Разбити улици, опасни дървета, изоставени коли - сигналите от Helpbook

Ако видите проблем, подайте сигнал в платформата
6 ное 2023 20:54, Анисия Иванова
4
Разбити улици, опасни дървета, изоставени коли - сигналите от Helpbook
Снимка: Helpbook

На разнообразна тематика са получените сигнали в платформата на Helpbook.info през уикенда. Ще ви запознаем с част от тях.

Наш потребител от столичния район "Овча Купел“ се опасява за сигурността на дома си: "Бих искал да сигнализирам за опасно дърво и клони, удрящи се в прозорците ми при всеки вятър. Дървото също така се е наклонило странно точно към фасадата на блока и, както виждате от приложените снимки, скоро ще разбие бетоновия фундамент. Моля да бъдат взети мерки, тъй като непосредствено до дървото има тротоар, през който непрекъснато минават хора, а също така при един по-силен вятър вероятно ще има сериозни финансови щети на поне 3 апартамента."

Друг потребител от Варна ни пише за разбита улица заради строеж и пита дали и кога трасето ще се асфалтира, тъй като преминаването по него пеша или с автомобил си е истинско приключение.

За пореден път е забелязан трафопост в район „Младост“ с отворена врата. Авторът на сигнала моли за проверка, за да се избегнат инциденти при случайни или злонамерени действия.

На улица в район „Овча Купел“ не работи нито една улична лампа и ето какво ни пише авторът на сигнала: "В зимно часово време сме и се стъмва преди 18 ч. Ежедневно хора се налага да преминават покрай блока с включени фенери от телефоните си. Освен пред блока не работят и лампите покрай него и на алеята, водеща към блок 210. Надявам се, че поне ще се вземат мерки за този проблем, защото общината обещава да оправи тротоара, който води към блока, но за 5 години нищо не е направено."

Отново получихме сигнал от Русе за изоставени автомобили, които са в окаяно техническо състояние и заемат така оскъдните паркоместа в града.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Мандо преди 5 месеца
Еее стига бе това не може да е верну , нал фъндъка каза че оставя една модерна и европейска столица на новиу кмет от дс котилото ....не вярвам в таи статия в София няма кал ....Само конски фшк1111 от каруците на братята ,ама те са в еко норма
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да, в България вече по-вече от три десетилетия е така,то и няма никакво бъдеще за нещо да се промени! Куче влачи самолет!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да, в България вече по-вече от три десетилетия е така,то и няма никакво бъдеще за нещо да се промени! Куче влачи самолет!

Спонсорирани публикации