ВУЗФ и СБУ организират първи национален конкурс за Годишни награди за образование по икономика в средните училища

Обновена: 9 окт 2023 10:44 | 9 окт 2023 10:20, Красимир Ангелов
0
ВУЗФ и СБУ организират първи национален конкурс за Годишни награди за образование по икономика в средните училища

 Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Синдикатът на българските учители (СБУ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика (НАПИ) организират провеждането на първия национален конкурс за присъждане на Годишни награди за образование по икономика в средните училища за 2023 г.

Конкурсът стартира на 09.10.2023 г. и ще продължи до 15.12.2023 г.

Конкурсът е насочен към професионални гимназии с икономически професии и специалности, профилирани гимназии и средни училища с паралелки с икономически профил, както и други образователни институции с изучаване на икономически дисциплини.

Целта на конкурса е да се отличат и получат признание за успехите си ученици, учители и директори, доказали своите познания и умения в икономическите дисциплини, защитени при участие в национални и международни състезания, олимпиади или разработване на съответни проекти, както и да се сподели и популяризира придобитият опит и представени иновации.

Конкурсът се организира в три направления - „Директор“, „Учители“ и „Ученици“.

Участие в конкурса могат да вземат директори на средни училища с икономически профил, учители, преподаващи учебни предмети с икономическа насоченост и всички ученици в 12 клас от общинските, държавните и частните училища, центровете за подкрепа на личностното развитие, обучаващи се в паралелки или групи с икономически профил.

Те могат да бъдат както номинирани от държавни и общински образователни институции, НПО и бизнес компании, така и да подават сами документи за участие в конкурса.

Определянето на победителите в конкурса ще бъде извършено от комисия, съставена от преподаватели във ВУЗФ, представители на СБУ и на НАПИ. Комисията ще излъчи победителите чрез разглеждане на подадените документи за участие в конкурса, като при необходимост може да изиска представяне на допълнителна информация, включително и провеждане на интервю.

Мотивираните предложения с попълнени формуляри за участие в конкурса се подават по електронната поща на адреси: sbu_centrala@abv.bg в срок до 15 декември 2023 г.

Разглеждането на номинационните формуляри и класирането на участниците се извършва до 31 януари 2024 г.

На победителите в конкурса ще бъдат връчени парични награди, както и награди под формата на стипендии за обучение, осигурени от ВУЗФ.

В категория „Директор“ победителят ще получи парична награда в размер на 2000 лв. и отстъпка от 20% при записване в магистърска или докторска програма на ВУЗФ.

В категория „Учители“ ще бъдат отличени трима учители. Те ще получат парични награди в размер на 1000 лв. и отстъпка от 20% при записване на магистърска или докторска програма във ВУЗФ.

В категорията „Ученици“ ще бъдат отличени трима ученици. Те ще получат 100% стипендия за обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ за първата година.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени на тържествена церемония на 15.02.2024 г. в аулата на ВУЗФ.

Пълният регламент за участие в конкурса и формулярите за участие можете да видите на сайта vuzf.bg.

За контакти и допълнителна информация: тел. 02/987 78 18, e-mail: sbu_centrala@abv.bg.

Националният конкурс за Годишните награди за образование по икономика в средните училища за 2023 г. се организира с подкрепата на А1,  “Аурубис България” АД, “Трейс Груп Холд” АД, генерални спонсори, “Асарел-Медет” АД и “Дънди Прешъс Металс”, основни спонсори и “Обединена българска банка” АД, спонсор на събитието.

Медийни партньори на събитието са в. “Учителско дело”, Investor.bg, Dnes.bg, телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: СБУВУЗФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари