Пеевски: Времената на задкулисните и безпринципни договорки приключиха

Искаме отчет от кабинета за свършеното по приоритети, обяви той
13 ное 2023 14:16, Стела Стоянова
116
Пеевски: Времената на задкулисните и безпринципни договорки приключиха
Снимка БГНЕС, архив

Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, цитиран от БГНЕС.

"Времената на работа “на тъмно” и задкулисните, безпринципни договорки приключиха", напомни Пеевски.

Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството от страна на парламента, който е изразител на волята на избирателите, е именно в тази публичност, с която ние се ангажираме, допълни той.

Още по темата
Затова ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера, като всеки получен от тях отговор ще бъде публикуван, за да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за действията, които се предприемат. И най-важното, за да имаме непрекъсната обратна връзка с хората, заявява Пеевски.

Държим премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това, че дължат отчет за работата си и че тази отчетност се случва чрез и пред парламента.

На базата на контрола от парламента, ние ще информираме хората за това какво се случва, за да могат да дадат своята оценка, обяви Пеевски.

Това е моделът, по който ще се работи и занапред, категоричен е председателят на ПГ на ДПС. От премиера и правителството очакваме да бъдат адекватни на тези изисквания, допълва той.

Днес получихме отговор от премиера на изисканата писмена информация за действията на правителството по отношение на изпълнението на най-важния приоритет пред страната - приемането на България в Шенгенското пространство.

В отговора се съдържа информацията за проведените срещи и разговори с външнополитически лидери и фактори, както от министър-председателя, така и от вицепремиера Мария Габриел и министрите, натоварени с процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: НСМСДелян Пеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТУРЦИТЕ ГЛАСУВАТ КАТО РОБИ ЗА ДПС КОЕТО ГИ ОГРАБИ КАТО РОБИ И ГИ ЛИШИ ОТ ПОМИНЪКА. БОЙКОУ БЛАГОДАРИ НА НЕМСКАТА ФАШИСТКА ФОНДАЦИЯ ЧЕ Е СЪЗДАЛА ГЕРБ... https://youtube/watch?v=y4KsTrXzRMs
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЖУРНАЛИСТИКАТА И БЛЮДОЛИЗИЕТО - ТЕРЗИЕВ Е ПОЛУЧИЛ МНОГО ДАРЕНИЯ, САМО ЕДНО ОТ КОИТО Е ПО-ГОЛЯМО ОТ ВСЕЧКИ ДАРЕНИЯ ЗА ВАНЯ ГРИГОРОВА.https://youtube/watch?v=y4KsTrXzRMs
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хехехе страшен виц.Нещо не ви вярваме.
94
0
 
1
 
! Отговори
Пен преди 5 месеца
Хахаха
93
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
не е вярно ако искате демокрация и прозрачност няма да подкрепяте това вредноправителство при вас лич ните икон интереси надделяват
92
0
 
0
 
! Отговори
Ал Капоне преди 5 месеца
Както е тръгнало тея в България ще ме надминат, нашето ми прилича на пародия вече на магиотските далавери в България !
91
0
 
1
 
! Отговори
Сламени новини преди 5 месеца
Шиши кажи на Сламчо да ти излъска обувките, стига се е правил на независим :)))
90
0
 
6
 
! Отговори
Тоз преди 5 месеца
един от най-задкулисните се произнесе! :D ТаnаГ!
89
0
 
4
 
! Отговори
Бай Х преди 5 месеца
Първо имаше протести против този после му ръкопляскаха на изборите. Какъв народ сме?
88
0
 
10
 
! Отговори
Да да верваме ти преди 5 месеца
Точно един от най-големите далавераджии и подопечен на един от най-големите престъпници, Доган седнал да ни обяснява за задкулисие. Ами нали точно задкулисието от посолството ви направи правителство, бидон такъв. Тия ги говори на слабо_умните членове на ДПС и ГЕРБ.
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бившата комунистическа партия която сега се представлява основно от ГЕРБ / ДПС няма да изпусне кокала.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кандидата за кмет на София - демократ от ПП и ДБ /хахаха/ е от яка комунистическа рода - всички около него са членове на БКП и ДС, а той сироткия демократ, също като двупръстовия челник иво мирчев /хахахаха/. Даже чичо му бил Петър Младенов - оня с танковете, ако си спомняте. Тия дето искаха да лустрират - днес ги избират! Това е шизофренията на т.нар "демократи" в България!
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Магнитски яко стиска за топките, а г-н Пеевски?
84
0
 
7
 
! Отговори
буци преди 5 месеца
НЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО НИ:Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократи" от ДБ и ПП
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега разбрах защо Денков е избран за премиер. Щото нали е сапунджия, т.е. разработва сапуни, а пък на партиите, които го издигнаха им прябва *** в промишлени количества, щото нали перат борисов и пеефски, а те са бая позамърсени в последните 15-ина години!
82
1
 
5
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 5 месеца
Положението в България е следното: Пеефски клати всички "демократи от ПП и ДБ" на бавни обороти, докато бойко ги пердаши с 300 образно казано!
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако бяхме нормална държава, този успял, дебел младеж, отдавна щеше да е в затвора.
80
0
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 месеца
Това е едно много смешно изказване, точно от тоя човек. То ако го няма задкулисието, и него няма да го има. Той е задкулисието.
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Настанаха времена Пеевски да прави "на светло" това дето някога правеше "на тъмно", ха ха ха. Това му се вика Пълна Промяна!
78
0
 
10
 
! Отговори
!!! преди 5 месеца
Ега ти шегаджията! Ти кога ще върнеш стотиците милиони от активите на КТБ, които открадна бе, туловище тлъсто?!