Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа

Едва 3% от българките приемат противозачатъчни
28 сеп 2023 07:10, Анисия Иванова
276
Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа
Снимка: Bulgaria ON AIR

Едва 3% от българките приемат хормонална контрацепция. За сравнение тези цифри са в порядъка на около 30 процента в развитите страни. Това заяви в ефира на предаването „Директно“ акушер-гинекологът д-р Радко Тоцев.

"Моето обяснение като лекар е, че битува сред българката едно мнение, че хормоналната контрацепция, като медикамент, ще я направи по-пълна и ще създаде окосмение. При нея има едно отричане на дълготрайното ѝ приемане, лечение и ползата му", сподели гостът.

Новите противозачатъчни лекарства са много по-пречистени и са по-ниско дозирани, следователно не водят до такива странични реакции, каза д-р Тоцев.

Според него е необходимо обществото да обърне внимание на факта, че този тип медикаменти не се използват само за предотвратяване на бременност, но и за различни медицински проблеми като болезнен цикъл, по-обилна менструация, ендометриоза и други.

Д-р Тоцев открои и тревожна статистика за абортите в България.

"България е на 1-во място сред европейските държави по брой на абортите. Официално всяка трета бременност завършва с аборт, а моето мнение е, че това са само официални статистики, които са минали през болнични регистри, а неофициално може би има още два пъти по толкова, които просто не са описани“, посочи експертът и определи тенденцията като изключително тревожна.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: абортибебетаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябва да си или много примитивен, или много жесток човек, за да убиеш собственото си дете по мъчителен начин.
198
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Tия пък... абортът било грях, ама Бог, ама "жесток начин", ама детеубийство, ама трябвало да търсят покаяние, ама т.н. Ммм, не! Защо не го кажете на жените жертви на насилие? Те трябва ли да отглеждат децата на извepги? Трябва ли да родят болна кръв? А ако абортът е по медицински причини? Ако медицината казва, че детето би се родило с увреждания? Вие много ли ще сте смели да го родите и да го гледате зеленчук цял живот? Вместо да се чудите грях ли е или не, просто спрете да се трещите с всеки.
197
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При аборта, голям грях вършат не само родителите и други близки, които съветват или подтикват към него, но също така и лекарите убийци, които извършват самата процедура. Те също ще отговарят пред Бога, ако не се спрат и не се покаят.
196
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абортът е смъртен грях. Той е детеубийство и то по изключително жесток начин. Който го върши, си навлича проклятие. Изходът е покаяние и изповед, а след това живот на вяра в Бога. Господ Иисус Христос ни заповядва да възлюбим Бога от цялото си сърце, душа, ум и сила и ближния така както себе си. Ако правим това, няма да навредим на никого и няма да се вършат аборти. Никой, който обича ближния така както себе си, не би извършил убийство и то на дете в утробата на майка му.
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Tъпа нация сме, явно ще изчезваме от лицето на земята...
194
1
 
4
 
! Отговори
Поп преди 6 месеца
Православни ценности, сър...
193
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато българските жени продължават на 7-8 бройки да казват "Малко са", така ще е.
192
0
 
2
 
! Отговори
1945-1989 преди 6 месеца
2 милиона аборти, дело на Народная Республика Болгарии, дето родните *** ни разправят басни какъв рай било.Днес пък техните внучета станаха първите "демократи" от западен тип и барабар с абортите си ни налагат и всичките си съветско-западни ЛГБТ сатанински ритуали...
191
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
О-краинци,не ви искаме в България!Махайте се,ама вече никой не ви иска!!!Зелев само ви иска,иска да погуби дори децата и жените ви,праща ги на фронта за пушечно месо.Защитете Родината си,ако изпбщо знаете коя е!!!
190
1
 
1
 
! Отговори
234 преди 6 месеца
Дано всички българки да спрат да раждат само три години амин.
189
0
 
1
 
! Отговори
Do 205 преди 6 месеца
Идея си нямаш какво е да се кърми или какво представляват адаптираните млека....
188
0
 
2
 
! Отговори
ЛоШо преди 6 месеца
Голяма част от абортите са по медицинско изискване или препоръка. Междовпрочем гинеколозите са може би едни от най-слабите лекари и не случайно най-лошите студенти по медицина специализират именно за акушер гинеколози. Само ако знаете тези лекари колко млади момичета са осакатили !!!! Много малко са истинските специалисти и те са главно в София.
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз като мъж как да искам да имам дете от жени дето са ги чекнали повече хора от които познавам. Гледам да съм поредния и да духна.
186
1
 
5
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 6 месеца
За съжаление младите български често избират кариерата пред майчинството (или пъл "живота" и търсенето на "по-подходящия" баща за детето). А има една социална прослойка, която започва да се размножава на 16 години и аборт никога не прави. И ако погледнем на ситуацията, без осъждане и обидни квалификации, според мен аборта е по-лошият вариант в случая - май-малкото защото при аборта осъзнатостта за избора е по-висока.
185
2
 
5
 
! Отговори
Антрополог преди 6 месеца
На 20 абортират на 40 ходят на инвитро, раждайде давайте го на бабите и пак ходете да се "запознавате с нови хора" и да учите или там "кариера в Кол център" да правите, но не абортирайте!
184
2
 
2
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 месеца
ДО ТЕЗИ БЪЛГАРКИ КОИТО СА РОДИЛИ ДЕЧИЦА И ГИ КЪРМЯТ.СЛЕД 6 МЕСЕЦ БЕБЕНЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАХРАНВАТ .ЕТО КАКВО ПИШЕ НА ЕТИКЕТА НА ХРАНА ЗА БЕБЕНЦА.:ОБЕЗМАСЛЕНО МЛЯКО,ДИМИНЕРАЗЛИЗИРАНА СУРОВАТКА,МАЛТОДЕКСТРИНРАСТИТЕЛНИ МАСЛА(ПАЛМОВО МАСЛО,КАНЕЛОВО МАСЛО,МАСЛО ОТ ПАЛМОВИ ЯДКИ,СЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО,МАСЛО ОТ ЕДНОКЛЕТЪЧНИ),ЛАКТОЗА/ГАЛАКТО-ОЛИГОЗАХАРИДИ,КАЛЦИЕВ ФОСВАТ,КАЛИЕВ ЦИТРАД,ХОЛИН БИТАРТРАТ,КАЛИЕВ КАРБОНАТ,МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИДНАТРИЕВ Л АСКОРБАТ,НАТРИЕВЦИТРАД И ОЩЕ 25 ХИМИКАЛА.НЕ ХРАНЕТЕ БЕБЕНЦАТА С ТОВА
183
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 6 месеца
ДА УБИЕШ НЕРОДЕНО ДЕТЕ Е ГРЯХ! ИНАЧЕ КЛЕЦ-КЛЕЦ! ПЪК ПОСЛЕ СЕ МОЛИМ БОГУ! АЙ-СЕХТИР, ЛИЦЕМЕРИ!!
182
1
 
1
 
! Отговори
Мусайбе преди 6 месеца
А?
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да обичаш не е грях.
180
4
 
1
 
! Отговори
Ас преди 6 месеца
До Black River Вие сте 4 млн сега, но ви лъжат, че сте 7+.