Пеевски: Спрете незабавно реекспорта на инсулин

Той е изпратил писмо до здравния министър
2 ное 2023 10:00, Стела Стоянова
49
Пеевски: Спрете незабавно реекспорта на инсулин
Снимка БГНЕС

За незабавното издаване на заповед от министъра на здравеопазването, с която да бъде временно спрян паралелният износ на лекарства за лечение на животозастрашаващи заболявания, сред които и инсулин, настоя съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той е сезирал министъра, след като публично бяха оповестени тревожни данни за това, че заради спекулативния износ на тези медикаменти под риск са поставени здравето и живота на хиляди български пациенти, половината от които са деца.

Делян Пеевски напомня, че всяко забавяне на забраната води след себе си непредвидими последици. Най-опасно от всички бездействия е бездействието по отношение на здравето на хората, казва Пеевски в писмо до министъра.

Още по темата
Това е грубо погазване както на Хипократовата клетва за всеки един медик, така и за клетвата, която полага всеки български министър и депутат, се казва още в писмото, пише "24 часа".

Припомняме, че вчера и организацията на пациентите с диабет настоя в писмо да бъде спрян незабавно реекспорта на лекарството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Алито от София преди 5 месеца
Аз съм сигурен че щом шиши е казал да се спре износът на инсулин, ще го спрът, що шиши ще ги изяде
45
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 5 месеца
Ами бетасерка и заместителите тях какво ги скрийте Ами винпекс Ами другите лекарства за диабетнякой си играе с хората и трябват наказания на фирми и шефове в тази сфера
44
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 5 месеца
Наредихме я вече ! Пеевият да издава заповеди да се грижи за нас ! Умник !
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще изнасяме за Запада неговите собствени лекарства. Българските политически шарлатани са големи шарлатани. Те продават ядрени реактори и лекарства, които не произвеждат. Гениалните Денковци макадамици са продаажници и национални предатели. Тока, лекарствата, навсякъде, където няма проблеми, те създават проблеми на хората. Оставка на далавераджиите двойни граждани.
42
0
 
2
 
! Отговори
До 41 :) преди 5 месеца
За какви хора ни има бе, ако ни имаше за хора нямаше да ни ограбва июда ни прави на маймуни, защото ние наистина не сме хора, хората по света сами си извоюват достойнството на хора, а ние търпим и само скимтим тук по форумите кой ни шляпа където ни хване ! Ние сме срам за хомосапиенс !
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** тоя от всичко разбира бре. Да го изберем за цар и се обявим за царство и ще ни оправи.
40
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
До Емигрант 40 Той не ни има за неардерталци, а за хора, от които нищо не зависи. Както наскоро ни показаха, могат да си правят каквото си поискат и ние нямаме никакви контролни лостове. Това се случва и защото сами не вярваме във възможностите си.
39
2
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 5 месеца
Този престъпник наистина ви има за неандерталци които са способни само да се навеждат и послушно да търпят грабежите на депутати и министри ! 34 г. накой като този престъпник /разкрит и от САЩ / излиза и ви уверява в неща които никога никой като него няма нито да изпълни, нито дори да започне ! ТърПете вие друго нищо не умеете !
38
3
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 5 месеца
Този престъпник наистина ви има за неандерталци които са способни само да се навеждат и послушно да търпят грабежите на депутати и министри ! 34 г. накой като този престъпник /разкрит и от САЩ / излиза и ви уверява в неща които никога никой като него няма нито да изпълни, нито дори да започне ! Търсете вие друго нищо не умеете !
37
4
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 5 месеца
Това сега евтинпопулизъм ли е или просто е лицемерие ? Този го вкарате в НС за да не бъде съден и разследван и сега ви "благодари" с лицемерие и ирония ! Големи сте балъци, стачкувате за НИЩО, но не стачкувате против КОРУПЦИЯТА и КОРУМПИРАНИТЕ, значи сте доволни от беднотията която ви структурират точно това КОРУМПЕ и КРАДЕЦ ?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тогава спираме и продажба на апартаменти в София че няма за сички.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен Пазара е така и не са виновни медиците а бг че искат пазар. При пазара като не може да плати че е беден и го изнасат за добра печалба.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Медиците отдавна не са лекари. През онази работа им е за хипократовата клетва! Те са търговци!
33
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
Тъй, като си почнал, призови новия каскет да прочете турския доклад :), че на предишните не им остана време :)
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шиши, горкият, грозен като Квазимодо.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някой грух-грух ли каза. Хора гугълнете името на майка му да видите за къф *** става въпрос. И това се стимулира и се бута напред и искарва милиони.
30
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНСИ0НЕР преди 5 месеца
НАШИЯТ БАЩИЦА И СПАСИТЕЛ.ДА СЕ СЛАВИ ИМЕТО МУ!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кадъра на Доган,си служи с около 40-50- думи клишета, които поднася като лозунги.От Магнитски,до фактор в държавата, толериран от банкянския му стар приятел.Боже,опази Родината ни.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДПС не е изказала ясно мнение по отношение на газа стои ли зад мнението на турция и какво мисли по въпроса с няколкото хиляди убити деца, по данни ана юнеско са 3400
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Четейки това безумие веднага се вижда, че тоя нищо не разбира и само дрънка. Какво общо има Хипократовата клетва с целия проблем. Тоя явно си въобразява, че лекарите получават лекарствата и после ги изнасят.