Под 15% от мигрантите в Западна Европа са минали през Балканите

Ние не сме слабото място, заяви шефът на гранична полиция
21
Под 15% от мигрантите в Западна Европа са минали през Балканите
Снимка: БГНЕС

Не повече от 15% от мигрантите в Западна Европа са минали през Балканите, всички останали минават по море през Гърция и Италия. Само на остров Лампедуза на ден акостират по 5000 мигранти, заяви пред Нова тв директорът на „Гранична полиция” главен комисар Антон Златанов.

„Ние не сме слабото място, мерките постоянно се затягат. Всяко денонощие близо 1500 мигранти не ги допускаме”, допълни той.

По думите му няма граница в света, която да не може да бъде премината.

„Тази година мигрантският натиск е с 50% повече от миналата година”, допълни Златанов.

По думите му остават 110 км от границата, при които липсват сензорните линии и камери. Те щели да се изграждат през пролетта на 2024 г.

Имало и липса на високопроходими автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой наясно ли е от българските новини, че жертвите в Израел от ракетния душ са само 70, останалите над 600 избити израелци са прострелвани и клани по улиците и в къщите им от над 1000 терористи от Хамас, разпръснали се сред градовете и селата за 2 дни. Някой дава ли си сметка с тия млади имигранти мъже ислямисти, че най-вероятно същото очаква и нас. Някой наясно ли е, че Русия и ислямския свят са печеливши от ситуацията. Ние всички в Европа сме вече в голяма опасност
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия мигранти един ден ще дерибействат с оръжия в къщите на нас и европейците от врата на врата, както сега изклаха над 600 израелци за 2дни. Още Ориана Фалачи ни предупреди за това и го е написала в книгите си, но никой не й вярваше. Дано Европа успее да се спаси и да не бъде подменена и разпределена измежду ислямисти и руснаци, накъдето е видно са тръгнали събитията.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как се рекламираха, Обединена Еверопа ли беше, ами кое и е обединеното - това е съюз в който по-силния се налага и изяжда по-малкия, ДЖУНГЛА!
17
1
 
0
 
! Отговори
Меркел преди 6 месеца
Добре дошлии! Меченца сме ви приготвилиии. Топли жилища и храна, социални плащания, безплатно здравно обслужване, подмито бяло, русо дупппе за всеки приходящ по избор - мъжко, женско или трансско.
16
0
 
0
 
! Отговори
15 преди 6 месеца
А това ,че ми триете думата,означава,че има цензура и идеологията е още жива.
15
1
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 6 месеца
До Анонимен::Правешкия *** беше на власт докато беше Брежнев ,имаше телени огради,и народа работеше за без пари.Всичко беше стъкмистика.Лъжа и измама,само да се поддържа една престъпна идеология.Видяхме,че най-големите комунисти,първи се прекръстиха и станаха капиталисти.
14
0
 
0
 
! Отговори
разбор преди 6 месеца
Кой ще ги храни?Защо ги събират въобще в Европа?Те не могат а и не искат да работят.Кой и плаща безумни суми за пътя?Кой им поддържа телефоните?Това е заговор на сатаната за унищожение на Европа.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Държавната граница не е ли стратегически обект ? Защо не се ползва оръжие за отбрана ? ако така си отбраняваме стратегическите обекти какво остава за останалото...
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имаше граници по света, които не можеха да бъдат преминавани...поне не масово и всекидневно. Като затрещи тежка картечница да видм как ще се разхвърчат из полето или по баирите. Сензори и камери нямало и после в бежански лагери и после какво ? Те пак са "преминали" заловени или не.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво предлагате? Да си ги задържим? Ми нека отпрашват към райската градина на Барел, какво против имаме, че не разбирам?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един разграден двор. Ако бай ти Тодор стане и види на какво дередже сме, ще легне по очи.
9
1
 
9
 
! Отговори
СС преди 6 месеца
ЕС са лицемери ,поканиха талибаните и обвиняват България !!! Пълна чистка на Европа всичко останало е приказки !!!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами, напишете доклад до австрийския премиер, че само 15% от мигрантите минават през Балканите, останалите 85% през Гърция и Италия. Той, явно незнае това, щом обвинява България и Румъния за целия поток.
7
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Какво правят "лидерите", за да спрат вълна нелегални и да връщат откъдето са дошли? Нищо. Обратното, привличат нови тълпи. Така ще е винаги занапред, защото навсякъде има неща, от които хората бягат, а Европа им обещава закрила и издръжка, защото те имат права, а местните имат право само да си траят. Ако Лампедуза и подобни места бъдат затворени, може би Европа ще има шанс да се справи и да оцелее.
6
2
 
4
 
! Отговори
Каналджиев преди 6 месеца
Язък!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С новото правило на ЕК,че държави не искащи да вземат мигранти ще трябва да плащат на държави ,които искат да вземат мигранти ще стане стане абсолютно мазало.Още от сега Полша,Унгария ,Италия и Ирландия казват че няма да приемат мигранти.Франция и Германия също се дърпат.Ще стане мазало .И още от сега изглежда че идеята е безумно глупава.И се прави с цел да не се направи истинска реформа а именно да се връщат лодките от където са дошли и нелегалните да не им се дава обежище ако дойдат нелегално
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мигрантска криза и всичко останало се случва единствено и защото закона в момента го позволява.Има конвенции писани след втората световна война ,които позволяват на мигранти на лодки да идват необезпокоявани.Закона може да бъде променен да се връщат мигрантите на лодки или тези ,които са дошли нелегално .Трябва да има политическа воля.На този етап елитите не искат да спрат нелегалната имиграция или поне да я сведат до минимум.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Такива пропагандни статии няма да помогнат за Шенген!!Австрийци не четат Бг пропагандни сайтове, четат статистиката а тя казва че Бг е разграден двор и се управлява от бандити като Тиквата и Прасчо.Шенген през крив макарон!!!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние какво да направим? Да не би ние да сме ги канили и да им даваме социални вместо да ги експулсираме? В крайна сметка не може всеки недоволен в третия сввят да дойде в Европа.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
1/5 от населението на Швеция е от мигранти.2 милиона души от 10 милиона население в Швеция не са родени в Швеция.Резултата е че Швеция има най високата престъпност в Европа,и правителството иска да изкара армията да се справи с проблема.Има 60 убити за миналата година,докато при нас от 90-та до 2007 бяха 190.Държавата е залята от насилие,престрелки и взривове.Просто шведите си дадоха държавата на черни и араби по най наивния начин.Ако Европа не спре нашествието на араби и африканци,загива.