МЗ предлага временна забрана за разкриване на нови болници

До 31 май трябва да се актуализира Националната здравна карта
26 окт 2023 21:00, Анисия Иванова
7
МЗ предлага временна забрана за разкриване на нови болници
Снимка: БГНЕС

Здравното министерство предлага да се забрани разкриването на нови болници и да не се разрешават нови дейности на съществуващите, докато не бъде актуализирана Националната здравна карта.

Срокът за обновяване на картата е до 31 май догодина, предвиждат промени в Закона за лечебните заведения, публикувани за обществено обсъждане, съобщи БНР.

В законопроекта е заложено още отделянето на дейностите по донорство и трансплантации в самостоятелна агенция.

Предвижда се това да влезе в сила от 1 февруари 2024 година, а дотогава дейностите ще се осъществяват от агенцията "Медицински надзор", както е в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: мззабрананови болници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Закриват се държавни и общински, откриват се частни болници. Крадат персонала и парите от Здравна каса. Върви скрита приватизация на болниците. Болниците били много, затварят се общински, отварят се частни. Частните болници да работят със Здравна каса само ако не искат частно плащане от пациентите.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как може един човек да има , не знам колко са , но около 5/6 болници и постоянно купува нови ? Пада голяма пара , явно . Трябва малко , но качествено оборудвани , с достатъчно персонал и достатъчно високи заплати . Частните да се самофинансират .
2
1
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 5 месеца
А,доброутро.Краденето на държавна пара става чрез частните болници.При толкова много болници/като сграден фонд/,от социализма,вместо да се ремонтират и обзаведат,ограбиха десетки милиарди народна пара,за частните .А ние само да даваме ежемесечно.Все едно отивам на края на месеца на един мост,и хвърлям парите си във водата.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А разрешава ли да умираме?