Денков: Част от исканията на протеста се базират на изопачена информация

Планът за справедлив преход ще бъде предаден утре на ЕК
29 сеп 2023 17:07, Стела Стоянова
148
Денков: Част от исканията на протеста се базират на изопачена информация
Снимка БГНЕС, архив

“Първо, искам да призова всички протестиращи да се вслушат в това, което ще кажем. Голяма част от исканията им се основават на изопачена или невярна информация”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков.

“Крайният срок за подаване на документите в ЕК е утре - 30.09. и няма начин за отлагане - ще се изгубят 3,5 млрд. лв. Няма дати за затваряне на конкретни въглищни централи. Изключително важно е да се създадат механизми, чрез които хората, които имат необходимата квалификация да работят отново в същите региони. Затова създаваме предприятия за превръщане на териториите на мините в зони, в които да се осъществяват дейностите - т.н. индустриални зони”, каза още Денков. “Договорихме се, че ще има сериозни социални пакети, ако трябва да се закриват големи предприятия, ще се създават социални пакети”, подчерта премиерът.

Министърът на финансите Асен Василев допълни, че Планът за справедлив преход ще бъде изпратен утре към ЕК.

“Ако миньорите искат да напуснат работа, то ще има социални пакети. Те ще получат 36 заплати”, каза Василев. Той подчерта, че мините и ТЕЦ-овете ще спрат да работят по икономически причини, защото себестойността на енергията, която произвеждат, ще бъде твърде висока и няма да може да се продава така че да има печалба. “Искаме да направим прехода, така че хората да запазят доходите си, да се привлекат достатъчно инвеститори в региона”, уточни финансовият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: ЕКНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 36 : Две леви? Как реши? Или просто така ти се иска. Защо?
38
1
 
0
 
! Отговори
И така и ще бъде преди 7 месеца
До 35
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нали искахте да премахвате символите на социализма? Ето ви един от тях - миньорите с кирките! Вече си отиват! ЧАО!
36
3
 
12
 
! Отговори
до 33 преди 7 месеца
На бунището заслужават да отидат такива като тебе, с две леви ръце и много претенции. Миньорите съм сигурен, че са доста по-гъвкави от теб и двете ти леви ръчички, които дори 'леб на вързано куче не могат да дадат, но въпреки това раздаваш правосъдие на чужди съдби.
35
6
 
11
 
! Отговори
Карат ме насила преди 7 месеца
Да избирам Възраждане!
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 28.Когато обричаш хиляди хора на безработица с празни приказки, но в същото време един специфичен етнос продължава да гори гуми, отпадъци, пластмаси, дрехи зимата.Какъв етнос бе ?Как може да сравняваш огромни фабрики с това че някой запалил няква гума.Миньор може да се пенсионира и на 50 години .Никой не е обречен на никаква бедност.
33
16
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 месеца
Денков пускай отряда за борба с масовите безредици срщу терористите!! Водни оръдия и сълзотворен газ ще ги разпръснат за минути!
32
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 28 : Те сами са се обрекли. Работа има колкото искаш, но те друго не могат, защото са избрали да останат необразовани. Това е протест на ненужните. Ами да вземат да се квалифицират малко и да се опитат да бъдат полезни с нещо. Ако не - на бунището.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама как се събрахме на едно ясто толкова неразбиращи, толкова *** ! И само докопали се до властта някакви си послушкови разбират всичко !
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 20 а да плащаме ток на тройни цени и да живеем на фотосинтеза по добре ли е
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Да 25,вот тебя украинский п... ц
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 22.Бъркаш Денков , бъркаш ! Народът е по мъдър от АКАдемиците ! Той не се лъже лесно ! //Как лъжат народа ??Като на миньорите им се предлагат 36 заплати и пенсиите средно са им по 1500 лв.И се пенсионират рано ?Как лъжат народа ??
27
4
 
15
 
! Отговори
До 20 преди 7 месеца
Когато обричаш хиляди хора на безработица с празни приказки, но в същото време един специфичен етнос продължава да гори гуми, отпадъци, пластмаси, дрехи зимата, а ти дишаш мръсен въздух и да ти мирише на *** около теб, по-добре ли ти става на душицата?
26
2
 
5
 
! Отговори
2038 ГОДИНА ЗАТВАРЯТ преди 7 месеца
КОЛКО ОТ РАБОТЕЩИТЕ ТАМ МИСЛЯТ, ЧЕ ЩЕ СА ЖИВИ..?..... ВЗИМАЙ 36 ЗАПЛАТИ И БЯГАЙ СИ ЖИВЕЙ ДО 2038.
25
6
 
6
 
! Отговори
Да преди 7 месеца
ГЕРБ-еругите правят протести. Така тресат държавата и управлението. Така правиха и със Зърнарите, преди така създадоха паника за горивата и хората почнаха да зареждат в цистерни от страх. Нямаше осъдени гербаджии. Ами когато наплашиха народа за цените на олиото? Помните ли, че имаше битки за олио и даже един човек умря в битката при Кауфланд? Много бързо забравяте ГЕРБ-аджийските мизeрии?
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 7 месеца
Др.денков,нима засилващото ,производството на енергия,с въглища,в Германия,е изопачена информация,прочети в пресата.
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най продажното правитеслтво след освобожението. съставено от българофоби
22
3
 
13
 
! Отговори
ХоХо преди 7 месеца
Бъркаш Денков , бъркаш ! Народът е по мъдър от АКАдемиците ! Той не се лъже лесно ! Внимавай , че както сте го подкарали току виж са ви омели с голямата метла.
21
6
 
3
 
! Отговори
Абе, глупости.... преди 7 месеца
....ПЛАТЕНО ИМ Е ДА ВДИГАТ ДЖАБУЛА И ДА СЕ ПРАЯТ НА "БУНТЪРИ"----ама нема да им мине номера...ХАХАХАААА
20
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въпрос към Форумните тигри ,ако изгубим 4 млрд евро от ЕС по плана за възстановяване и дишаме най мръстния въздух в Европа .По добре ли е ?