Ало измамници ужилиха 81-годишна с 29 000 долара

Жертвата е от Свищов, синът й бил в САЩ
Обновена: 29 сеп 2023 10:46 | 29 сеп 2023 10:46, Петър Бойчев
42
Ало измамници ужилиха 81-годишна с 29 000 долара
Снимка БГНЕС

Възрастна жена даде 29 000 долара на ало измамник. 81-годишната свищовлийка събрала парите, за да може да освободи сина си от арест в САЩ, както я убедил непознат мъж. За колосалната сума е била приложена схемата "пари за адвокат на близък, допуснал пътен инцидент с жертва", съобщиха от РДВР - Велико Търново.

Около 21,30 ч. в четвъртък съдействие в полицейското управление в Свищов е потърсила 81-годишна жена. Тя обяснила, че същата вечер на домашния й телефон неколкократно се обаждали двама непознати, представили се съответно за служител на българското посолство в САЩ и адвокат. Те й обяснили, че синът й, който живее зад океана, е блъснал жена на пешеходна пътека и е причинил смъртта й. За да му "помогнат", поискали 50 000 долара. Жената събрала около 29 000 долара и в предварително уречен час ги предала на непознат мъж, определил й среща пред заведение в крайдунавския град.

Впоследствие старицата установила, че е станала жертва на телефонни измамници и сигнализирала в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
До Пак до Анонимен 12 Разбира са че звънят на проучени хора. Знаят че сина на бабата в е в САЩ и искат долари , а не рубли или лева.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бабата ги е дала за секстелефони,сега обвинява римляните...
30
0
 
6
 
! Отговори
Пак до Анонимен 12 преди 6 месеца
Отидох в РПУ, дадох жалбата, уговорихме се да им се обадя, когато се доуточня с измамниците, които обаче повече не се обадиха у нас. Затова си мисля, че са наблюдавали дома ми и са ме проследили къде отивам. Правя извод, че звънят на предварително набелязани хора.
29
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 6 месеца
Казваш, че твоите родители и леля ти викат полиция в такива случаи. Аз съм почти три пъти по-млад от тях човек и когато у дома позвъниха такива, направих се, че им вярвам и веднага се обадих в РПУ, за да кажа къде сме уговорили среща. Отговориха ми, че трябва да отида лично да подам жалба срещу неизвестен, който се е опитал да ме измами. Мошениците пак ми звъннаха, да питат защо не отивам на срещата. Измислих причина да отложа срещата за следобед, те казаха, че ще позвънят за доуточняване.
28
1
 
1
 
! Отговори
До ИЗМАМЕН /№ 15/ преди 6 месеца
Лично познавам няколко човека, измамени от хора, които са считали за много близки приятели. Странно и отвратително е, но не е чак толкова рядко срещано явление. В три от случаите, които знам, става въпрос за хора под 35 г., даже едната беше под 30 г. Но познавам и човек над 50 г., който повери съдбата на единственото си дете на един от своите трима най-близки приятели. "Приятелят" изтъргува в своя полза златен шанс, който детето на наивника си беше извоювало и по този начин осакати съдбата му.
27
0
 
7
 
! Отговори
За пореден път преди 6 месеца
изразявам съмнение, че телефонните измамници звънят напосоки, с надеждата да попаднат на балък. Може би някои подрастващи ромчета се пробват в тази спортна дисциплина, но организираните, обиграни измамници явно си имат мрежа от информатори и така подбират евентуалните си жертви.
26
1
 
2
 
! Отговори
Жена преди 6 месеца
Преди 33 години автобус номер 100 в София блъсна и уби съпруга ми.Виновник нямаше,прекратиха делото поради липса на свидетели от цял автобус.Вие говорите сега да открият някакви си крадци за някак ни пари след като човешкият живот е безценен.
25
0
 
8
 
! Отговори
РОРО преди 6 месеца
Имала бол пари дала, я да вземат от някой гол като хурка.....
24
5
 
2
 
! Отговори
Силвестър преди 6 месеца
Е защо не е дала 50 хиляди? Толкова ли се скръндзи за сина си? Неблагодарница. Дано Господ я накаже.
23
4
 
9
 
! Отговори
не се подигравайте преди 6 месеца
Не се знае какъв ще е животът на възрастните хора след 50-60 години например, когато сте на възрастта на тази госпожа. Сега може да се чувствате много силни, отлично ориентирани и така нататък, но не се знае как ще се промени животът след време, как ще промени вас, докъде ще ви докара... А тази статията ми звучи леко измишльотина, макар че гледам са я разхвърляли и по други места.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази сума на измамата ще остане като рекорда на Стефка Костадинова. Ама не се знае.
21
7
 
11
 
! Отговори
до 12 преди 6 месеца
Отлично казано! Наистина разликата между мисленето на интелектуалеца пенсионер и този в малкия град или село е просто около 500 години... Много страшна е неграмотността при родителите на провинциалистите.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 21 То 1 милион гласуваха за Герб и ПП-ДБ на последните избори, че няма да хвърлят ли пари през балконите гласоподавателите им???
19
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ТЕ ТИЯ ГЛАСУВАТ ЗА ИТН, БСП И ВЪЗРАЖДАНЕ, ЧЕ НЯМА ДА ХВЪРЛЯТ ЕДНИ 50 БОНА ПРЕЗ БАЛКОНА ЛИ?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 11 Ми тази е баба ве на снимката. Само на 20 години
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СДА Й СЕ СПРЕ ПЕНСИЯТА, ЯВНО Е БОГАТА!
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мамооо, кви са тея пари у тези богати старчета?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 15 Ми като си прооост ще бъдеш измамен от приятел.
14
8
 
9
 
! Отговори
ИЗМАМЕН преди 6 месеца
Внимавайте и не се подигравайте на измамените. Не знаете каква болка е и какъв срам. Аз съм имамен от чевек, когото дълги години смятах за приятел. и като се сблъскате с българската прокуратура, ще разберете защо има толкова престъпници.
13
3
 
19
 
! Отговори
Bo преди 6 месеца
Баба ми я измамиха със 12 бона . Беше пратила парите на адрес по пощата,в телефона имаше чатове със въпросните измамници.много лесно можеше да се проверят и издирят парите,но полицията нищо не направи ,писа протокол и до там . Още тогава ми стана ясно ,че има чадър.

Спонсорирани публикации