Пламен Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на тока от 2026 г.

Партии атакуват синдикатите без основание, заяви президентът на КНСБ
Обновена: 5 окт 2023 14:08 | 5 окт 2023 13:50, Стела Стоянова
43
Пламен Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на тока от 2026 г.
Снимка БГНЕС

Политически партии атакуват без основание синдикалните лидери. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Без никаква причина има атаки срещу нас от страна от "Възраждане" , "Има такъв народ" и разни независими депутати", заяви Димитров. Според синдикалния лидер се прави опит за внушение от политиците, че има разнобой между КНСБ и КТ „Подкрепа”. По думите му това не отговаря на истината.

"Нашите лидери - на синдикатите в енергетиката и в мините, водят протестите от самото начало", заяви Димитров. Той изтъкна, че в споразумението между управляващите и протестиращите стоят подписите на членове и на двата синдиката.

Още по темата
"Това споразумение стъпи изцяло върху шестте искания на протестиращите. Не беше отразена единствено либерализацията на пазара на тока за бита", заяви Пламен Димитров.

Според него е скандално, че на енергийната комисия в НС вчера е приетo битовите потребители да излязат на свободния пазар на електроенергия от 2026 г. По думите му след 2 години хората няма да понесат двойни цени на тока, тъй като доходите за толкова кратък период няма да станат двойни.

Също така Пламен Димитров критикува, че зад гърба на синдикатите се прокарва пътната карта за климатичната неутралност, с която на практика се обезсмисля цялото споразумение между властта и протестиращите. Президентът на КНСБ призова пътната карта да бъде изтеглена за преработка и категорично в нея да бъде записано, че няма да има затваряне на енергийни мощности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Рендету преди 7 месеца
Абе ний да я изтикаме до 2026 г. пък там шъ видим - бунт или революция!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"По думите му след 2 години хората няма да понесат двойни цени на тока, тъй като доходите за толкова кратък период няма да станат двойни." - То човек няма само разходи за ток, че ако цените на тока станели двойни и доходите да се удвоят. Имаш и храна и други разходи. Иначе доходите трябва да станат двойни, но не заради нелогичното изказване на П.Димитров.
17
0
 
11
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 7 месеца
Е те и регулираната цена непрекъснато вдигат. Няма да се учудя ако и 2026 стане двойна спрямо сега. Монопола диктува в случая. То и при свободния пазар си е монопол - всички купуват от една борса монополист.
16
3
 
13
 
! Отговори
Никос преди 7 месеца
Робите българи ще понесат всичко. Всеки се оправя сам така, че всички гадости на властващите ще минат без много проблеми.Това не е Гърция, когато стачкува един да го подкрепят всички.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КНСБ предадоха хората от Марица Изток.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако са двойни цените добре. Но миналата зима бяха 4 пъти по-високи цените на свободния пазар. Около 80ст при 20ст на регулирания!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сандбокс - това бъдеще готвят за българите. Котешка тоалетна, пясъчник, пустиня...Хаос, който жълтоклюни пилета си мислят, че могат да управляват, в лична полза, разбира се..
12
0
 
3
 
! Отговори
прическа паница преди 7 месеца
тоя защо е с прическа тип паница? Нахлупва си на главата паница и стриже косата която стърчи.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цялата енергетика трябва да е държавна , като част от националната сигурност . Като са раздали тока на фирми последници , естествено че искат да ни дерат .Опомнете се всички
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ех Пламенчо, каква гербаджийска подметка си и ти.... Какъв синдикален лидер си бе? Не те ли е срам, хораха протестират, ти се криеш в миша дупка
9
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 7 месеца
Работа на синдикатите е да защитават правата на работещите - по -добри и безопасни условия на труд,социални придобивки,увеличаване на заплатите,защита от неправомерно уволнение и т.н.Да направят заплатите такива,че излизането на битовите потребители от регулирания пазар да не им се отрази.Това могат ли го?
8
1
 
9
 
! Отговори
Шегобиец преди 7 месеца
Ама те се надяват, че до 2026-та ще са откраднали колкото могат и вече ще си живеят щастливо някъде по островите (според собствените им думи). Пък някое друго правителство ще опере пешкира от простотиите, които са натворили.
7
6
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Регулирания пазар е вреден. Някой да ми обясне защо трябва да се дотира тока за всички, а не само за нуждаещите се. При тая система с дотиране на цената на тока всеки милионер всъщност плаща евтин ток за сметка на държавата. И за разлика от някоя бедна баба него го дотират с много. Например, ако баба Гица харчи 100лв ток държавата е дотирала 50 лева, ако милионера Петров с къща 2 декара и басейн плаща 10 000лв ток, държавата е дотирала 5 000 лева.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поне петорни ще са Пламене, с когато е най-студено и десеторни.
5
1
 
1
 
! Отговори
селянин преди 7 месеца
де бре едно време се на ток сте си светили дръвца и газегия е решението
4
3
 
1
 
! Отговори
Кимюр и дръва преди 7 месеца
Това сме ползували и преди 100 години.
3
0
 
1
 
! Отговори
Майора преди 7 месеца
Абе z , а Манолов да не би да е прав! Нали и двамата действат!
2
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хората да не спят, а да вземат субсидии за фотоволтаици! Сметката за ток ми е не повече от 15лв., а отоплявам 300м2 къща в един от най-студените региони на България. Фотоволтаици, баце. 15к финансиране има от ЕС. Действайте, а не спете!
1
4
 
8
 
! Отговори
Аз съм z преди 7 месеца
Пламен Димитров е големият длъжен на хората в бранша . Време е да понесе отговорност като лидер и да направи нужните дела . Енергетиката трябва да бъде спасена дълготрайно . Никой няма да търпи други действия от него !