Протестиращите енергетици вече мислят и за стачка

Готви се и национален протест
146
Протестиращите енергетици вече мислят и за стачка
Снимка: БГНЕС

На магистрала "Тракия" се провежда своеобразно общо събрание на протестиращите миньори и енергетици от комплекса "Марица-Изток". На този етап се обединиха около решението от понеделник или най-късно вторник да започне подписка по рудници и цехове за започване на ефективни стачни действия, съобщава БНР.

Тя трябва да бъде подкрепена от 50+1 процента от работниците. Ще трябва и точно да се формулират исканията към работодателя, както е по закон. Готови са на стачни действия, които да продължат максимално дълго, казаха миньорите.

Обсъждат се и ден и час, на който да се призове за национален протест, на който те очакват подкрепа от цялата страна. До този момент доколкото се разбраха, това ще е четвъртък.

Протестиращите се обединиха около мнението пътните блокади да останат и по време на ефективните стачни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
15
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 7 месеца
Годината е 2023,изкуствения интелект е вече нещо нормално,подготвя се мисия на Марс,в България едни хора са блокирали цяла магистрала защото искат да копаят въглища още 200 години,а в София други хора спят в палатки пред паметника на един окупатор!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков и сглобката блата са платили на десет предателя да ги защитават в коментарите. Това ли е работата на българския полицай днес.
12
10
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 7 месеца
АМИ, ДА СТАЧКУВАТ, БЕ....НЕКА ДА Е "БЕЗСРОЧНО", ТА ДА ТРЪШНЕМЕ КЕПЕНЦИТЕ НА ТОЯ. СМРАДЛИВ КЮМЮРДЖИЙНИК....АМАН ОТ ТАЯ СМРАД И ТИЯ "ИЗМИСЛЕНИ МИНЬОРИ" С БАСНОСЛОВНИ ЗАПЛАТИ И "ОБЕЗЩЕТЕНИЯ"-- НА ГЪРБА НА НАРОДА!!!!
11
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-добре да изгубим 1 милиард от ЕС, който така или иначе ще връшаме с лихви, отколкото да си закрием енергетиката, която генерира милиарди годишно, ТЕЦ-овете имат скъпа енергия понеже за заплати плащат 60 милиона, а за парникови квото на ЕССР 120 милиона.
10
3
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 7 месеца
Я повтори за 150 хилядите ?
9
10
 
9
 
! Отговори
Сенеката преди 7 месеца
Уж пазарна икономика а то като при комунизма доплащаме на губещи производства за да ни тровят и едни квантови физици да ходят на работа...а на зърнарите за бентлито и яхти...
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно така като спрат блоковете на АЕЦ за планов ремонт, давайте, спрете тецовете, отървете ни от тия.
7
12
 
9
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 7 месеца
Денков, викай антитерористичните отряди! Има реална заплаха за държавата!
6
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви наглеци .Тоест да изтегли плановете ,държавата да изгуби 4 млрд лева в името на това шепа в предпенсионна възраст да продължат да вземат 3-4 хиляди на месец .Плюс по още 1500 лв пенсия .Ай сиктир от вас бе.Отивай си на борсата като всички останали като ги съхранят
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия имат много измършавял вид, все едно са излезли от концлагер.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 1 - Не се знае, я секторът им ще си замине, я сглобката ще иде на кино. Те няма какво да губят, и без това само ги лъжат.
3
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Народа трябва да ги изрине тия.Цялата работа е че ги мързи да се преквалифицират.Мързеливци !Цялата държава ше им бере масрафа на тия.На коя работа ти дават 100-150 хиляди като те съкращават и ти намират нова ??Това са неблагодарни крадци !!Цял живот на държавна хранилка
2
14
 
19
 
! Отговори
Майора преди 7 месеца
За каква стачка мечтаят , след като работодателя не може да изпълни основното им искане- оттегляне на плановете! На чист български език им беше обяснено , че не може да се изтеглят поради загуба на пари за страната! Ако могат да ги платят , да стачкувт !
1
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Със стачка секторът им ще загине много по-рано, от предвидения срок до 1938. Ще се срине, още по време на стачката им.