Давид Леви: Целта е Хамас, не геноцид в Газа

Войната ще бъде дълга, смята анализаторът
23 окт 2023 08:51, Александър Попов
54

Израел обяви засилени удари по контролираната от "Хамас" Ивица Газа преди планирана сухопътна инвазия, след като Пентагонът съобщи, че укрепва бойната готовност на американските сили в Близкия изток заради "ескалацията" от Иран и неговите съюзници. Израел призова гражданите си незабавно да напуснат Египет и Йордания заради влошената ситуация с антиизраелските протести.

"Забавянето на сухопътното навлизане е много разумен ход от страна на Израел. Това дава възможност да се планира и да се запазят повече невинни животи. Крайно време е Европа да се събуди и да започне да предприема действия", каза международният анализатор Давид Леви пред Bulgaria ON AIR.

По думите му над 100 000 граждани на Израел в момента са в хотели и в квартири на доброволци.

"Трябва да се намери решение, защото тази война ще бъде дълга", категоричен е той.

"Ракетите са по-малко от вчера. В момента е малко по-спокойно. При нас в болницата ситуацията винаги е била спешна, защото не знаем в кой момент ще чуем сирената. Благодарим на "железния купол" всеки момент - ако го нямаше, щеше да бъде много страшно", посочи д-р Маламед, който се включи на живо от Израел.

Той посочи, че има около 800 000 души от Газа, които са напуснали жилищата си и живеят в южната част на палатки. "Те ще останат живи, за разлика от другите около 1 млн., които не напускат Газа, има много голяма вероятност да станат жертва на войната", каза още д-р Маламед.

Леви коментира едно от твърденията на турския президент Реджеп Ердоган, че Израел извършва геноцид. "Ако целта беше геноцид, дали жертвите щяха да бъдат около 3500? Целта на Израел не е геноцид, а да унищожи терористичната организация "Хамас", настоя международният анализатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Давид Левиизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Опростачените рушафили станаха хамасофили ха-ха безродна плява . Това са бивши доносници получавали по 40 лв на месец за стукачество или техните отроци възпитани в същият дух " кат русия няма втора тъй могъща на света " и т н .
22
4
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Хамас са гадини и терористи. Израел ги наподобява много силно.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
.....заради "ескалацията" - кога ще заговорите на български
20
4
 
17
 
! Отговори
Лошо преди 6 месеца
Този е ционист по лошо от нацист.
19
4
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Този явно пада от луната,Израел извършва геноцид към араби и палестинци вече 60 години .
18
2
 
17
 
! Отговори
Истината преди 6 месеца
Леви е лъжлив евреин - миналата седмица посланичката на Израел в Обединеното Кралство си каза в прав текст - отстраняването на арабите е целта щото само така ще се гарантирала сигурността на евреите и за целта бомбардирането на цивилното население там е приемливо, щото имали САШ и Кралството зад гърба си.
17
5
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 месеца
Абе и в Украйна целта са военните формирования на нацистите като тези от Айдар и др., признати за такива и от САЩ, но никой не го казва. А в Украйна ги вкараха в структурата на техните ВС и ги представят като борци за свобода....
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия все се натискат да обясняват на хората как те са най-готините и най-добрите, а все са супер досадни, натрапчиви и смъpдят на кисело.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не давайте гласност на лъжите на ционистите фашисти. Това са радикални фашисти в най чистата им форма (смятат се за богоизбрани). Държат 3 милиона души в концлагер. Бомбардират болници и училища. Убиват жени и деца.
14
9
 
4
 
! Отговори
Merry Christmas преди 6 месеца
Протести в цяла Европа про-Хамас, десетки хиляди, които се държат като диваци се налагат над културните и цивилизовани държави.Към тях се присъединяват и европейци-християни.Да не забравите да ги подкрепите и на Коледа, на коледните тържества и коледните базари. Ще са онези с бусовете и ножовете..
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не го слушайте какво говори, вижте какво вършат. Не знам каква им е целта, но това си е геноцид.
12
3
 
10
 
! Отговори
ъцз преди 6 месеца
троиз да обясни защо вчера удариха и западния бряг, защо постоянно удрят Ливан и Сирия... ама явно така е демократично и може
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Едно е очевадно - докато евреите не се избият до крак, няма да има мир по света.
10
1
 
12
 
! Отговори
Петров преди 6 месеца
Нетеняху и ЦАХАЛ са не по малко фанатици от Хамас. Но американците подкрепят тях щото иначе губят контрол върху петрола в Близкия изток и самолетоносачите им няма с какво да се движат.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не успя да ме излъже.
8
3
 
17
 
! Отговори
Петров преди 6 месеца
Целта била Хамас, ама не личи много с тези нощни бомбардировки на ЦАХАЛ по болници и къщи, в които спят хора, брадато еврейче.
7
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Скована от страх Европа подхвана пак същата стара песен, след като Франция, Испания, Англия, Белгия са вече окупирани от ислямски фракции, само чакащи знак за поредното нападение. Израел вече няма да е със широко затворени очи. Пълна блокада до освобождаването на всички израелски и чужди заложници, взети насила след непровокирана зверска терористична атака над цивилно население. Ако не, Европа е следващата и го знае.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В България евреите са около 7 хиляди, но имат диспропоционално влияние във всички структури на държавата. Накратко казано - 7 милиона български граждани се управляват от една шепа тчифути. О майко Българиьо!
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може да не е цел,но точно това се получава като не отварят хуманитарни коридори за жените и децата.Изглежда отсрани много зле.Хората се настройват срещу евреите и ако имат за цел да героизират Хитлер то тогава добре се справят.Може и нарочно да ги съветват така западите им партньори,за да се възроди нацизма.А възроди ли се тежко им на израелците,а и на нас в цяла Европа...Няма по-кървава диктатура от нацизма!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Леви да става десни. А и тоя доктор Мармалад ги разправя едни глупости.