КНСБ няма да участва в преговори за въглищните региони при премиера днес

Институциите не реагирали адекватно на прехода към нисковъглеродна икономика
1 окт 2023 16:23, Анисия Иванова
66
КНСБ няма да участва в преговори за въглищните региони при премиера днес
Снимка: БГНЕС, архив

Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед, съобщават от КНСБ в позиция на сайта си.

От Конфедерацията уточняват, че причината да не участват в преговори при Николай Денков е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес.

„Ескалиралото напрежение сред миньорите и енергетиците от въглищните региони през последните дни доказва, че отговорните институции не предприеха нужните действия в необходимите срокове за справяне със социалните и икономическите последици от прехода към нисковъглеродна икономика“, заявяват от КНСБ.

"Всички наши усилия през последните години бяха насочени към намиране чрез диалог с правителството и парламентарно представените партии на най-добрите решения за работещите във въглищните региони и за социално-икономическите последствия за страната въобще.

Уверени сме, че това е пътят при наличие на открити и навременни действия и чуваемост на проблемите и исканията на работниците“, пишат още от синдиката.

Днес от правителствената пресслуба съобщиха, че министър-председателят очаква представителите на протестиращите днес в 16:00 часа в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
5
 
! Отговори
Никакви компенсации преди 7 месеца
Да стоят по пътищата тогава.
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дръжте сте мили хора всички ви подкрепяме и сме с вас !Да си върнем България!
7
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Еее те вече много грубо нарушават законите на страната , властите трябва да си вършат работата не само да взимат заплати , арести , водни струи и сълзотворен газ за вандалите.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия синдикати защо не протестираха преди да го внесат в Брюксел? Защо не протестираха при служебният кабинет?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви преговори при свирен мач самия алхимик рече, че планът вече е в Брюксел.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставка,оставка,оставка!Върнаха пеевски и борисов през задния вход,извадиха ги пак отпред и всичко на наш гръб и чрез нашата наивност!Стига!Да се осъзнаем!
3
5
 
11
 
! Отговори
. преди 7 месеца
Много ясно, че няма да отидат. С терористи не се преговаря. Оставка!
2
4
 
19
 
! Отговори
Български гражданин преди 7 месеца
Само да минат изборите и "протестите" ще спрат. Не че нещо, ама нали трябва политика да се прави и да се търсят баламурници за гласове. "Синдикатите" в България работят според желанието на клиента. Колкото повече пари, толкова повече шум. А работниците...., че на кой му пука за тях. Кучета ги яли, работниците
1
3
 
20
 
! Отговори
Българ преди 7 месеца
Тия синадикати трябва да бъдат закрити, нищо не правят и никога не са правили за хората. Това е парлама в момента!