Давид Леви: Целта е Хамас, не геноцид в Газа

Войната ще бъде дълга, смята анализаторът
23 окт 2023 08:51, Александър Попов
54

Израел обяви засилени удари по контролираната от "Хамас" Ивица Газа преди планирана сухопътна инвазия, след като Пентагонът съобщи, че укрепва бойната готовност на американските сили в Близкия изток заради "ескалацията" от Иран и неговите съюзници. Израел призова гражданите си незабавно да напуснат Египет и Йордания заради влошената ситуация с антиизраелските протести.

"Забавянето на сухопътното навлизане е много разумен ход от страна на Израел. Това дава възможност да се планира и да се запазят повече невинни животи. Крайно време е Европа да се събуди и да започне да предприема действия", каза международният анализатор Давид Леви пред Bulgaria ON AIR.

По думите му над 100 000 граждани на Израел в момента са в хотели и в квартири на доброволци.

"Трябва да се намери решение, защото тази война ще бъде дълга", категоричен е той.

"Ракетите са по-малко от вчера. В момента е малко по-спокойно. При нас в болницата ситуацията винаги е била спешна, защото не знаем в кой момент ще чуем сирената. Благодарим на "железния купол" всеки момент - ако го нямаше, щеше да бъде много страшно", посочи д-р Маламед, който се включи на живо от Израел.

Той посочи, че има около 800 000 души от Газа, които са напуснали жилищата си и живеят в южната част на палатки. "Те ще останат живи, за разлика от другите около 1 млн., които не напускат Газа, има много голяма вероятност да станат жертва на войната", каза още д-р Маламед.

Леви коментира едно от твърденията на турския президент Реджеп Ердоган, че Израел извършва геноцид. "Ако целта беше геноцид, дали жертвите щяха да бъдат около 3500? Целта на Израел не е геноцид, а да унищожи терористичната организация "Хамас", настоя международният анализатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Давид ЛевиИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
До Американ преди 6 месеца
Много интересно твърдение за индианците и сериозен аргумент - толкова добре са ги мотивирали, че доброволно си продали земята и отишли в мизерните резервати. Така де, важно е да има алъш вериш.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо давате ефир на еврейски терористи. Кой го бърка кво мислят ***. Докато ги има и ще има войни
41
0
 
3
 
! Отговори
Американ преди 6 месеца
До Само да вметна: Имаш 3 по история: индианците са продали земята си, палестинците - не.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз вече се обърках. Русия спира водата и газа на Украйна, Блинкен вика геноцид. Като го прави Израел- демократично е. Руска ракета удря жилищен блок, 2 загинали- военно престъпление, при Израел (стотици загинали)- самозащита (демократично). Ние не сме като шараните на посолството- кажат им демократично е и те кълвът, не е демократично, пак кълвът. Искаме стандартизация. А къде изчезнаха всички евроатлантици? Вероятно са предупредени нищо да не пишат, че с този капацитет съвсем ще оплескат нещата
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В близкия изток няма мирно население. Като хванеш от Мароко до Турция и от Пакистан до Мали. Далеч не са само арабите и евреите, всичко що шава, се коли и трепе. Просто ние живеем в някакъв (все още) оазис на мира, но вече взе да идва и тук.
38
1
 
8
 
! Отговори
без коментар преди 6 месеца
Целата на Хамас е спирането на геноцида в Газа.Тук дилемата не е кое е първо кокошката или яйцето. Допреди заселването с евреи в Палестина проблеми нямаше, освен това израел не позволява създаването на държава, не случайно анклавите са два и без връзка помежду си, като газа е напът да изчезне, после и окупирания западен бряг
37
2
 
11
 
! Отговори
Само да вметна преди 6 месеца
Геноцидът в Газа е още отпреди да се появи Хамас. Методично изтребване и изтласкване на палестинците от земите им по модела на това, което са направили с индианците в САЩ.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израел бяха в Газа от '67 до 2005, нищо не искат да вземат от Газа, а да 'прочистят'. Само че пред световните институции казват, че се борят с Хамас, но май много не им дреме и за цивилните. Повече ми прилича на отмъщение. Палестинците също далеч не са невинни овчици, най-малкото щяха да искат от собствените си управници Хамас да освободят всички заложници. Там и едните, и другите злорадстват срещу мъката на враговете, а после се правят на жертви като им го върнат.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Араби и палестинци е едно и също нещо! То бива неграмотност, ама наистина вече е трагедия.
34
3
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 6 месеца
Израелската армия под формата на борба с тероризма периодично избива мирно палестинско население. Наричат това "подстригване на тревата".
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя има по дьлга брада и от - бил ладен, каде му е пещерата
32
5
 
9
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 6 месеца
Всички много добре знаем каква е целта, а именно Израел да открадне и Газа и Западния Бряг и непременно да са само евреи, тоест етнически да прочистят тези територии. В Западния Бряг няма Хамас! И какво? Там палестинците живеят в мир и спокойствие като пълноправни граждани? Ха ха, Хамас бил проблемът, ч..и..ф.,у-ти скапани! Помнете ми думата, Израел ще прекроят границата си с Газа след тази ескалация, разбирайте Газа ще се свие като територия ...
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреите убиват жените на Палестина, за да им вземат сутиените и да си направят от тях еврейски шапчици. Еврейските шапчици са трофеи от всички жени, които евреите са убили!
30
4
 
8
 
! Отговори
жорето преди 6 месеца
Хамас, хизбула, колко още да изредя - всички против израел - не, не са срещу евреите, а срещу измислената им държава. Оти се опитват да дърпат канапите на света с мангизи - навсякъде си завират скапаните гущери
29
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 6 месеца
Леви - десни, леви-десни, все няма за кой? Ами да сложат едно ПРОТИВ тия от цика
28
1
 
6
 
! Отговори
joreto преди 6 месеца
Абе анализаторе, бръкни под брадата и виж дали няма нещо от Хитлер скрито там
27
3
 
8
 
! Отговори
Сеньораче преди 6 месеца
Лъжата за шестте милиона. Автор: Ричард Харууд.
26
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 6 месеца
До Анонимен::Ако Иван Вазов се събуди,няма да разбере на какъв език говорим.
25
3
 
11
 
! Отговори
от Иванофф преди 6 месеца
До Петров::Самолетоносачите не са на петрол,др.Петров.Но е така.Контрола над нефтените залежи в района.Това е целта.Другото е геноцит над палестинците.Само тук мълчим и не знаем какво да кажем.По света осъдиха Израел на висок глас!
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Арабите не искат държава те искат да унищожат Израел . E но няма да стане. Всички войни до сега там са започнати от арабите .До сега все са бити, е ще изядът още един бой , те са свикнали.