Ген. Миланов: Стар мерак е да се овладеят службите

Няма синхрон между институциите, смята бившият шеф на НСО
10 ное 2023 21:42, Красимир Ангелов
16
Ген. Миланов: Стар мерак е да се овладеят службите

"Трябва да има достатъчно мотиви и аргументи, с които да се правят тези промени. Спорът е в нисък управленски капацитет и липсата на комуникация, която е нарушена от преди 2-3 г. Министър-председателят излиза и съобщава предложението за освобождаване на председателя на ДАНС. Мотивите са спорни", коментира бившият директор на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов в студиото на "Денят ON AIR".

По същият начин по думите му е сбъркана работата и по случая със зам.-министър Стойнов и машините, който стана причина за отмяна на машинния вот на първия тур на кметските избори.

"Зам.-министър Стойнов извършва някакви широки манипулации, които се установяват от ДАНС. При тази екстремна ситуация ЦИК и изпълнителната власт трябва да действат в синхрон. Аз ако бях министър-председател, не че искам да бъда, веднага щях да извикам и министъра и да му кажа "виж какво имам от ДАНС" - или си го направил, или не си го направил. Той казва "това беше процедура". Викам ДАНС и си изяснявам нещата. Като орган на изпълнителната власт казвам - нещата са такива и такива. Няма нужда ЦИК да драматизира", заяви ген. Миланов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Бившият шеф на НСБОП посочи като неправилен подхода институциите да си говорят през медиите.

Ген. Румен Миланов коментира и назначаването на охрана на министъра на електронното управление Александър Йоловски.

"Страшничко е Йоловски да с охрана. Това означава, че има постановление на прокурора, има сигнал, данни. Задаваме ли си въпроса - в какъв парадокс попадаме - министър, независимо какъв, се страхува от бивш министър-председател и бивш министър. Прокурорът да постанови на "Жандармерията" да го охранява - значи има факти и данни", обясни бившият шеф на НСО.

По думите му всеки иска да овладее службите, които никога не могат да бъдат напълно независими.

"Стар мерак е да се овладеят службите. Днес са 34 г. от 10 ноември, преди това МВР какво беше - юмрукът на партията. Сега сигурно пак някой иска да ги овладее, искат да използват тези инструменти за разчистване на сметки. Службите трябва да бъдат максимално независими от политическата компонента, за да изпълняват държавната си служба", каза още ген. Румен Миланов.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Zеленски V преди 5 месеца
Да питам искам за Татко, и така и така иде реч за службите, абе Американския Белоглавмършояд с какви пампери си оди? Моля за конкретна инвормация .. до Zеленски V:
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво е "мерак" ? На какъв език е?
11
1
 
2
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 5 месеца
КЪДЕ СА ТЕЯ "СЛУЖБИ" БЕ ФЕЛДФЕБЕЛ? АКО ИМАШЕ НЯКАКВИ СЛУЖБИ БЪЛГАРИЯ НЯМАЖЕ ДА Е УПРАВЛЯВАНА 32Г. ОТ САЩ И ЕС. УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТДАВНА ДА СА В ЗАТВОРА И БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА Е КОЛОНИЯ ОТ ЗОМБИРАНИ И С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ БЪЛГАРИ.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДАНС е имунната система на държавата...Това е важна и то много важна тема.Естествекобе вредни организми да искат да подчинят държавния стожер ДАНС И да овладеят целия организъм или да го унищожат Сега кой иска да унищожи България??..Това е Русия...Коментари нужни ли са....
9
1
 
3
 
! Отговори
Нане Вуте преди 5 месеца
Стига сте я дъвкали тая дъвка. Те службите отдавна са овладени от когото трябва!!
8
1
 
4
 
! Отговори
Емо преди 5 месеца
Всички шефове на служби и заместниците им работят за една или друга ОПГ, групировка и вземат огромни пари. Началниците на отдели работят за себе си, за съмнителни бизнесмени, като им осигуряват охрана и информация. Вземат 100 лв. на ден, които се разпределят между шефа и подчинените му, работещи като "охранители" в свободното си време. Прокурорите също.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми то, те са си овладяни.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гнусни майки помните ли как жмучихте за 100лв да имате за памперси пък морал развивате *** смешни
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е да ама това е плоско говорене, службите отдавна са овладени, службите спат и не реагигират на престъпленията на агентите на сорос и байдън, а буквално си изпълняват техните поръчки. Няма как службите да не са знаели за американското местожителство на Асен Василев.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 1 - Да бее ... защо не го говорят това по новините ...
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, просто вече отново се връщат към ДС! Кръгът се затвори, Подмяната от 34 години окончателно стана факт!
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Службите са като църквата - независими от политиците и изповядващи вярата в един бог. Този от Банкя.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Hekoй ga kaжe нa Kиpo линrypинa, чe cлyжбитe нe ca napaneт! Heзaвиcимo oт koличecтвoтo kpиcтaли в nицaтa...