КНСБ няма да участва в преговори за въглищните региони при премиера днес

Институциите не реагирали адекватно на прехода към нисковъглеродна икономика
1 окт 2023 16:23, Анисия Иванова
66
КНСБ няма да участва в преговори за въглищните региони при премиера днес
Снимка: БГНЕС, архив

Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед, съобщават от КНСБ в позиция на сайта си.

От Конфедерацията уточняват, че причината да не участват в преговори при Николай Денков е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес.

„Ескалиралото напрежение сред миньорите и енергетиците от въглищните региони през последните дни доказва, че отговорните институции не предприеха нужните действия в необходимите срокове за справяне със социалните и икономическите последици от прехода към нисковъглеродна икономика“, заявяват от КНСБ.

"Всички наши усилия през последните години бяха насочени към намиране чрез диалог с правителството и парламентарно представените партии на най-добрите решения за работещите във въглищните региони и за социално-икономическите последствия за страната въобще.

Уверени сме, че това е пътят при наличие на открити и навременни действия и чуваемост на проблемите и исканията на работниците“, пишат още от синдиката.

Днес от правителствената пресслуба съобщиха, че министър-председателят очаква представителите на протестиращите днес в 16:00 часа в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставка, аман от Задкулисието и Обръчите от фирми на новите и старите олигарси. Пеевски всеки ден ни успокоява, че нямало страшно. Върнаха фашизма и официално реабилитираха фашизма и събарят антифашистки паметници. Талибанстват, дерогации спират, бензина скочи, инфлацията, тока ще освобождават, посегнаха на Освобождението. Путин и Русия са им виновни за всичко, преследват и забраняват партии, забравиха за Магнитски, за Барселона, Осемте жужета,Пепи Еврото.Фашистите искат да докопат Конституцията
28
6
 
8
 
! Отговори
Т Живков преди 7 месеца
Другарки и другари ,скъпи съотечественици-да запазим построеното от нашите деди-иначе пак ще има режим на тока..
27
7
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Точно така, никой няма нужда от руско посолство, крайно време е да го махнем!
26
3
 
8
 
! Отговори
Вън от зелената сдел преди 7 месеца
Търговията с въглеродни емисии вдига цената на ел.енергията със 70%..мафияяя
25
4
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
От 3 Години България Страдаме От Това Посолство - Да Го Съборим Някой Ден и Да Се Свършат Мъките на Българския Народ...ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Блокирайте цялата държава, да им се стъжни на обикновените фашисти! Не пускайте и пиле да прехвръкне, майнатаНа глупавия нацистки народ и фюрера му Гьобелс Денков!
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е Денков,Борисов подписа това.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков - няма време....И чия е вината? къде спахте от юни досега. А тотва, че това е последната дата е абсурдно. Два пъти вече последната дата бе отложена, авно има как. Ама не ви се иска.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви глупости говори Денков. Нямало текст, че ще закриваме въглищни централи. Ами да само има текст, че ще намаляваме емисии. Като предаде плана на Брюксел преговорите продължавали - и каков ще кажеш това дето сме го предали няма да го изпълним? Чете си от едно листче, явно не знае каккво да каже.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това КНСБ е абсолютна измишльотина и не е никакъв синдикат.Остатък от соца дефакто.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КНСБ се подчинява само на Боце и Шиши. Там някакви министри и министър-председатели не ги интересуват.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има решение на Парламента от началото на тази година -да се преговаря. И ТЕЗИ НЕ ГО ИЗПЪЛНЯВАТ! Парламента е над правителството.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
това със заплатите е най-голяма глупост. Пари накуп се профукват. Вместо да давате 36 заплати наведнъж уредете нещата така, че тези хора докато се пенсионират да получават месечни заплати равностойни на месечните им заплати тук. Хората искат не заплати а РАБОТА. Инак и аз съм взимал двумесечни заплати - тогава бяха 600 лева - и за десет дни ги издухах.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Правителство има от ЮНИ. вместо да обсъсдят ситуацията те излязоха цял месец във ваканция, после бутат на синдикатите проект ден преди да го предадат в Брюксел и казват "няма време". Не става такак. Както каза Стойнев - говорет с хоратат в Брюксел, там няма страшни чудовища, а логични хора. Преговаряйте. Не, пак ще се мазним.
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"От Конфедерацията уточняват, че причината да не участват в преговори при Николай Денков е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес"-------------Ще трябва да изчакат до парламентарните избори за разговор с премиера. В момента някакво жалко мекотело на каишката на посолството топли креслото.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков къде спахте досега? Правителство има от юни. как точно приехте бюджет, като не знаехте дали ПВУ ще се изпълни. Всички ви казвахте да не залагате тези 2 милиарда вие ги заложихте. Всички ви казваха, че няма старшно ако дефицита е по-висок Хърватсак е приета с 3,4 дефицит, АВ натискаше непременно да е 2,8 и то без буфери. Сега се чудите откъде да намирате пари.
13
3
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
Глас Народен - Глас Божийй......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА.......Миишокка се е Скрил зад Бюрото си - Може да се е изпуснал малко отзад.........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
12
4
 
2
 
! Отговори
Я преди 7 месеца
И тези кумонисти *** ли са живи?Как върви строежа на недоносения социализъм?Пролетализирахте ли народа вече?Шумкарите ще излизат ли от офисите?
11
1
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
Те Вече Май Не Признават Премиера - Той Май Стана Нелегитимен......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
10
8
 
0
 
! Отговори
Алов преди 7 месеца
Едни хора с по 10к запалти ще вземат 3.6 милн с тия 36 заплати и да ви кажа не им пука ни за вашите внуци ни за региона, една хубава къща в София в затворен конплекс и ще гледам интернет и филми цял живот ще бъда филантроп.