Денков: Част от исканията на протеста се базират на изопачена информация

Планът за справедлив преход ще бъде предаден утре на ЕК
29 сеп 2023 17:07, Стела Стоянова
148
Денков: Част от исканията на протеста се базират на изопачена информация
Снимка БГНЕС, архив

“Първо, искам да призова всички протестиращи да се вслушат в това, което ще кажем. Голяма част от исканията им се основават на изопачена или невярна информация”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

“Крайният срок за подаване на документите в ЕК е утре - 30.09. и няма начин за отлагане - ще се изгубят 3,5 млрд. лв. Няма дати за затваряне на конкретни въглищни централи. Изключително важно е да се създадат механизми, чрез които хората, които имат необходимата квалификация да работят отново в същите региони. Затова създаваме предприятия за превръщане на териториите на мините в зони, в които да се осъществяват дейностите - т.н. индустриални зони”, каза още Денков. “Договорихме се, че ще има сериозни социални пакети, ако трябва да се закриват големи предприятия, ще се създават социални пакети”, подчерта премиерът.

Министърът на финансите Асен Василев допълни, че Планът за справедлив преход ще бъде изпратен утре към ЕК.

“Ако миньорите искат да напуснат работа, то ще има социални пакети. Те ще получат 36 заплати”, каза Василев. Той подчерта, че мините и ТЕЦ-овете ще спрат да работят по икономически причини, защото себестойността на енергията, която произвеждат, ще бъде твърде висока и няма да може да се продава така че да има печалба. “Искаме да направим прехода, така че хората да запазят доходите си, да се привлекат достатъчно инвеститори в региона”, уточни финансовият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: ЕКНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига с тез изявления че въглищата замърсявали въздуха а за самолетите то керосинът и хилядите самолети не го замърсяват Само гледат как да прилапат пари не гледат за България а какво да си сложат в джоба това правят нашите политици
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Успех на БСП, Левицата и нов кмет на Варна от Възраждане на тези избори!!
77
1
 
17
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
Човекът, който вероятно отново ще стане министър-председател на Словакия, Роберт Фицо, каза, че ще "спре доставките на оръжие за Украйна".
76
3
 
7
 
! Отговори
С тези преди 7 месеца
Помощи, хората ще се преселят някъде другаде и градовете ще пуснат кепенци. Май не сте научени да мислите с персперктива. Мислите единствено и само за днешния ден и за себе си. Народът не ви интересува. Както е тръгнало съвсем ще се обедлюди страната. Навярно това искат новите господа
75
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Милиони граждани на ЕС се молят Путин да спечели - Daily Express. "Шепнешком и малко по малко отношението на Източна Европа към СВО в Украйна започва да се променя в полза на Русия или поне да се отдалечава от Украйна", се казва в статията. Скорошно проучване в Чехия установи, че 48% от чехите са или се колебаят, или са проруски, когато се повдигне въпросът за украинския конфликт. Още по-фрапантно е, че проучване на MNFORCE и Seesame, както и на Словашката академия на науките установи, че повече от половината словаци приветстват победата на Русия.
74
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дано да приемем ЕВРО по-скоро, за да им е още по-гадно на pycoробите.
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 7 месеца
33 атлантикоевро,спомняш ли си,през 2012г.тиквата насъска спецотрядите,срещу протестиращите,заради високата цена на тока,и след това си подаде оставката,като се оправдава,че не можел да гледа кръв.
72
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз не помня за последните 30тина демократични години когато някое предприятие се затвори на негово място да се отвори друго,ново и тука така ще стане ,ще затворят мините и всички на помощи до едно време и докато се обезлюди региона и а тия дето останат ще ходят да метат улиците...
71
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 68..9..ТОЧНО...СКОРО ВАГНЕР ПАК ЩЕ ПОТЕГЛЯТ КЪМ КРЕМЪЛ
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Сатир 56 и аз това им обяснявам ама то ще го разберат по трудния начин
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Рано сутринта бяха извършени три ракетни атаки по военното летище Кулбакино в Николаев, вероятно от ОТРК "Искандер". Тревогата за въздушно нападение е обявена след първите две експлозии, а малко по-късно пристига и третата ракета. Местните власти потвърдиха ракетния удар, но не споменаха летището. Пожарите на летището обаче бяха открити от сателити.
68
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Когато и да напуснеме ЕСССР... Ще е винаги късно... Тия ни разрушиха държавата... ===)))
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Британското разузнаване потвърди завръщането на групата Вагнер в зоната на СВО. Според последния доклад на MI6 бившите вагнеровци са се завърнали на фронта в района на Артьомовск като част от подразделения на руското министерство на отбраната или "други ЧВК". Западните медии също съобщиха за връщането на "музикантите" в зоната на СВО (според украинските военни). Говорим за група от около 500 души.
66
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
САЩ настояват Руската федерация да спре разработването на комплекса Алабуга. Типичното поведение на Запада е, че щом руснаците имат нещо мощно, с което никой не може да се мери, те спешно изискват разработката да бъде спряна. Искаше се Искандерите да бъдат изоставени, Посейдон и Триумф да бъдат предадени на американците. Сега има истерия около Алабуга, комплекс, способен да извади от строя цели армии.НАТО надуши информация за него с помощта на американското разузнаване.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проамериканците е време да изчезват, преди да е станало късно.
64
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
настоящият киевски режим аплодира същите тези нацистки престъпници по целия свят, издигайки ги в ранг на герои. Пример за това е есесовецът Ярослав Хунка.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДЕНКОВ, ВЪН МОЕТО МОМЧЕ!
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На 29 септември 1941 г. започват масови екзекуции на евреи в Бабий Яр в покрайнините на Киев. Жертва на фашистите стават военнопленници, комунисти, партизани, *** и други неугодни на Третия райх. За два дни германските и украинските националисти (те също участват в геноцида) убиха повече от 30 хиляди души. В резултат на това цялото еврейско население на Бабий Яр загива. До есента на 1943 г. там са избити над 100 хиляди души. Отговорните за едно от най-кървавите престъпления на Холокоста така и не бяха наказани. Нещо повече, настоящият киевски режим аплодира същите тези нацистки престъпници
61
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Що за наагло същество си?!?
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Владимир Зеленски е достоен идеологически последовател на нацизма, истински нацист. "Владимир Зеленски е достоен последовател на идеалите, които отстоявахме до последно" пише нацистът Ярослав Хунка. Вярно е! Дали ще има реакция от Тел Авив!?