темата
Президентът отбелязва куража на Тошев да изразява свободно позициите си и да ги отстоява докрай, въпреки че невинаги са били по вкуса на всеки.

"Именно смелите и непримирими журналисти са в основата на стремежа към свобода и професионализъм в медиите", заявява още президентът като откроява непримиримостта на Тошев към посегателствата срещу свободното слово, както и това, че той остава верен на принципите си и не се отказва да ги отстоява.

Държавният глава посочва, че страстта към професията, загрижеността към Родината и вдъхновението, изразявано чрез словото, са ценности, които Тошев завещава на поколения млади журналисти. "Завещава им и борбата за истината и надеждата, защото както той споделя „за да отстояваш истината, се иска да имаш надежди".

Президентът отбелязва и полученото от Тошо Тошев през 2002 г. най-високо държавно отличие – орден "Стара планина" първа степен като признание за неговия безспорен принос към българската журналистика. 


15
Още по темата: Тошо ТошевРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
А до тези, които са се питали защо Радев е изказал съболезнования към близките на Тошо Тошев, президентът е длъжен да изкаже съболезнования, когато е умряла видна личност. И за Ставри Калинов изказа, и за Милен Цветков и за много други. И Първанов, и Плевнелиев са го правили.
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Направо имам чувството, че ако Милен Цветков беше умрял от естествена смърт, пак щяхте да пишете с голяма злоба; него го пощадихте, защото един наркоман го уби, трябваше, но не само в такива случаи се щади човек. Тошо Тошев, Димитър Цонев, Милен Цветков и Коритаров бяха журналистите, които искаха да бъдат и те са направили всичко в тази професия, защото бяха и обичани, и мразени. Журналист, който не е мразен, обичан и отричан, значи нищо не прави и не е правил.
12
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Вчера се навърши една година от смъртта на Антоний Гълъбов. Той идейно ми беше много чужд, но го помня като анализатор, който беше такъв, какъвто искаше да бъде. И Алексей Петров си има своите заслуги за някои неща. Алексей Петров знам какъв беше, знам и не е простимо, но в други сфери явно е помогнал, затова някои публични личности го уважават. Така че е по-сложно всичко от това, което пишат много от вас. От всички изброени от мен историята ще казва дали са били криви и прави.
11
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
За току-що починал човек не се пише по такъв начин, по който много пишат тук, във форума. Тошо Тошев е име в публичното пространство и е бил част от него със своите плюсове и минуси; направи труд успешен вестник. Вечна им памет на: Иван Нейков, Анжел Вагенщайн, Петър Митев, Ставри Калинов, Николай Колев-Босия и сега и на Тошо Тошев. Изброявам ги, защото починаха през изминалите два-три месеца. Не съм споделял идеите на всеки от тях, нито позиции, но имат своя принос.
10
1
 
1
 
! Отговори
нафърфорий преди 2 месеца
Мдаа..., ако перефразираме библейската максима ще се получи - По-коментарите ще ги съдите! П/тията им е безгранична, а възпитанието и културата - нула!!! Не хора, а биоматериал!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още един от лошите си отиде.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щях да пусна една сълза за явочник Бор,но не успях. Допринесе много за опростачването и дърпаше с всички сили БГ към тинята на ДС. Бог едва ли ще го прости- да отива в в казана !
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имах си Хас радеф да не изкаже съболезнования на Тошев. Те са едно котило
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явочник Бор се преселил в ада. После ще поплача, че сега имам работа.
5
1
 
0
 
! Отговори
Тошо писа преди 2 месеца
За 90 . За групировки, за плът . Има награди. Сега няма да пише.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един от главните виновници за опростачаването и израждането на медийната среда, заедно с другото русоробско гoведo наблъсков.
3
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Е, и какво се очаква като изрази съболезнования ? Чорапът изобщо познава ли и виждал ли е изобшо Тошо Тошев ? Какво ги свързва ? Може би само партийната книжка на комунисти ?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един русopoб плаче за друг.
1
1
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Ако за всички близки и роднини на другарите комунисти изразява съболезнования то няма да му стига времето за изпълнение на държавните работи на Република България .